Volver Reservar

Passeig per la Vallvidrera històrica -28/01-10h

Ruta Verdaguer pel bosc de Collserola

Passeig per la Vallvidrera històrica -28/01-10h

Passeig per la Vallvidrera històrica -28/01-10h

Ruta Verdaguer pel bosc de Collserola
Visites d'Art i Història
Passejada Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resumen de la Excursión

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història

Matinal

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història | Activitat Club Cultural.

Passeig per la Vallvidrera històrica -28/01-10h

Ruta Verdaguer pel bosc de Collserola

Activitat NO programada.

Punt de trobada: Estació FGC Baixador de Vallvidrera. A la sortida de l’estació.

Nota: Podeu accedir a Baixador de Vallvidrera amb els trens S1-S2 (direcció Terrassa o Sabadell) des de Plaça Catalunya, Provença, Gràcia, etc.

Cal dur un calçat esportiu.


Descripció:

Avui farem un agradable passeig per la zona de Vallvidrera, situada en el cor de Collserola. Concretament farem el Camí del Fondal, que passa per un paisatge de ribera, ombrívol, amb algunes fonts. I veurem exteriorment la Vil·la Joana, una vella masia del s.XVI que fou adquirida i reformada per Ramon Miralles, alcalde de Sarrià. L’any 1902, en aquesta casa, hi va morir el poeta Jacint Verdaguer, que hi havia estat convidat per recuperar-se de la tuberculosi que l’afectava.

Aquest sector de Vallvidrera és on trobem la part més històrica del barri. Les primeres referències a Vallvidrera daten de finals del s. X, quan la trobem esmentada l’església de Santa Maria «in Valle Vitraria». Aquest nom tan curiós es deuria a la presència de la «vitriaria» (Parietaria officinalis), un arbust força comú que poblava la zona i que s’emprava antigament per a netejar vidres. Vallvidrera serà una població força petita fins al s. XIX, quan comença a créixer com a lloc d’estiueig dels barcelonins.


Servei de radioguies:

Per fer més còmode la sortida i seguint els nous ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup pel centre històric, utilitzarem receptors i auriculars de lloguer. Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona serà de 2 € (pagament el mateix dia de la visita i amb import exacte). El seu ús serà obligatori per poder efectuar la sortida.


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.