#

El Centre Europeu és un Centre Cultural especialitzat en l’organització d’Activitats, Viatges i Programes Culturals, amb Professors i Guies Experts. Som una organització apassionada en la Divulgació del Patrimoni Cultural i Natural, orientada a les persones i a l’excel·lència en el servei. Alhora, fomentem espais per gaudir d’un bon ambient d’Amistat i Cultura, on seguir aprenent.

L’única finalitat del Centre Europeu és que les persones participants gaudeixin de l’organització de visites, excursions, viatges culturals, sortides i activitats per divulgar l’art, la història i els diversos aspectes de la natura del nostre País i d’Europa.

És una entitat privada i autònoma sense cap filiació política ni religiosa, que es finança gràcies als seus Socis i Clients. No rep cap subvenció de cap òrgan municipal, autonòmic o estatal.

#

Durant tot l’any s’organitzen nombroses activitats culturals, sempre acompanyats de Professors i Guies especialitzats.  Per exemple:

 • Sortides d’Art i Història per Barcelona i la rodalia.
 • Visites guiades a museus i exposicions d’art.
 • Cicles, cursets i visites especials per descobrir la ciutat de Barcelona.
 • Excursions en autocar per Catalunya per visitar pobles i comarques.
 • Viatges culturals de cap de setmana, ponts i vacances per Espanya i Europa.
 • Sortides, visites i viatges per Occitània i el sud de França.
 • Escapades de senderisme i natura als Pirineus i els Alps.
 • Passejades per parcs i espais naturals de Catalunya.
 • Excursions i rutes per camins de ronda de la costa.
 • Caminades i activitats de Nordic Walking / Marcha Nòrdica.
 • Visites guiades a Parcs i Jardins Botànics.
 • Reunions, xerrades, conferències, projeccions audiovisuals, etc …

#

Els participants a les nostres activitats són persones actives especialment interessades en temes educatius i culturals, amb l’afició de viatjar, conèixer l’art i la història, fer excursions, visitar ciutats i museus, conèixer països i nous llocs, etc. L’assistència a aquestes activitats permet, a més, fer noves amistats amb les mateixes inquietuds, aficions i interessos culturals.

Poden participar totes les persones interessades. No obstant això, les activitats i excursions no son adequades per a PMR, persones amb mobilitat reduïda o amb dificultats per caminar, viatjar,… etc.  Et convidem a participar. Trobaràs un bon ambient i activitats i sortides molt interessants.

#

Si t’agrada la proposta del Centre Europeu, disposes de les següents opcions de participació:

 • Com a membre del Club Cultural Centre Europeu gaudiràs en exclusiva de tot el Programa, amb moltes Activitats gratuïtes, preus reduïts i avantatges especials. Fes-te soci/a del Club Cultural per només 12 €/mes. Consulta més informació aquí
 • Si desitges venir puntualment, pots fer-ho en qualsevol dels Viatges Culturals on la participació és oberta a no associats. Veure tots els Viatges

Tot l’equip formem una gran família i estem desitjant donar-te la benvinguda i viure grans records plegats. Contacta’ns i participa!

#

Estar inscrit/a en el Club Cultural del Centre Europeu permet participar en les Activitats, Sortides i Excursions. Formar-hi part presenta nombrosos avantatges:

 • Accés exclusiu al Programa d’Activitats i Excursions per Catalunya.
 • Preus i condicions especials en els Viatges Culturals, Cursos i Esdeveniments Culturals.
 • Forma part d’una comunitat inspiradora on fer noves amistats.
 • A més gaudiràs d’una atenció detallista i personalitzada del nostre Equip dedicat d’Atenció al Soci.
 • Assegurança d’atenció mèdica i assistència inclosa en totes les sortides.
 • Sense permanència et pots donar de baixa quan vulguis.

Tu també pots formar-hi part, inscriu-te ara al Club Cultural per només 12 €/mes. Veure més info.

Si desitges venir puntualment, pots fer-ho en qualsevol dels Viatges Culturals, on la participació és oberta a no associats. Veure tots els Viatges.

#

Es proposen activitats durant tot l’any. Cada cap de setmana hi ha alguna excursió i sortida. La majoria d’activitats i excursions s’efectuen durant els caps de setmana, dissabtes, diumenges, etc … així com en ponts i vacances. Puntualment, i cada vegada més, també estem organitzant sortides entre setmana. Les activitats i sortides poden ser de matí, o de tarda, d’unes hores,… o de dia sencer o períodes més llargs en els viatges de vacances i ponts.

#

En la fitxa web de l’Activitat al Programa pots trobar l’hora i el punt de sortida en la pestanya informativa “Punt de Trobada”. (Més Info > Punt de Trobada)

En les Excursions i Viatges amb Autocar el punt de sortida sempre és el mateix: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres) al costat del Centre Europeu

Com a deferència cap als Participants, es programen diferents punts de parada alternatius secundaris per la ciutat seguint aquest ordre:

 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom) i al costat del Centre Europeu
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.

 

Es recorda als participants la Normativa vigent sobre els Seients a l’Autocar:

 • Els seients s’assignen segons ordre d’arribada al punt de sortida inicial (Muntaner 213).
 • No es pot reservar seients a excepció del seient contigu per un amic o amiga que puja en una parada secundaria.
 • En el cas dels Viatges Culturals les persones que comparteixen habitació doble han de compartir fila de seient a l’autocar.
 • Un cop escollit el seient, aquest es mantindrà tot al llarg de la sortida.
 • Es demana amablement a tots els participants que en el cas que una parella o amics o amigues quedin “desaparellats” en l’autocar, es pugui cedir la plaça i així fer del viatge una experiència plaent per tothom.
 • No és possible incorporar-se a una excursió amb vehicle privat o en un indret fora dels Punts de Parada oficials.

 

#

Les activitats, sortides, cursets, viatges i excursions són sempre dirigides i acompanyades per Professors especialitzats, llicenciats en Art, Història, Biologia, Arquitectura, … Guies oficials de Catalunya. Monitors titulats en excursionisme i muntanya i Responsables del Centre Europeu, així com per Guies Locals, que proporcionen completes explicacions de tots els indrets, museus i zones que es visiten.

Totes les Excursions i els Viatges van acompanyats per un mínim de 2 guies per garantir un servei elevat i explicacions culturals variades.

#

Les excursions, caminades i passejades de Natura, Senderisme i Marxa Nòrdica tenen un nivell assequible i normal per a qualsevol persona acostumada a caminar per la muntanya i la ciutat o aficionada a l’excursionisme. Son caminades senzilles i agradables per la muntanya, els espais rurals i els parcs naturals.

Totes tenen un component cultural, ja que es complementen amb visites i explicacions d’art, història, medi ambient, natura, ecologia, geografia, etc … Cal consultar el programa detallat de cada activitat, on s’expliquen les característiques, les distàncies i el nivell de la sortida.

En general, l’objectiu és sempre didàctic i divulgatiu i no es fa cap activitat competitiva, complicada, difícil o perillosa, sinó simplement caminar i passejar per senders i espais naturals per a gaudir de la natura i del paisatge, en un ambient d’amistat entre tots els participants.

#

No es necessari disposar de vehicle privat per participar en les sortides i excursions. A les sortides per Barcelona anem passejant o utilitzem el metro i els trens de rodalies.

Quan efectuem viatges curts o de mitjana distància, el medi de transport utilitzat normalment es l’autocar privat. Els vehicles són moderns i confortables, amb xofers habituals i de confiança, i amb punts de recollida distribuïts per la ciutat de Barcelona. Freqüentment utilitzem també ferrocarrils, funiculars i telefèrics pers accedir als parcs naturals i als paisatges de muntanya.

En els viatges de llarga distància, el medi de transport habitual es l’avió o els trens AVE i després continuem les visites en autocar.

Nota Important: No s’efectuen excursions o sortides en cotxes particulars i tampoc és possible incorporar-se a una excursió amb vehicle privat o en un indret fora dels Punts de Parada oficials.

#

Enviem per correu postal i electrònic, freqüents cartes i missatges per donar a conèixer amb anticipació totes les activitats previstes. La nostra web està especialment dissenyada per utilitzar-la des de el telèfon mòbil i les tabletes com l’ipad. On es poden consultar també totes les activitats previstes, por temàtica, data i durada, i poden compartir-se per correu electrònic i xarxes socials.

#

Les persones poden inscriure’s i donar-se de baixa del Centre quan ho desitgin, sense cap compromís. Així mateix, no hi ha cap obligació de participar en viatges i excursions. Et convidem a participar en las activitats del Centre Europeu de Barcelona. Trobaràs un bon ambient, amb sortides culturals molt interessants i ampliaràs el teu cercle d’amistats i relacions.

Si desitges associar-te, t’informem que es paga una inscripció de 20 € (una sola vegada en ingressar), i la quota es només de 12 € al mes (pagament en rebuts bancaris trimestrals de 36 €). Pots fer la inscripció seguint aquest enllaç: Fer inscripció

#

Per assegurar-te que reps tots els emails que t’enviem amb informació de les activitats i altres notícies relacionades amb el Centre Europeu, et recomanem que ens afegeixis a la teva llista contactes del teu correu electrònic. Si no ho fas, podria ser que els nostres emails, vagin a la teva carpeta de Correu brossa o Spam.

Aquí et deixem tres guies sobre com fer-ho fàcilment, segons quin email tinguis:

A) Gmail: Com afegir el Centre Europeu als teus contactes si tens correu electrònic de Gmail

B) Outlook i Hotmail: Com afegir el Centre Europeu a la teva llista de Contactes del Outlook i Hotmail

C) Yahoo: Com afegir el Centre Europeu a la teva llista de Contactes de Yahoo