Peratallada i Pals – Empordà medieval

Descargar pals - empordà

Anirem a la comarca del Baix Empordà, i visitarem dos dels conjunts medievals més ben conservats de la zona. Al matí veurem Peratallada. És un poble medieval de gran tipisme declarat Conjunt Històricoartístic, amb atractives cases de pedra, muralles, torres i  pintorescos racons. Les seves muralles van ser excavades a la roca viva i es treballaren en “pedra tallada” d’on prové el nom de la població. Farem un passeig pels seus carrers i veurem exteriorment l’església de Sant Esteve, que curiosament està situada fora el conjunt murallat. Dins de la població hi destaca la plaça porxada i la silueta del castell fortificat amb la seva torre de l’Homenatge.

Al migdia ens desplaçarem a L’Estartit, població marinera, situada als peus del massís del Montgrí. Davant de la seva costa s’hi poden veure les conegudes Illes Medes.

A la tarda anirem cap a la pintoresca vila de Pals. El municipi ha conservat perfectament el barri medieval, amb els seus carrers empedrats, arcades i porxos, façanes amb finestres ogivals i balcons de pedra… L’edifici més destacat és la Torre de les Hores i també val la pena acostar-se al mirador, on Josep Pla va dir que s’hi veia “el millor paisatge de Catalunya”.

pals - torre de les hores
illes medes