Les Valls d’Àneu – La Bonaigua – Pirineo de Lleida

Descargar

Cap de setmana 21-22 octubre 2017 – Viatge a L’Alt Pirineu de Lleida – Art, història i paisatges

Escaló – Sant Pere del Burgal – Les Valls d’Àneu – La Bonaigua – La ruta del Romànic i les Dames medievals

 

Presentación del viaje

Aquesta és una de les sortides més singulars de la temporada, i que ens permetrà gaudir dels bonics paisatges del Pirineu de Lleida en plena tardor. Ens traslladarem primer a la comarca del Pallars Jussà, per fer una original excursió pels paratges naturals de la Serra del Montsec, amb els seus congosts i embassaments. Allà iniciarem un recorregut cultural a través de l’època medieval, per conèixer alguns dels monuments més destacats, com el Castell de Mur i el Monestir de Gerri de la Sal. I ens fixarem especialment amb la figura de la dona en el context de l’antic Comtat del Pallars medieval. Una història apassionant que us animem a descobrir. El nostre viatge continuarà per les terres del Pallars a través dels magnífics boscos i les altes muntanyes del Pirineu. Ens allotjarem en un hotel 3*** del petit poble d’Escaló.

  • Dissabte 21 octubre 2017
  • Paisatges del Pirineu de Lleida

El Castell de Mur - Gerri de la Sal - Escaló

  • Sortirem a les 7,00 h del matí en autocar del Centre, amb les parades habituals. A través de bonics paisatges de congosts i embassaments ens arribarem al conjunt monumental de Mur, situat damunt d’un turó a 800 metres damunt del riu Noguera Pallaresa. El castell es considera un dels més ben conservats del país. També veurem la col·legiata de Santa Maria amb un claustre i una església romànica amb pintures murals reproduïdes, ja que les originals es conserven a Boston. Allà parlarem de personatges històrics com Arsenda, Arnau Mir de Tost, Valença, Ramon de Pallars, i altres. Després deixarem temps per dinar lliurement en una població de la zona. A la tarda continuarem el viatge per la ruta de Collegats, amb diverses parades panoràmiques a la Vall de la Noguera Pallaresa i a Gerri de la Sal, on hi destaca el seu magnífic monestir. Al capvespre, per la ruta de Sort, arribarem a la vila pirinenca d’Escaló. És un petit poble pintoresc, amb restes de les antigues muralles i una torre medieval. Ens allotjarem i soparem a l’hotel.

  • Diumenge 22 octubre 2017

Les Valls d'Àneu - Art Romànic al Burgal

  • Avui ens dedicarem a gaudir dels esplèndids paisatges i panoràmiques de l'Alt Pirineu, i dels singulars monuments romànics d'aquestes comarques que ressegueix el riu Noguera Pallaresa. Ressalten les Valls d'Àneu i la zona del Port de la Bonaigua, amb cims i crestes de gran alçada i magnífics prats, pastures, boscos de coníferes i caducifolis. En la nostra ruta veurem també Esterri d’Àneu, poble pintoresc amb la col·legiata de Santa Maria d’Àneu, situada enmig de prats i boscos de ribera. Allà acabarem de parlar dels personatges històrics que ens han acompanyat en aquest viatge, sobretot de les dames de l’època medieval com Llúcia de la Marca. A Escaló veurem un altre destacat monument, Sant Pere del Burgal. Per arribar-hi agafarem un petit sender (Camí d'uns 30 minuts d’anar i 30 de tornar. Es recomana portar un calçat esportiu). Aquest antic monestir benedictí (parcialment enrunat) conserva una església de doble capçalera, fet molt rar. Hi trobem la reproducció de les pintures murals romàniques, les originals es troben al MNAC. En elles surt representada una d’aquestes famoses dames medievals. Al migdia dinarem a l’hotel, i a la tarda retornarem amb l’autocar cap a Barcelona, amb arribada prevista cap a les 21 h aprox.

Precio del Viaje

184 €

Preu en habitació doble a compartir. Suplement hab. individual: + 35 €

Bestreta de reserva: 65 €

EL PREU INCLOU

  • Viatge en autocar i totes les excursions i desplaçaments. Estada a l’Hotel Castellarnau d’Escaló (3***).
  • Règim de Pensió Completa a l’hotel (sopar dissabte + esmorzar i dinar diumenge. El preu no inclou el dinar en ruta del dissabte.
  • Assegurança de viatge. Taxes locals i imposts.

 

Reuniones preparatorias

Dimarts 17 octubre a les 19 h al Centre Europeu. Recomanem l’assistència.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.