Cannes y las islas de la Costa Azul

Descargar Cannes y las islas de la Costa Azul

Viatge Cultural amb Passejades de Natura – 12 a 15 octubre 2017  (4 dies)

Cannes i la Costa Blava – En vaixell per les illes Hyères i Lérins – Les espectaculars Gorges del Verdon, la meravella natural de la Provença – Moustiers-Sainte-Marie, un dels pobles més bonics de França.

 

Presentación del viaje

Us presentem un atractiu viatge cultural per la Provença més oriental. Visitarem la vil·la muntanyenca de Moustiers-Sainte-Marie, inclosa dins de la llista de “Els pobles més bells de França”. Contemplarem les profundes i espectaculars Gorges del Verdon, una de les meravelles naturals de França. Arribarem en vaixell als arxipèlags d’Hyères i Lérins on, gràcies a la realització de curtes i fàcils passejades, coneixerem la història, les llegendes i els ecosistemes naturals de les illes de Porquerolles i Sainte-Margaritte, dos petits paradisos de la Costa Blava on el verd de les seves pinedes contrasta amb el blau de la mar Mediterrània. I ens allotjarem en un hotel de 4**** de Cannes, una de les joies urbanes de la Costa Blava i que, degut al seu Festival Internacional de Cine, ha esdevingut una de las ciutats més mediàtiques del món.

 • Dijous 12 octubre 2017
 • Paisatges del sud de França

Viatge a la Costa Blava - La Provença Marítima - Cannes

 • Sortirem a les 7,00 h en autocar des del Centre, amb les parades habituals. Recorrerem les regions franceses d’Occitània i la Provença-Alps-Costa Blava, amb diverses parades fins arribar a Cannes, on es troba l’hotel que ens allotjarà durant tot el viatge. Cannes és una ciutat fascinant que, degut a la seva ubicació geogràfica al bell mig de la Costa Blava, i al seu beneficiós clima mediterrani, va esdevenir en un important atractiu per a la aristocràcia anglesa del s.XIX. Més tard, amb la construcció d’esplèndides segones residències i l’arribada del ferrocarril, va convertir-se en un important centre de turisme hivernal a partir de 1920. Va ser però a partir de 1946, any de la celebració del primer Festival Internacional de Cine de Cannes, quan va passar a ser una de las ciutats més mediàtiques i valorades del món, a l’estar situada en un entorn de magnífics paisatges.

 • Divendres 13 octubre 2017

Els Alps Provençals - Els miradors de les Gorges del Verdon

 • Avui, rere esmorzar a l’hotel, anirem en el nostre autocar fins al departament dels Alps de l’Alta Provença. Visitarem (*) la vil·la muntanyenca de Moustiers-Sainte-Marie, inclosa dins de la llista dels 50 pobles més bells de França. Una pintoresca població situada als peus d’una sèrie de cingleres, on destaquen l’església gòtica de Notre-Dame-de l’Assomption i el romànic tardà de la capella de Notre-Dame-de-Beauvoir, situada de manera inversemblant sobre un ressalt rocallós.

  A més, quedarem sorpresos en veure el seu emblemàtic estel daurat, que penja d’una cadena de 400 kg entre dues muntanyes i que,segons diu la llegenda, recorda l’original, col·locat al mateix indret pel Duc de Blacas a la tornada de les Croades, com a promesa quan estava empresonat pels sarraïns a Terra Santa. Després continuarem la nostra ruta en autocar tot dirigint-nos a una de les meravelles naturals de França, les famoses Gorges del Verdon. Tot passejant (*) fins a una sèrie de miradors, contemplarem l’espectacularitat d’aquest congost, un dels més formosos d’Europa que, amb uns 25 km de longitud i uns 700 m de profunditat, és el resultat de l’erosió provocada pel riu Verdon en obrir-se pas a través d’un massís de roca calcària. Al capvespre tornarem a Cannes.

 • Dissabte 14 octubre 2017

Les Illes Hyères - Porquerolles

 • Avui després d’esmorzar a l’hotel, ens traslladarem en el nostre autocar fins al departament del Var, concretament a la Península de Giens, on embarcarem en el vaixell que en un curt trajecte ens portarà a l’illa de Porquerolles. És l’illa més gran de totes les que conformen l’arxipèlag de les Hyères. El seu únic nucli de població, el llogarret de Porquerolles, va ser construït per l’administració militar a mitjans del s.XIX al nord de l’illa, protegida dels vents marins predominants i sota la tutela del Fort Sainte-Aghate, situat al capdamunt d’un promontori a l’est de l’illa.

  Gràcies a la realització d’una sèrie de curts recorreguts de natura (*) per l’illa, podrem observar el contrast entre la suau costa septentrional, formada per nombroses platges de sorra i solitàries cales de fàcil accés, i l’abrupta costa meridional, formada per espectaculars penya-segats. Una illa entapissada per pins, roures, alzines i una abundant vegetació mediterrània esquitxada per espècies exòtiques i una minúscula extensió de vinyes, el primer vinyar amb denominació d’origen Côtes-de-Provence, introduït a l’illa a començaments del s.XX. Al vespre tornarem a Cannes.

 • Diumenge 15 octubre 2017

En vaixell per les Illes Lèrins - Sainte-Margueritte - Retorn a Barcelona

 • Després d’esmorzar a l’hotel, durem a terme una curta travessa en vaixell fins al proper arxipèlag de les Illes Lérins. Concretament visitarem  Sainte-Margueritte, on diverses excavacions arqueològiques han revelat la presència de les restes d’una ciutat romana i d’un port, el que demostra la seva importància durant l’Edat Antiga. A més, també s’hi troba el Fort Royal, construït per Richelieu, millorat per en Vauban i que l’any 1687 es va transformar en una presó d’estat on, suposadament, va estar tancat el llegendari i misteriós Home de la  Màscara de Ferro. I no marxarem d’aquesta bella illa sense realitzar-hi un fàcil recorregut a peu (*) que ens permetrà conèixer el seu ecosistema mediterrani, amb la pineda com a bosc representatiu. Un marc incomparable on el verd de la vegetació contrasta amb el blau del Mediterrani. Després retornarem en el nostre autocar cap a Barcelona, on arribarem cap a les 22-23 h aprox.

-(*) Passejades de natura: durant el viatge, les explicacions i visites del patrimoni històric i/o artístic es complementaran amb el coneixement del seu medi natural i físic. A tal efecte, es realitzaran curts i fàcils recorreguts a peu per la població de Moustiers-Sainte-Marie, pels miradors de les Gorges del Verdon i per les illes Porquerolles i Sainte-Margueritte. Tots ells consistiran en passejades adaptables amb uns nivells de duresa i dificultat baixos, amb finalitat pedagògica, interpretativa, gens esportiva i, per tant, recomanades per a caminadors principiants. Aquestes passejades tindran una longitud de 1 km a 5 km aprox., un desnivell acumulat inferior a 75 m (en algun cas inapreciable), una durada que oscil·larà entre 30 min a 90 min aprox., i es desenvoluparan per pistes i senders de muntanya amb curts trams pedregosos i/o humits.

Precio del Viaje

594 €

Forma de Pagament: 150 € al fer la reserva. La resta del pagament com a màxim fins al dia de la reunió.

Suplement habitació individual: + 175 €  (Places limitades)


EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les excursions i desplaçaments en el nostre autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies culturals del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’Hotel Mercure Cannes Croisette Beach 4****  de Cannes. Estada en habitacions dobles amb dutxa/bany. Règim AD d’allotjament i esmorzar.
 • Assegurança de viatge. Taxes locals i imposts.

 

NOTA: En els viatges culturals del Centre Europeu NO hi han excursions facultatives, ni despeses imprevistes. Totes les sortides, desplaçaments i excursions en el nostre autocar son incloses en el preu i per això no cal pagar cap quantitat addicional durant el viatge per aquest motiu.

EL PREU NO INCLOU:

 • Les visites i trajectes d’anada i tornada en vaixell a les illes de Porquerolles (18 € aprox**) i  Sainte-Margueritte (15 € aprox**).
 • Les entrades/visites opcionals** als diversos monuments de Moustiers-Sainte-Marie (10 € aprox**).
 • L’esmorzar ni el dinar del dijous, lliures en ruta. Els dinars del divendres i dissabte, a Moustiers-Sainte-Marie i Porquerolles respectivament, on es podrà triar entre dinar per lliure en alguns dels seus bars/restaurants, o bé fer un dinar tipus pícnic (durant el desenvolupament del viatge els responsables del grup informaran on i quan realitzar-ne les compres necessàries per al pícnic).
 • El dinar del diumenge, i els sopars del dijous, divendres i dissabte, tots ells lliures a la població de Cannes. El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria per lliure en ruta).
 • Les begudes i extres a l’hotel.

Información Práctica

-Programació del viatge: Com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals i zones de muntanya, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable, un estat de la mar inapropiat per navegar-hi, o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.

La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en seria l’únic responsable de les conseqüències i perjudicis que li pogués originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen. El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

-Calçat: Cal portar un calçat específic de muntanya amb sola adient per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que recorrerem, i també pels camins i carrerons graonats i/o costeruts i/o empedrats de les poblacions i monuments que visitarem, probablement humits en aquesta estació de l’any.

-Indumentària: Per tal de passejar còmodament per les poblacions, els monuments i els paratges naturals que visitarem, cal portar-hi aigua, ganyips, roba d’abric i impermeable, protecció solar (gorra, ulleres sol i crema foto-protectora pell i llavis), protecció mosquits (repel·lent  i/o crema picades), bastons de tresc (aconsellables / puntes amb protector de goma), càmera fotogràfica i prismàtics

-(**) Activitats de pagament: Aquests imports es recolliran durant el transcurs del viatge, ja que la seva realització dependrà de l’estat de la mar i/o de les condicions meteorològiques. A més, com que per dur-les a terme caldrà un mínim d’assistents, i per imperatius en fer la corresponent reserva, l’organització dóna per suposat que a l’apuntar-te en aquest viatge també faràs aquestes visites/activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en apuntar-t’hi. Les persones que sense el degut i previ avís decideixin durant el viatge no fer aquestes visites/activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.

Pícnics: per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de diversos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho. A tal efecte, i durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries. En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant. En qualsevol cas, l’import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

-Idioma: els idiomes que utilitzarien els possibles guies locals serien el castellà, o bé el francès (en aquest cas se’n faria la traducció simultània en català). Mentre que el que faran servir els Professors i Guies del Centre Europeu serà el català. De manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments que calguin en qualsevol dels idiomes esmentats.

-Documentació: A tots els viatges cal portar el DNI i/o el Passaport no caducats i la Targeta Sanitària Europea.

Reuniones preparatorias

Dijous 5 octubre a les 18h i 19h. Són dues reunions iguals presenteu-vos en el vostre horari preferit. Recomanem l’assistència.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.