El Monasterio de Sant Martí del Canigó – El Castillo de Aguilar (Francia)

Descargar Los castaños del Canigó y el castillo de Aguilar

Dissabte 28 i diumenge 29  octubre 2017 – Viatge de Senderisme Cultural pel Rosselló i el Conflent.

L’abadia benedictina de Sant Martí del Canigó. El castell d’Aguilar i els càtars de les Corberes orientals. Perpinyà i l’ emmurallada Vilafranca de Conflent

Presentación del viaje

Un interessant viatge de Senderisme Cultural pel Conflent i de l’Aude (França). A la plana de Tuchan, situada al bell mig del massís calcari de les Corberes, caminarem entre camps de vinyes fins a les restes del castell medieval d’Aguilar, que va pertànyer als dominis càtars d’Occitània. Passejarem per l’interior de la vila emmurallada de Vilafranca del Conflent. Entre boscos de castanyers pujarem a peu fins a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, l’abadia de Sant Martí del Canigó.

 • Dissabte 28 d'octubre 2017
 • Paisatges de L'Aude i el Rosselló

EL CASTELL D'AGUILAR - ELS CÀTARS DE LES CORBERES ORIENTALS

 • Sortida a les 8,00 h en autocar del Centre, amb les parades habituals. Ens dirigirem al departament francès de l’Aude, concretament a la plana de Tuchan, on caminarem (*) entre camps de vinyes fins a les restes del castell medieval d’Aguilar. Existent des del 1020, aquest castell posseïa funcions clarament estratègiques i militars, i controlava el pas entre les Corberes i el mar. Una fortificació que tot i pertànyer als dominis càtars, i malgrat no haver participat mai a les croades dels Albigesos, sí va jugar un paper militar durant el s.XVI, quan l’edificació va quedar notablement malmesa. A partir de Tractat del Pirineus, quan es va establert l’actual frontera amb Espanya, el castell va perdre el seu valor estratègic i va ser definitivament abandonat. Al vespre soparem i ens allotjarem en un hotel de Perpinyà (Rosselló).

 • Diumenge 29 d'octubre 2017
 • El peu del Canigó

ELS CASTANYERS DEL CANIGÓ - L'ABADIA BENEDICTINA DE SANT MARTÍ

 • Després d’esmorzar a l’hotel, ens desplaçarem en autocar fins al Conflent, comarca de la Catalunya Nord (França). Passejarem pels carrers de la vila emmurallada de Vilafranca de Conflent, situada al vessant nord del Canigó. Una població sempre vigilada pel castell-fortalesa de Fort-Libèria, i que va ser fundada el 1092 pel comte Guillem Ramon. I entre boscos de castanyers, pujarem a peu (*) fins a un dels llocs més emblemàtics de Catalunya, l’abadÍa de Sant Martí del Canigó. Bastida l’any 1007 pel comte Guifred de Cerdanya, besnét de Guifred el Pilós i fundador de la dinastia catalana. Aquest monestir benedictí està situat en un paratge incomparable, al vessant oest del massís del Canigó, enmig d’un enorme bosc caducifoli on el castanyer és l’arbre predominant.

  Un dia complet als peus del Canigó que, degut a la seva proximitat al mar, durant l’Edat Mitjana va ser considerada la muntanya més alta d’Europa. Una muntanya que es va convertí en font d’inspiració de meravelloses obres literàries, com ara és el poema èpic Canigó, de Jacint Verdaguer. I una muntanya que amb el temps ha esdevingut un símbol d’identitat catalana. A la tarda tornarem en autocar a Barcelona, on arribarem a les 21h aprox.

(*) DADES TÈCNIQUES CAMINADES:

Es realitzaran 2 recorreguts de Senderisme Cultural, amb finalitats didàctiques i pedagògiques, i gens esportives ni competitives.

-Caminada Castell Aguilar (migdia dissabte). Desnivell acumulat: +130m (pujada) / -130m (baixada). Longitud total (anada i tornada incloses): 5km. Durada total (sense comptar parades i depenent ritme grup – anada i tornada incloses): 1h 30min, aprox. Tipus camí: pista rural asfaltada (majoritari), amb l’accés al castell compost per un curt tram de corriol pedregós i/o humit. Nivell duresa: baix. Nivell dificultat: baix. Caminada Adaptable.

-Caminada St Martí Canigó (migdia diumenge). Desnivell acumulat: +295m (pujada) / -295m (baixada). Longitud total (anada i tornada incloses): 4km. Durada total (sense comptar parades i depenent ritme grup – anada i tornada incloses): 2h, aprox. Tipus camí: camí rural asfaltat, i probablement humit. Nivell duresa: baix/moderat. Nivell dificultat: baix. Caminada Adaptable.

Precio del Viaje

224 €

Preu per persona compartint habitació doble – Suplement hab. individual: + 35 €  (Places limitades).

Forma de pagament: 80 € de bestreta o paga i senyal al formalitzar la inscripció. La data de la reunió preparatòria és el termini màxim del pagament de la resta de l’ import del viatge.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge i tots els trasllats i excursions en el nostre autocar.
 • Explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’ Hotel Ibis Perpignan Centre 3***  situat a la població de Perpinyà, en habit. dobles amb dutxa/bany.
 • Règim de mitja pensió (sopar dissabte + allotjament dissabte + esmorzar diumenge).
 • Assegurança mèdica de viatge. Taxes locals i imposts.

NOTA:

En aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

EL PREU NO INCLOU:

 • Les entrades a l’ abadia de St Martí del Canigó (10 € aprox**) ni al castell d’Aguilar (6 € aprox**).
 • L’esmorzar del dissabte (lliure en ruta). El dinar del dissabte (pícnic a la muntanya, cal dur-lo enllestit de casa).
 • El dinar del diumenge (pícnic a la muntanya / els responsables del grup indicaran, durant el viatge, on i quan es podran fer-ne les compres necessàries).
 • El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria per lliure en ruta).
 • Les begudes ni extres a l’hotel.

Información Práctica

Caminades: La Direcció considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els programes detallats i accepten totes les indicacions existents en el full de “Caminades: Suggeriments i Advertiments”. El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full de Caminades, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Calçat: Cal portar un calçat específic de muntanya amb sola adient per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que recorrerem, i també pels camins i carrerons graonats i/o costeruts i/o empedrats de les poblacions i monuments que visitarem, probablement humits en aquesta estació de l’any.

Indumentària: Per tal de passejar còmodament per les poblacions i els paratges que visitarem, cal portar-hi aigua, ganyips, roba d’abric i impermeable, protecció solar (gorra, ulleres sol i crema protectora pell i llavis), bastons de tresc (aconsellables / puntes amb protector de goma), càmera fotogràfica i prismàtics.

-(**) Activitats de pagament: Aquests imports es recolliran durant el transcurs del viatge, ja que la seva realització dependrà de les condicions meteorològiques. A més, com que per dur-les a terme caldrà un mínim d’assistents, i per imperatius en fer la corresponent reserva, l’organització dóna per suposat que a l’apuntar-te també faràs aquestes visites/activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en apuntar-t’hi. Les persones que sense el degut i previ avís decideixin durant el viatge no fer aquestes visites/activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.

Pícnics: per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de diversos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho. A tal efecte, i durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries. En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevists, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant.

 

Reuniones preparatorias

Dijous 19 d’octubre, a les 19,00h al Centre Europeu. Recomanem l’assistència.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.