Volver Reservar
PDF
Colònies tèxtils a Catalunya

Història a la Colònia Vidal i el Museu dels Maquis -10/06/23 -8h

El procés d’industrialització al Berguedà i la vall del riu Llobregat - La lluita dels maquis contra el règim franquista durant la post-guerra

Història a la Colònia Vidal i el Museu dels Maquis -10/06/23 -8h

Història a la Colònia Vidal i el Museu dels Maquis -10/06/23 -8h

El procés d’industrialització al Berguedà i la vall del riu Llobregat - La lluita dels maquis contra el règim franquista durant la post-guerra
Excursions CulturalsVisites Art i Història
Història Arqueo
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • image description Dates del viatge

  sábado, 10 junio 2023

 • image description Durada

  1 dia

 • image description Hora de sortida

  08:00

 • image description Transport

  Autocar

 • image description Preu

  32€

 • image description Ocupació

  Últimes places!

 • image description Lloc de trobada

  Sortida en autocar de Diagonal-Muntaner amb les parades habituals

 • image description Què trobarem

  Una fascinant sortida històrica en la que coneixerem el procés d’industrialització al Berguedà i l'Alt Llobregat i la lluita dels maquis contra el règim franquista

Resum del viatge

Excursions Culturals | Visites Art i Història

1 dia

Colònies tèxtils a Catalunya
Excursions Culturals | Visites Art i Història | Activitat Club Cultural.

Història a la Colònia Vidal i el Museu dels Maquis -10/06/23 -8h

El procés d’industrialització al Berguedà i la vall del riu Llobregat - La lluita dels maquis contra el règim franquista durant la post-guerra

Una fascinant sortida històrica en la que coneixerem el procés d’industrialització al Berguedà i l'Alt Llobregat i la lluita dels maquis contra el règim franquista

Lloc de trobada:

Sortida en autocar de Diagonal-Muntaner amb les parades habituals

 • Dia de sortida

  sábado, 10 junio 2023
 • Hora de sortida

  08:00
 • Transport

  Autocar
 • Preu socis

  32€
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Una interessant sortida històrica en què descobrirem Cal Vidal, que explica com funcionava una colònia tèxtil de finals del s.XIX, i el Museu dels Maquis.


Destacats de l’activitat

 • Visitarem el famós conjunt fabril de la Colònia Vidal a Puig-Reig, a la riba del riu Llobregat.
 • Coneixerem el procés d’industrialització de Catalunya i les condicions de vida de la classe obrera.
 • Descobrirem el Museu dels Maquis de Castellnou del Bages i la singular història de Caracremada.

 

Colònies tèxtils a Catalunya

Novetat al Programa: “Arqueosortides”

Des del Centre Europeu de Barcelona hem dissenyat un nou cicle de sortides temàtiques destinat especialment a conèixer la història de Catalunya. Així, al llarg del programa d’arqueosortides que proposem seguirem un fil cronològic que ens durà del remot temps dels primers pobladors d’aquestes contrades fins a l’actualitat. Descobrirem coves prehistòriques, poblats ibers, ciutats romanes, castells medievals i tota mena d’indrets, llocs i vestigis que ens expliquin els diversos episodis del nostre passat. Un viatge en el temps -i la geografia- que ens encantarà fer amb vosaltres!


Arqueosortida 9: La colònia Vidal i el Museu dels Maquis

Al llarg del s.XIX Catalunya viu un procés d’industrialització que transforma profundament el país. En aquest context, per aprofitar la força motriu del riu i allunyar els treballadors de les idees obreristes que circulen a ciutat, comencen a establir-se colònies tèxtils al curs del riu Llobregat que funcionen com a petits “pobles”. Per entendre el funcionament d’aquestes colònies i com vivien els obrers d’aquell temps, pel matí visitarem la colònia Vidal (Puig-Reig), conjunt fabril dedicat al tèxtil que disposava d’habitages obrers, església, escola, teatre i altres serveis per funcionar de manera autònoma.

Després de dinar a Manresa, a la tarda ens dirigirem a Castellnou de Bages, on descobrirem el Museu dels Maquis, que explica la lluita dels guerrillers que combateren el règim franquista i, en especial, la història del Caracremada, que caigué al lloc. Al vespre, després d’una interessant jornada centrada en la nostra història contemporània, tornarem a Barcelona amb arribada prevista a les 20h.

Nota: Preu entrades a la Colònia Vidal i el Museu dels Maquis: 10 € aprox. (es recollirà al lloc)

Colònies tèxtils a Catalunya
Colònies tèxtils a Catalunya
Colònies tèxtils a Catalunya
Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança bàsica d’accidents i assistència mèdica en viatge.

El preu NO inclou
 • Preu de les visites: 10 € aprox. (es recollirà al lloc).
 • Dinar lliure a Manresa.
Condicions Generals

Las condiciones son las reglamentariamente vigentes según la normativa de viajes combinados de la Generalidad de Cataluña. La inscripción, ya sea personal, por Internet, por teléfono o por otros medios, implica la plena aceptación de todos y cada uno de los apartados de esta información y de los programas detallados y normativas de cada viaje o salida.

Condiciones de Cancelación y Cambios:

A las personas que hayan pagado una salida, excursión o actividad de 1 día y la cancelen hasta 72 horas antes de la misma por circunstancias de fuerza mayor, se les guardará el importe durante 1 año para realizar otra salida o excursión similar. El importe del pago NO es reembolsable.

Las cancelaciones producidas dentro de las 72 h anteriores o bien la no presentación a la hora de salida no dan derecho a ninguna devolución o reembolso, cualquiera que sea el motivo. Todos los cambios y cancelaciones tendrán que hacerse siempre por escrito en día laborable a info@centroeuropeo.com.

Puede consultar en este enlace todas las Condiciones Generales de Reserva.

Mètode de Pagament

Para poder garantizar la plaza, una vez confirmada la reserva, es necesario realizar después el pago correspondiente de la excursión o salida o el anticipo de un viaje. No se pueden guardar plazas de excursiones y viajes, si no se ha realizado el pago correspondiente.

 • En las Excursiones de 1 día en autocar, una vez efectuada la inscripción y confirmada, se procederá, a continuación, a pagar la totalidad del importe de la excursión en un plazo máximo de 4 días. Este importe siempre deberá estar pagado antes de la salida.
 • En los Viajes de 2 o más días de duración, que incluyen hoteles, es necesario realizar un anticipo o pago a cuenta de la reserva (que se indica en cada programa) también en el plazo máximo de 4 días después de la inscripción. El resto del pago se realizará, como máximo, hasta 30 días antes de la salida, o en la fecha límite indicada en cada programa. Las plazas reservadas y no pagadas en los indicados plazos podrían ser anuladas.
Assegurança de Viatge

Seguro de Accidentes y Asistencia Sanitaria Básica durante las Actividades y Excursiones de un día.

En todas nuestras actividades y excursiones de un día de duración, hemos incluido en el precio un seguro que cubre la asistencia sanitaria básica a causa de accidentes, rescate, y otras posibles incidencias producidas durante el día de excursión. Este seguro no cubre el transporte de regreso a casa una vez recibido el alta. Los traslados suelen ser asumidos por mutuas privadas, seguros personales, o en su defecto deben ser costeados por los participantes. Recomendamos que consultes a tu mutua privada para estos casos.

Te informamos también que nuestro equipo de guías está formado para ofrecer acompañamiento y sigue nuestro protocolo de actuación en caso de incidencia (Aviso inmediato al 112), una vez el participante ha sido atendido por los servicios de asistencia, el Guía , valorando el caso, devolverá con el grupo para continuar la actividad.

Para informaciones sobre los Seguros de Viaje (+2 días), haz clic aquí

En les sortides, excursions i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat:

 • Seguir en tot moment les indicacions i normatives dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.
 • Per respecte a tots els participants, es demana la màxima puntualitat en els punts de sortida i parades durant les visites.
 • A totes les sortides cal dur un calçat esportiu i antilliscant per evitar caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits.

Sortida en autocar des del Centre Europeu (Diagonal – Muntaner) amb les parades habituals.


 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom) i al costat del Centre Europeu
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i darrera parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la matalasseria de la cantonada del Passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1 Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.