Presentació de la Nova Secció de Natura

Ir a la siguiente sección

El degoteig constant d’una font, dies radiants acompanyats d’un intens aroma a romaní, el catacrac de la pinassa sota els peus o aquells camins sinuosos que regalen imatges de postal. Certament… ho trobàvem a faltar (i molt!); podem dir alt i clar que tenim necessitat de natura.  

La pandèmia ens ha ajudat a escoltar-nos i a preguntar-nos què és el que volem i  què ens fa una mica més feliços. Per tant, si desitges d’endinsar-te entre els boscos, veure les flors amb detall, entendre el paisatge o posar el focus en els aromes, segueix llegint!

 

Benvingut/da a la nova secció de natura! 

Qui portarà la nova secció?

Em dic Laura, soc biòloga i educadora ambiental i en breu m’uniré a l’equip de guies del Centre Europeu. Gaudeixo molt quan m’adono que allò que sempre he considerat un tot, realment és un món. Dit d’una altra manera, tot és muntanya fins que mires els boscos, tot són boscos fins que et fixes en els arbres i tot són flors fins que analitzes les seves parts. La natura no em deixa mai de sorprendre, i el més important, mai deixo d’aprendre coses noves. Aquesta visió  juntament amb el vincle entre l’ésser humà i el paisatge són aspectes que m’agrada transmetre com a guia. 

Què es farà a la secció de natura? 

A la secció de natura farem bàsicament interpretació del paisatge, intentarem donar resposta a les imatges actuals, analitzarem els elements dels nostres boscos i explicarem curiositats dels seus habitants. Ens preguntarem què ens fa tan mediterranis i quines estratègies mouen el tauler de la natura. 

Com seran les sortides? 

Les sortides seran dissenyades com a passejades, sense gaire desnivell ni exigència física. Es prioritzaran les rutes planeres, però en cas de desnivell, s’informarà en la fitxa tècnica corresponent.   

On es faran? 

Aquesta informació s’anirà actualitzant progressivament. Juntament amb l’equip de guies, us intentarem demostrar que qualsevol indret es pot interpretar i que quan anem al camp, tots els dies són diferents

A qui va dirigida la secció? 

A tothom qui vulgui compartir experiències i conèixer l’entorn! No s’han de tenir coneixements previs i l’únic requisit és ser respectuós amb l’ambient i sobretot… gaudir a la natura! 

Fins aquí la presentació de la secció, si t’has quedat amb ganes de més, ens veiem a la pròxima sortida! 

Text per Laura Izaguirre, Guia del Centre Europeu.