Cotlliure – La Costa Vermella

Descargar

Aquest dia anirem a les boniques terres del Rosselló i la Catalunya Nord. En primer lloc, ens dirigirem cap a Sant Genís de les Fontanes, que es un poble del Rosselló  amb un petit monestir benedictí del s.X. Cal parar especial atenció a la llinda de marbre de la portalada romànica, emmarcada amb una sanefa de palmeres i amb un Crist en Majestat al centre.

Després d’aquesta visita anirem a Cotlliure, un dels pobles més encisadors del sud de França. La població té dos ports, platges, i uns típics carrers amb un gran ambient d’artistes, tallers artesans i pintors, atrets per la lluminositat del paisatge mediterrani. Cotlliure fou una de les poblacions preferides per Picasso, Bracque, Matisse, Derain i d’altres pintors. Al cementiri podrem veure la tomba d’Antonio Machado, el gran poeta espanyol mort aquí, en la dramàtica fugida cap a l’exili el 1939.

A la tarda anirem cap a la zona d’ Argelers. Aquestes platges foren un vast camp de concentració dels refugiats republicans, l’any 1939. A la vora trobem el curiós Castell de Valmy del s.XIX, de color blanc, enfilat dalt un turó entre vinyes. Es pot visitar el seu Parc, amb amplies panoràmiques del litoral i del Pirineu.

parc valmy - argelers - rosselló
sant genis fontanes - rosselló