El País Vasco – Rias y Costas de Vizcaya

Descargar El País Vasco - Rías y Costas de Vizcaya

Les Ries i Costes de Bizkaia. La Ria de Gernika – Bermeo – La ria del Nervión – La badía de Gorliz – Getxo – La ciutat de Bilbao.

Presentación del viaje

Presentació del viatge

Us proposem un atractiu viatge a les terres d’Euskadi, on visitarem alguns espais naturals de la costa de Bizkaia, juntament amb algunes poblacions típiques com Bermeo i Gernika i també descobrirem la renovada i moderna ciutat de Bilbao. Veurem la bellesa dels paisatges verds combinats amb el blau intens del Mar Cantàbric en una costa escarpada amb penya-segats, platges, estuaris,…  Coneixerem la història i característiques de Euskal Herria, visitant Gernika una de les poblacions més emblemàtiques amb el conegut arbre i la Casa de Juntes. I ens allotjarem a la ciutat de Bilbao, que ha passat de ser considerada una urbs industrial a convertir-se en un centre urbà modern i dinàmic, replet de nous projectes arquitectònics i turístics, destacant el seu emblemàtic Museu Guggenheim.

 • Dijous 12 octubre 2017

La Vall de l'Ebre - La Rioja - Logronyo

 • Sortirem a les 7,00 h del matí del Centre, amb les parades habituals. Tot seguit ens dirigirem a les comarques de Lleida per continuar cap a Saragossa i la Rioja. Anirem fent diverses parades i al migdia estarem a Logronyo per dinar i passejar pel seu centre històric. Aquesta ciutat, situada a la riba del riu Ebre, és un lloc de pas i parada pels pelegrins de Santiago i conserva diversos monuments com la Concatedral de Santa Maria la Redonda, la Plaza del Mercado i diversos carrers a on degustar la típica gastronomia i els vins de la Rioja. A la tarda arribarem a la ciutat de Bilbao i ens instal·larem en un cèntric hotel de 4 estrelles situat a prop de l’Alhóndiga, antic magatzem de vins, ara transformat en un modern centre d’oci i cultura.

 • Divendres 13 octubre 2017

La ciutat de Bilbao - La Ría del Nervión - La Badía de Gorliz

 • Després d’esmorzar a l’hotel, dedicarem el matí a visitar la ciutat. Bilbao sempre ha estat considerada una ciutat industrial. Tot i així a finals del segle XX ha sofert un canvi urbanístic radical, que fa que sigui una ciutat diferent, moderna i renovada.
  A la vora de la ría del Nervión, Frank Gehry va aixecar el Museu Guggenheim, un edifici emblemàtic de l’arquitectura moderna, construït amb pedra calcària, vidre i titani, i que ofereix una imatge impactant. En aquesta part de la ciutat destaquen construccions com les noves torres Isozaki i Iberdrola, el pont Zubizuri de Calatrava, el Palau Euskalduna, etc...
  Però també val la pena passejar pel Bilbao tradicional i veure el pintoresc Casc Antic i els seus tradicionals 7 carrers, plens de bars i tavernes amb gran animació, la Catedral de Santiago, la “Plaza Nueva” porxada, el Mercat de la Ria,... etc.
  A la tarda ens dirigirem amb el nostre autocar cap a la costa de Bilbao, on hi destaca el curiós Pont de Bizkaia, un pont penjat de ferro inaugurat el 1893 i considerat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. A través de Getxo arribarem a l’amplia Badia de Gorliz, situada en uns bonics paisatges, a la vora de la desembocadura del riu Butrón. Al capvespre retornarem a Bilbao.

 • Dissabte 14 octubre 2017

La Costa de Bizkaia - El Port de Bermeo - La Ría de Guernika

 • El nostre objectiu d'avui és conèixer algunes localitats de la província de Bizkaia banyades pel Mar Cantàbric i contemplar les seves platges, ports pesquers i verds paratges. Visitarem una de les seves poblacions més emblemàtiques, Gernika-Lumo, que està indissolublement unida a la tradició foral del poble basc. Per això, aquesta vila, és considerada per molts com la capital espiritual dels bascos. Gernika també és coneguda per la destrucció soferta el 1937, durant la guerra civil espanyola, fet que va motivar que Picasso li dediqués la seva famosa pintura
  Anirem també a Bermeo, que és una de les poblacions més boniques de la costa. L'interès del seu nucli antic amb carrers estrets de gust mariner i el Port Vell li ha valgut el reconeixement de conjunt històric-artístic. Molt a la vora hi ha la Reserva de la Biosfera de Urdaibai, un lloc molt conegut pels surfistes per les seves cèlebres onades. Resseguint la Cornisa Cantàbrica destaca l’impressionant panoràmica de San Juan de Gaztelugatxe, amb la seva curiosa i pintoresca ermita situada en un illot. Al capvespre retornarem a Bilbao.

 • Diumenge 15 octubre 2017

La Rioja Alavesa - El poble de Laguardia - Tornada a Barcelona

 • Avui deixarem la ciutat de Bilbao i continuarem el nostre itinerari cap a terres de la Rioja Alavesa. Visitarem la bonica població de Laguardia, situada als peus de la Sierra de Cantabria. La població fortificada conserva diverses torres i la majestuosa església de Santa Maria de los Reyes que guarda en el seu interior una extraordinària portalada del s.XIV. Els seus carrers i racons conserven un gran sabor medieval i la seva economia està basada en la indústria del vi, amb nombrosos cellers i caves. Després per la ruta de Tudela, Zaragoza i Lleida, tornarem a Barcelona per l’autopista, amb arribada prevista cap a les 21 h aprox. Ens acomiadarem dels socis i amics que han participat en aquest interessant viatge cultural pel País Basc.

Precio del Viaje

486 €

Forma de Pagament: 120 € al fer la reserva – La resta del pagament com a màxim fins al dia de la reunió.

Suplement habitació individual: + 140 €  (Places limitades)

EL PREU INCLOU:

 • Viatge i tots els desplaçaments i excursions en el nostre autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies culturals del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’Hotel Silken Indautxu (4****) de Bilbao, en habitacions dobles amb bany.
 • Règim AD (allotjament i esmorzar bufet).
 • Assegurança de viatge. Taxes i imposts locals.

IMPORTANT: 

En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Totes les sortides, desplaçaments i excursions en el nostre autocar son incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.

EL PREU NO INCLOU:

A fi de donar la màxima llibertat de menús i horaris als participants, els dinars i sopars no són inclosos en el preu i seran lliures a les diverses poblacions i ciutats que visitarem, a on deixarem temps lliure suficient per efectuar els menjars, descansar, passejar, etc. Així cada persona pot escollir els seus menús preferits. Les poblacions i zones que visitem són llocs molt turístics amb una àmplia i variada oferta de restaurants, cafeteries, bars i serveis, i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte.

Les possibles entrades opcionals a museus, monuments, castells, coves, espectacles, i els viatges en transports públics, funiculars, trens, tramvies, embarcacions, taxis, etc. Aquestes activitats opcionals es pagarien directament en el mateix lloc de visita, ja que la seva realització pot dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles. En general son imports molt petits. No obstant això, en tots aquests casos sempre procurem gestionar, si es possible, descomptes especials i preus reduïts de grup per als participants.

NOTA: El Museu Guggenheim es visitarà exteriorment, amb els jardins i la zona interior del vestíbul i serveis generals de lliure accés. No està previst visitar en grup les exposicions del Museu.

 

Reuniones preparatorias

Dimecres 4 octubre a les 18 h i 19 h. (Són 2 reunions iguals, presenteu-vos en el vostre horari preferit).

 

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.