Les Torretes de Martorell

Descargar

Excursió matinal de Senderisme Cultural – Dissabte 21 octubre 2017 – Sortida autocar, 8,00 h – Preu, 22 €

Una matinal a la propera comarca del Baix Llobregat, concretament a la vila de Martorell, confluència dels rius Anoia i Llobregat, i un  històric i important punt de pas entre la costa barcelonina i l’interior de Catalunya. Caminarem entre les pinedes i antics camps de conreu que cobreixen la serra de l’Ataix. Coneixerem el seu passat miner, tot passant per les restes d’una antiga mina de plom. I ens acostarem als vestigis d’antigues torres defensives, les anomenades torretes, algunes d’elles bastides durant l’època romana, quan la Via Augusta passava pel mateix punt on actualment es troba el Pont del Diable de Martorell.


Notes:

No presentar-s’hi en dejú (cal venir-hi ja esmorzats). No cal portar el dinar (s’aconsella dur-hi quelcom per fer un petit mos de mig matí. Es preveu que l’arribada a Barcelona sigui a les 14 h, aprox. Ruta no adaptable i d’exigència moderada.


Itinerari:

Martorell (58 m) – Torreta Gramenella (221 m) – Torreta Clos (207 m) – Castell Rosanes (272 m) – Mina Plom (236 m) – St Genís Rocafort (201 m) –  Martorell.

Dades tècniques:

Longitud total: 8 km.

Desnivells acumulats: +480 m (pujada) /-480 m (baixada).

Durada total (sense comptar aturades i depenent  ritme  grup): 3h, aprox.

Tipus camí: carrer, asfalt, pista terra, sender i corriol, amb trams molt pedregosos i probablement humits.

Nivell duresa: moderat.

Nivell dificultat: moderat.

Adaptabilitat: no.


Equip/material:

Roba impermeable/abric. Ulleres sol, barret, protecció solar (pell/llavis).

Bastons de tresc (aconsellables / roseta estreta). Botes de muntanya.

Àpats:   No presentar-s’hi en dejú (cal venir-hi ja esmorzats).  No cal portar-hi el dinar (s’aconsella dur-hi quelcom per fer un petit mos de mig matí.           Durant la caminada caldrà aigua i pica-pica energètic.

 

Avís:  La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en seria l’únic responsable de les conseqüències i perjudicis que li pogués originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen. El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Consultes (no inscripcions): Telefoneu al 659.934.729 – Professor Jose Antonio Muñoz  – Responsable de la sortida