Warning: Division by zero in /usr/home/centroeuropeo.com/web/wp-content/plugins/wordpress-seo/inc/class-wpseo-image-utils.php on line 223

Bulgària, el cor dels Balcans

Descargar Bulgària, el cor dels Balcans

Per Búlgaria, al cor de la Península dels Balcans, a la riba del Mar Negre i del Danubi, hi han passat tots els imperis de la història europea, deixant-hi la seva emprenta, i convertint el país en una cruïlla de cultures.

Presentación del viaje

Us presentem un atractiu viatge cultural a Bulgària. És un país situat al sud-est d’Europa, al cor de la Península dels Balcans, a la riba del Mar Negre i del Danubi. Aquesta situació geogràfica el col·loca en un encreuament de camins entre Europa i Àsia. A cavall entre Orient i Occident, Bulgària s’ha convertit en la cruïlla de cultures més concorreguda d’Europa. Romans, bizantins, búlgars, eslaus, turcs, …

Per aquí van passar gairebé tots els imperis de la història europea i tots hi han deixat la seva empremta. Es van aixecar castells, fortificar ciutats, construir mesquites i consagrar esglésies i la cultura búlgara es va enriquir amb el millor de cada societat. Durant aquest viatge, ens submergirem en aquest sorprenent i poc conegut país, visitant des de la capital Sofia, una de les ciutats més antigues d’Europa, fins als racons més interessants del seu interior, on enmig de les muntanyes trobarem veritables obres d’art i espectaculars monuments de gran bellesa.

 • Dissabte 19 d'agost

Sortida de Barcelona - Arribada a Sofia

 • Presentació a l’Aeroport de Barcelona al mostrador i hora indicada anteriorment, on els Guies del Centre Europeu que ens acompanyaran durant tot el viatge ens estaran esperant. Un cop realitzats els tràmits de facturació, embarcarem en el vol que ens portarà a Sofia, via Frankfurt. Desprès de l’arribada i de recollir l’equipatge, ens dirigirem en autocar a l’hotel de Sofia on ens allotjarem i repartirem les habitacions. Després de descansar una estona, tindrem un primer contacte amb la ciutat.

 • Diumenge 20 d'agost

Visita la ciutat de Sofia

 • Avui dedicarem el dia a la descoberta de la ciutat de Sofia. Començarem el nostre recorregut ascendint al Mont Vitosha, massís muntanyós situat als afores de la capital que s’enlaira a 2.290 metres i des d’on gaudirem d’unes esplèndides vistes. De tornada, ens aturarem a visitar la Església de Boiana. El monument va ser declarat patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1979. L’església és cèlebre pels seus frescos, realitzats el 1259, que representen un dels exemples més complets de l’art medieval búlgar. Coneixerem també el Museu Nacional d’Història que compta amb una vasta col·lecció de més de 650.000 peces històriques que daten des de la Prehistòria fins a la època moderna. Després continuarem la visita del centre de la ciutat. Entre els seus monuments més destacats està la Catedral d’Alexandre Nevski, un dels símbols de Bulgària, construït al S. XIX en record dels 200.000 soldats russos que van morir per la independència de Bulgària. Cal ressaltar també la famosa església de Santa Sofia, del segle VI, que dóna nom a la ciutat. Veurem la tomba del Soldat Desconegut i ens acostarem a l’Assemblea Nacional i al monument del Tsar Alexandre II de Rússia, que va alliberar el país dels turcs. Tot seguit anirem a la plaça Nou de Setembre on s’hi troben diversos edificis oficials. Destaca l’Església de Sant Jordi, que conserva una magnífica rotonda romana del segle IV i pintures dels segles XI al XIV. Passarem per la plaça de Lenin i veurem l’Església de Santa Petra i la Mesquita Banya Bashi, bastida l’any 1576, que conserva un majestuós minaret. Finalment recorrerem l’Avinguda Vitosha, la més elegant de Sofia, principal carrer comercial i un dels llocs amb més activitat de la capital. Allotjament a l’hotel de Sofia.

 • Dilluns 21 d'agost

El Monestir de Rila - La Muntanya de Borovets - Plovdiv

 • Al matí, desprès d’esmorzar, ens dirigirem cap al sud-oest fins arribar al massís de Rila, el més alt del país i dels Balcans. En aquest paradís natural es troba el Monestir de Rila, el monestir ortodox més gran i visitat de Bulgària. Va ser fundat al segle X per l’ermità Sant Joan de Rila. La seva tomba es va convertir en un lloc sagrat i un centre espiritual i cultural del país. El monument representa el sentiment d’identitat cultural desprès de segles d’ocupació per l’Imperi Otomà. El monestir fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1983. Acabada la visita dinarem a un restaurant de la zona i a la tarda, passarem per l’estació d’esquí de Borovets una de les més antigues i famoses del país. Continuarem la ruta fins a Plovdiv, la segona ciutat més gran de Bulgària. Es troba a les terres baixes de Tràcia, a ambdues ribes del riu Maritsa, construïda sobre set turons. Plovdiv és una de les ciutats més antigues d’Europa. Conquerida per macedonis, romans i turcs, aquesta ciutat ha conservat nombrosos vestigis del seu esplendorós passat. Allotjament a l’hotel de Plovdiv.

 • Dimarts 22 d'agost

La ciutat de Plovdiv- El Monestir de Bachkovo

 • Començarem el dia visitant la Ciutat Vella de Plovdiv on coneixerem un dels símbols més significatius de la vila, el seu teatre romà del segle II perfectament restaurat. Continuarem el nostre recorregut passejant pels seus carrers empedrats. Actualment, la Ciutat Vella de Plovdiv es considera un veritable museu a l’aire lliure. Durant el Renaixement es van construir moltes cases ricament decorades que avui són un símbol de Plovdiv. La gran majoria d’aquestes cases es conserven en molt bon estat o estan restaurades i avui en dia acullen museus o galeries. A la tarda, sortirem per anar al Monestir de Bachkovo, situat a 30 km de Plovdiv. Fou fundat el 1083. Saquejat pels turcs durant el segle XV, la seva reconstrucció va iniciar-se dos segles més tard. D’aquest conjunt arquitectònic cal destacar dues esglésies força interessants: la primera, del segle XII, està dedicada a la figura de l’Arcàngel i la segona, dedicada a l’Assumpció es començà a construir el 1604. Desprès de completar la visita del monestir retornarem a l’hotel de Plovdiv, a on ens allotgem.

 • Dimecres 23 d'agost

Kazanlak, La capital de la Vall de les Roses - Veliko Tarnovo

 • Avui sortirem cap a Kazanlak, la capital de la Vall de les Roses. En aquesta ciutat visitarem una tomba tràcia de finals del segle IV aC. La tomba que veurem és una rèplica exacte de l’original, que es troba protegida per complexos sistemes de conservació. El 1979 va ser declarat per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat. Seguidament, visitarem el Museu de la Rosa on s’investiguen diferents mètodes de destil·lació. El seu jardí posseeix més de 200 espècies de roses oloroses i unes 2000 de decoratives. Dinarem en un restaurant al costat del famós Llac Koprinka i, a la tarda, continuarem l’etapa cap a Veliko Tarnovo a través del pas de Shipka on podrem veure el Monument a la Llibertat. Aquest impressionant monument de 32 metres d’alçada fou aixecat el 1934 en memòria dels 7000 soldats russos i voluntaris búlgars que varen morir l’agost de 1877 rebutjant nombrosos atacs dels soldats turcs. Aquí, també veurem l’Església de Sant Nicolau, una excepcional construcció del 1902 que compta amb 17 campanes. Desprès de degustar un dels millors iogurts búlgars prosseguirem l’etapa fins a Etara, on visitarem el Museu Etnogràfic que ens mostrarà les activitats artesanes dels segles XVIII i XIX. Continuació fins a l’hotel de Veliko Tarnovo a on ens allotjarem.

 • Dijous 24 d'agost

Visita a Arbanassi

 • Pel matí, ens dirigirem a Arbanassi, situada a 4 Km de Veliko Tarnovo. Es sap que aquesta població ja existia durant el Segon Imperi Búlgar. En aquella època, la noblesa de la capital Tarnovo la usava com residència d’estiu. Al llarg dels segles XVII i XVIII va assolir un gran desenvolupament comercial i econòmic. Aquesta riquesa es fa palesa en les magnífiques mansions d’aspecte fortificat amb meravellosos jardins interiors que construïren els comerciants. Després tornarem a Veliko Tarnovo. La ciutat, situada a la riba del riu Yantra, és coneguda com la capital històrica del Segon Imperi Búlgar. Ocupada pels romans i pels bizantins, va esdevenir la fortificació búlgara més important de l’Edat Mitjana entre els segles XII i XIV i el centre polític, econòmic, cultural i religiós principal de l’imperi. Passarem pel barri Asenov, lloc de residència dels artesans i recorrerem la vila del renaixement nacional, amb edificis del segle XVIII. Al vespre assistirem a un espectacle de llum i so. Allotjament a l’hotel de Veliko Tarnovo.

 • Divendres 25 d'agost

El Monestir de Troyan - Koprivshtitsa - Sofia

 • Al matí farem un recorregut per la part central dels Balcans. La nostra primera parada serà al Monestir de la Dormició de la Santíssima Mare de Déu, habitualment conegut com el Monestir de Troyan, fundat a finals del segle XVI. Continuarem fins a Koprivhstitsa, població que és una autèntica vila-museu de l’arquitectura renaixentista nacional. Es va cremar en tres ocasions entre els anys 1793 i 1810 i es va reconstruir seguint una gran harmonia arquitectònica. Els rics comerciants HI van bastir sumptuoses mansions que ens han arribat gairebé intactes. Durant la passejada que farem, podrem admirar les esplèndides façanes amb columnes i decorats interiors que representen paisatges exòtics. Dinarem i seguirem la darrera etapa fins arribar a Sofia. Allotjament a l’hotel de Sofia.

 • Dissabte 26 d'agost

Sofia - Barcelona

 • Esmorzarem a l’hotel i després tindrem una mica de temps lliure per passejar o fer les últimes compres. Posteriorment anirem a l’aeroport per emprendre el vol de retorn a Barcelona, d’acord amb els horaris i enllaços indicats anteriorment. En arribar donarem per acabat aquest interessant viatge, del que esperem guardin un bon record.

Precio del Viaje

1560 €

Preu per persona en habitació doble compartida. Suplement habitació individual: +290 € (Places limitades)

Viatge en avió i excursions en autocar.

Hotels a Sofia, Plovdiv i Veliko Tarnovo AD + 3 dinars en ruta.


Forma de pagament:

-Primer pagament: 80 € al fer la inscripció.

-Segon pagament: 450 € de bestreta de reserva per confirmar el viatge.

-Tercer pagament: La resta del pagament com a màxim fins al 6 de juliol.


EL PREU INCLOU:

 • Vols en classe turista Barcelona – Sofia i retorn, segons els horaris i enllaços indicats anteriorment.
 • Excursions i sortides en autocar.
 • Estada en 3 hotels en règim AD d’allotjament i esmorzar bufet:
 • Dinars en restaurant durant les excursions dels dies 21, 23 i 25 Agost.
 • Assegurança d’assistència en viatge. Impostos i taxes locals.

Visites Incloses:

 • Visita de la ciutat de Sofia amb entrades al Museu Nacional de Història i església Boiana.
 • Visita del Monestir de Rila.
 • Visita de la ciutat de Plovdiv amb entrades al Teatre Romà, Museu Etnogràfic i la Casa Museu.
 • Visita del Monestir de Bachkovo.
 • Visita de la Tomba Tràcia de Kazanlak i Museu Rosa.
 • Visita del Museu Etnogràfic d’ Etara.
 • Visita de Veliko Tarnovo i turó dels tsars.
 • Assistència a l’Espectacle de Llum i So a la fortalesa Tsaverets.
 • Visita  d’Arbanassi.
 • Visita del Monestir de Troyan i de la ciutat-museu de Koprivishtitsa.

Información Práctica

HORARIS DELS VOLS:  Barcelona – Sofia  /  Sofia – Barcelona – Via Frankfurt  (Lufthansa)

Sortida Barcelona:

 • Dissabte 19 agost – Barcelona – Sofia – Via Frankfurt  (Lufthansa)
 • Presentació 4,00 h matí – a la Terminal T1 mostradors de Lufthansa. Es prega puntualitat.
 • Vol LH1139-1426 – Sortida BCN 06,50 h – Frankfurt 10,00 h – Arribada a Sofia a les 13,10 h

Sortida Sofia:

 • Dissabte 26 agost . Sofia – Barcelona – Via Frankfurt  (Lufthansa)
 • Vol LH1427-1136 – Sofia 14,20 h – Frankfurt 17,50 h – Arribada a Barcelona a les 19,30 h

Reuniones preparatorias

El Dimecres 5 de Juliol es realitzaran unes reunions informatives amb els participants per explicar i comentar els itineraris i visites. Horari: 17,30 h i 19,00 hores. Són dues reunions iguals. Podeu venir en el vostre horari preferit. Recomanem l’assistència.