Return Share
10 curiositats sobre Munic
10 curiositats sobre Munic
Compartir Post
Cultura Popular

No hi ha altra ciutat en Alemanya que superi a la capital de Baviera en monumentalitat. El seu patrimoni és aclaparador i la seva configuració urbanística, perfeccionada amb els segles, espectacular. Descobreix ara 10 curiositats sobre Munich.

 

  • No et deixis enganyar pel nom, el Jardí Anglès de Munic és alguna cosa més que un tranquil parc, d’entrada perquè aquest espai verd compta amb una extensió més gran que el mateix Central Park de Nova York. El nom li deu al dissenyador anglès que ho va idear, Sir Benjamin Thompson.

 

  • Miris cap a on miris, sempre trobaràs a l’horitzó els cims dels Alps: al fons d’un carrer, darrere les vidrieres d´un edifici o enquadrant un jardí. La presència serena de les muntanyes més altes d’Europa sembla dotar d’un karma especial la ciutat.

 

  • Marienplatz, o la plaça principal de la ciutat, ha exercit aquest paper des del 1158. És el millor punt per orientar-te, el lloc on tard o d’hora passaràs. També és un dels espais més bonics i més ben conservats de la ciutat que encara guarda l’essència de l’antic mercat medieval.

 

  • A dues estacions de metro –Odeonsplatz i Goetheplatz– la música clàssica s’està reproduint sense pausa des de l’any 2000. Dotze peces musicals –incloses les Quatre estacions de Vivaldi i la Serenata de Posthorn de Mozart– sonen en bucle continu, repetint-se cada 300 minuts.

 

  • Munic es converteix al centre del món durant un esdeveniment anual: l’Oktoberfest. Milers de persones van a la ciutat des de tot arreu del món i, com a dada curiosa, una manera d’atendre tantes persones és accelerant la velocitat de les escales mecàniques.

 

  • Sens dubte, Munic no és la típica ciutat plena gratacels. Imagina, van ser prohibits l’any 2004; qualsevol estructura superior a 99 metres està prohibida a Munic. Fins avui, l’edifici més alt continua sent Frauenkirche, l’església que és el símbol de la ciutat.

 

  • Es pot fer surf pel riu enmig de la ciutat de Munic. A poca distància a peu del centre de la ciutat, es pot observar els surfistes dominant les onades del riu Eisbach. Aquesta activitat és tan popular entre els surfistes, pel que tret que arribin d’hora al matí, haurà d’esperar molta estona per agafar una onada.

 

  • Als 17 anys, Albert Einstein va treballar a l’Oktoberfest el 1896. La seva feina consistia a posar bombetes a la carpa de Schottenhamel i ajudar a construir la primera instal·lació de llum al recinte del festival.

 

  • La cervesa no es considera una beguda alcohòlica a Baviera sinó un aliment.

 

  • L’edifici de BMW és molt famós. Se’l coneix com a Torre BMW o els «Quatre Cilindres» i es va construir l’any 1972 a Munich. L’any 1999 el govern alemany, va decidir declarar l’edifici històric. El seu disseny recorda als cilindres dels motors d’un vehicle i ve quasi des de tota la ciutat.

 

T’agradaria veure els Mercats Nadalencs de Munic aquest Desembre? Fes clic a l’enllaç per veure el programa del Viatge: Mercats de Nadal a Alemanya – Munic i Baviera, del 15 al 18 de Desembre.

Contacta'ns viatgem junts!

Contacta'ns

Sandra

image description
Responsable d'Atenció al Soci +34 93 430 99 79 info@centroeuropeo.com Contactar