Volver Reservar

L’ermita de Sant Cebrià d’Horta -20/05-10h

Camins a la Falda de Collserola - El Barri de Montbau

L’ermita de Sant Cebrià d’Horta -20/05-10h

L’ermita de Sant Cebrià d’Horta -20/05-10h

Camins a la Falda de Collserola - El Barri de Montbau
Visites d'Art i Història
Passejada Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resumen de la Excursión

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història

Matinal

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història | Activitat Club Cultural.

L’ermita de Sant Cebrià d’Horta -20/05-10h

Camins a la Falda de Collserola - El Barri de Montbau

Activitat NO programada.

Punt de trobada: Al vestíbul de l’estació de metro de Mundet de la L3 línia verda.

Sortida Matinal: Passejada per la falda de Collserola.

NOTES: Aquesta passejada es farà pel medi natural, amb pistes de terra i algun petit corriol. El recorregut serà d’uns 4 km aprox. amb un desnivell d’uns 160 m. (hi ha algun tram amb pujada). Cal dur un calçat esportiu antilliscant, aigua, gorra i protecció solar.


Descripció: Avui farem un recorregut per la zona del barri de Montbau al Districte d’Horta-Guinardó per endinsar-nos a través d’una pista forestal al Parc de Collserola. Iniciarem el recorregut a la zona de les Llars Mundet i el Palauet de les Heures, veient alguns punts d’interès de la zona. Destaca la bonica Casa dels Xuklis dedicada als nens amb càncer i a les seves famílies, o l’antiga Fundació Albà. També és interessant comentar el projecte urbanístic de Montbau, tot i ser un barri amb edificis alts es va fer seguint criteris urbanístics moderns.

I tot seguit ens endinsarem a Collserola i gaudirem d’una zona boscosa amb roures i alzines a la falda de la muntanya, on sorgeixen diverses fonts. I arribarem a la petita ermita de Sant Cebrià i Santa Justina d’Horta, d’origen medieval. L’aspecte actual de l’edifici ja seria del segle XVIII. Situada en un espai privat, annex a una casa i un safareig, l’edifici de petites dimensions, té una façana amb un petit campanar d’espadanya i a l’interior està cobert amb volta de canó i encara conserva decoracions barroques.

D’allà continuarem el nostre recorregut per la pista i observarem atractives vistes de Barcelona. Fins a arribar a la curiosa Pedrera del Montbau.

 


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies.

Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). D’altra banda, a partir d’ara i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.


 

*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.