Warning: Division by zero in /usr/home/centroeuropeo.com/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/inc/class-wpseo-image-utils.php on line 223

El Món Sant Benet – Manresa medieval

Descargar

El Món Sant Benet va ser inaugurat el 2007 i és un projecte cultural, turístic i de lleure d’una gran singularitat. En un entorn natural a la comarca del Bages, trobem un conjunt monumental  centrat pel mil·lenari monestir com a principal reclam. Farem una visita que inclou dos itineraris, el medieval i el modernista a través d’un concepte museològic a partir d’un muntatge d’audiovisuals. La part medieval del Monestir de Sant Benet, hi destaca especialment l’església romànica, construïda entre els s.XII i XIII, el magnífic claustre i el celler. La part modernista està localitzada en el mateix conjunt, concretament en la part que va ser la residència del pintor modernista Ramon Casas, i que ocupava antigues sales del monestir. Veurem algunes peces de col·lecció de la família i projeccions d’alguns dels seus quadres més coneguts.

Tot seguit anirem a la ciutat de Manresa que aquest cap de setmana celebra la famosa Fira de l’Aixada. És un mercat medieval que ens transportarà a la Manresa del segle s. XIV i que, a més, aquest any compleix la vintena edició. La fira es fa en aquestes dates per commemorar el misteri de la Llum, segons el qual, ara fa uns 650 anys, una llum provinent de Montserrat va arribar a la ciutat.