Return Share
Finalitzem el Cicle Llobregat
Finalitzem el Cicle Llobregat
Compartir Post

Aquest Juny, finalitzem el Cicle Llobregat, tot visitant el naixement del riu, just al costat de la bonica població de Castellar de n’Hug. Al llarg d’aquestes sortides ens hem apropat al context del riu, explorat el seu traçat i entès el seu paisatge. A través de rutes de natura, hem resseguit unes aigües que han vertebrat la història i que són alhora, vol i estada per a moltes aus. Ha sigut un cicle on l’aigua ha pres el protagonisme i ha sigut un homenatge a la resiliència de la natura i a la conservació dels entorns fluvials. Per aquest motiu, aquesta última excursió del Cicle Llobregat, és una celebració de la vida, de les plantes, les flors i el riu.

A més, visitarem les fonts en un dels seus moments de màxima esplendor, la primavera. El riu Llobregat neix a uns 1.300 metres d’altura en un entorn natural únic. Abans de brollar a l’exterior realitza un extens camí subterrani, recollint les aigües de pluja i del desglaç als propers cims de Puigllançada i Tossa d’Alp. L’aflorament del riu té lloc en forma de cascades, molt cabaloses a la primavera i durant els anys de més pluviometria. Altrament, hi ha un mirador de fusta davant de les cascades que ens permetrà fer fotos espectaculars.

Castellar de N

Una de les curiositats més destacades d’aquest lloc és que se situa al punt de trobada de les províncies de Barcelona, ​​Lleida i Girona. També, és on conflueixen tres de les comarques més reconegudes de l’anomenat Pre-Pirineu: el Berguedà, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Un entorn de gran riquesa natural, que com es mereix, gaudeix d’una protecció especial sota el paraigua del Parc Natural Serra del Cadí-Moixeró. Aquest parc té una extensió d’unes 41.000 hectàrees.

Però la influència històrica del Llobregat ha anat molt més enllà del medi ambient, ja que ha estat fonamental per a la industrialització i el creixement econòmic de Catalunya. Al costat del seu curs van sorgir des de mitjans del segle XIX una gran quantitat d’indústries. Principalment tèxtils, però també plantes hidroelèctriques, aprofitant les preses i pantans que es van construir al llarg del seu recorregut i de les que n’hi ha 36.

Si vols participar en la sortida, fes clic aquí.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar