Volver Reservar
carrer rec comtal - el born

El Rec Comtal, de Sant Andreu al Born -23/05-10h

Per on passava el Rec Comtal? Quins testimonis han quedat?

El Rec Comtal, de Sant Andreu al Born -23/05-10h

El Rec Comtal, de Sant Andreu al Born -23/05-10h

Per on passava el Rec Comtal? Quins testimonis han quedat?
Visites d'Art i Història
Passejada Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resumen de la Excursión

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història

Matinal

carrer rec comtal - el born
Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història | Activitat Club Cultural.

El Rec Comtal, de Sant Andreu al Born -23/05-10h

Per on passava el Rec Comtal? Quins testimonis han quedat?

Activitat NO programada.

Punt de trobada: A la sortida del Metro L1 (vermella), estació Sant Andreu, sortida plaça d’Orfila.

Sortida Matinal: Passejada urbana.

NOTES: Aquesta passejada urbana té un recorregut aproximat d’uns 7 km. Cal dur un calçat esportiu, aigua, gorra i protecció solar.


Descripció:

Us proposem una passejada urbana seguint el traçat de l’antic Rec Comtal. Caminant per la ciutat podrem veure com el nom d’alguns carrers ens recorden el pas d’aquesta sèquia. I parlarem de la història d’aquesta infraestructura que va proveïr d’aigua a la ciutat durant més de mil anys.

Actualment queda només un petit traçat a la zona de Montcada però la resta ha desparegut, quedant només alguns vestigis i el record.

Nosaltres farem una caminada pel tram final que seguia aquesta infraestructura medieval. Iniciarem el recorregut al barri de Sant Andreu del Palomar, passarem pel Clot i acabarem a la zona del barri del Born i la Ribera.


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies.

Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). D’altra banda, a partir d’ara i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.


 

*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.