Volver Reservar
PDF

Història al Jaciment de l’Esquerda i el Museu Medieval de Vic – 18/3/23 – 8h

Història i art medieval en les terres d'Osona

Història al Jaciment de l’Esquerda i el Museu Medieval de Vic – 18/3/23 – 8h

Història al Jaciment de l’Esquerda i el Museu Medieval de Vic – 18/3/23 – 8h

Història i art medieval en les terres d'Osona
Excursions Culturals
Art Història Arqueo
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • Esta actividad está en curso o ya se ha realizado. Consulta las próximas actividades disponibles en el programa AQUÍ.

Resum del viatge

Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals

1 dia

Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Història al Jaciment de l’Esquerda i el Museu Medieval de Vic – 18/3/23 – 8h

Història i art medieval en les terres d'Osona

Esta actividad está en curso o ya se ha realizado. Consulta las próximas actividades disponibles en el programa AQUÍ.
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Una interessant sortida d’Història i Art en què

 1. Visitarem el jaciment de l’Esquerda, que conserva vestigis d’època ibèrica i medieval
 2. Coneixerem la història i el patrimoni de Vic tot passejant pels seus carrerons
 3. Descobrirem els tresors que custodia el MEV-Museu d’Art Medieval de Vic

Fes un cop d’ull a les altres pestanyes per saber en què consistirà la sortida.

Arqueosortida 7: El jaciment de l’Esquerda i el Museu d’Art Medieval de Vic

Sortirem de Barcelona per visitar al jaciment de l’Esquerda (Roda de Ter, Osona), encimbellat en un meandre del Ter. Aquest lloc estratègic conserva vestigis des del s.X aC fins al s.XIV, una àmplia cronologia d’ocupacions que comprèn el Bronze Final, l’època ibèrica, el període visigòtic i l’Edat Mitjana. Muralles, torres, església, cases i tombes excavades a la roca expliquen la rellevància que assolí l’Esquerda quan viure al pla era perillós. Tot plegat fa del jaciment un testimoni privilegiat de la nostra història.

 

Després de la visita, ens dirigirem a Vic, on dinarem. A la tarda passejarem pel centre històric de la capital d’Osona, que visqué el seu apogeu durant el declivi de l’Esquerda, i visitarem el MEV-Museu d’Art Medieval, que custodia una notabilíssima col·lecció d’art romànic i gòtic i que acaba d’inaugurar una sala immersiva que ens situarà a la catedral romànica de Vic (s.XII). Al capvespre, després d’una bonica jornada d’història i cultura, tornarem a Barcelona.


 • Visites a l’Esquerda i el Museu d’Art Medieval de Vic: 10€ aprox. (es recollirà al lloc)
Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança d’Accidents i Assistència Sanitària Bàsica.

El preu NO inclou
 • Preu de les visites a l’Esquerda i el MEV-Museu d’Art Medieval: 10€ aprox. (es recollirà al lloc)
 • Al migdia temps lliure per dinar a Vic. Podeu reservar algun dels seus restaurants o portar el pícnic de casa.
Condicions Generals

Las condiciones son las reglamentariamente vigentes según la normativa de viajes combinados de la Generalidad de Cataluña. La inscripción, ya sea personal, por Internet, por teléfono o por otros medios, implica la plena aceptación de todos y cada uno de los apartados de esta información y de los programas detallados y normativas de cada viaje o salida. que puede consultar en este enlace todas las Condiciones Generales de Reserva.

Mètode de Pagament

Para poder garantizar la plaza, una vez confirmada la reserva, es necesario realizar después el pago correspondiente de la excursión o salida o el anticipo de un viaje. No se pueden guardar plazas de excursiones y viajes, si no se ha realizado el pago correspondiente.

 • En las Excursiones de 1 día en autocar, una vez efectuada la inscripción y confirmada, se procederá, a continuación, a pagar la totalidad del importe de la excursión en un plazo máximo de 4 días. Este importe siempre deberá estar pagado antes de la salida.
 • En los Viajes de 2 o más días de duración, que incluyen hoteles, es necesario realizar un anticipo o pago a cuenta de la reserva (que se indica en cada programa) también en el plazo máximo de 4 días después de la inscripción. El resto del pago se realizará, como máximo, hasta 30 días antes de la salida, o en la fecha límite indicada en cada programa. Las plazas reservadas y no pagadas en los indicados plazos podrían ser anuladas.
Assegurança de Viatge

Seguro de Accidentes y Asistencia Sanitaria Básica durante las Actividades y Excursiones de un día.

En todas nuestras actividades y excursiones de un día de duración, hemos incluido en el precio un seguro que cubre la asistencia sanitaria básica a causa de accidentes, rescate, y otras posibles incidencias producidas durante el día de excursión. Este seguro no cubre el transporte de regreso a casa una vez recibido el alta. Los traslados suelen ser asumidos por mutuas privadas, seguros personales, o en su defecto deben ser costeados por los participantes. Recomendamos que consultes a tu mutua privada para estos casos.

Te informamos también que nuestro equipo de guías está formado para ofrecer acompañamiento y sigue nuestro protocolo de actuación en caso de incidencia (Aviso inmediato al 112), una vez el participante ha sido atendido por los servicios de asistencia, el Guía , valorando el caso, devolverá con el grupo para continuar la actividad.

Para informaciones sobre los Seguros de Viaje (+2 días), haz clic aquí

En les sortides, excursions i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat:

  • -Seguir en tot moment les indicacions i normatives dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.
  • -Per respecte a tots els participants, es demana la màxima puntualitat en els punts de sortida i parades durant les visites.
  • -A totes les sortides cal dur un calçat esportiu i antilliscant per evitar caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits.

 

Sortida en autocar des de Muntaner-Diagonal amb les parades habituals.

 

 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom).
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.