La Cerdanya a la tardor – Dinar de Castanyada

Descargar

Aprofitarem aquesta data per fer un dinar d’amistat,  tot celebrant la típica castanyada amb els socis i amics del Centre.  Anirem a la Cerdanya, a on la tardor fa que els paisatges i les muntanyes presentin un color i una lluminositat molt especial. Anirem en primer lloc cap a la Vall de Querol (territori de França). Per la ruta d’Ur, pujarem fins a arribar a la petita vila de Dorres, situada a 1.431 metres d’altitud. És un indret molt pintoresc al peu del Turó de Bell-lloc, amb grans vistes panoràmiques.  A Dorres hi destaca l’església de Sant Joan Evangelista i les fonts d’aigües termals sulfuroses. Hi ha també un gran centre hospitalari construït a la 1a guerra mundial per guarir els soldats combatents de les batalles de Verdún.

Tot seguit anirem a la Baixa Cerdanya per fer tots junts un dinar de castanyada a un restaurant de Bellver. Aquest poble conserva atractius racons medievals com la pintoresca Plaça Major porxada, les muralles, els antics carrerons, etc. Recordarem també l’estada aquí el 1860, del poeta Gustavo Adolfo Becquer, tot explicant la llegenda que hi va escriure.

MENÚ del dinar de castanyada:

Amanida fresca de l’hort. Arròs de muntanya. Rostit de vedella de la Cerdanya amb xampinyons. Postres a escollir. Vi i copa de cava. Castanyes, panellets i vi dolç. Cafè.

Nota: Si alguna persona te intoleràncies o al·lèrgies alimentàries poseu-vos en contacte amb el Centre. No espereu el mateix dia de la sortida per comunicar-ho.