Volver Reservar

Dimarts històrics: Barcelona del 1888 al 1929 -25/05-10h

Sortida cultural per la Barcelona de principis del s.XX

Dimarts històrics: Barcelona del 1888 al 1929 -25/05-10h

Dimarts històrics: Barcelona del 1888 al 1929 -25/05-10h

Sortida cultural per la Barcelona de principis del s.XX
Visites d'Art i Història
Art Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resumen de la Excursión

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història

Programa Activitats Culturals | Visites d'Art i Història | Activitat Club Cultural.

Dimarts històrics: Barcelona del 1888 al 1929 -25/05-10h

Sortida cultural per la Barcelona de principis del s.XX

Activitat NO programada.

Punt de trobada: Sota l’Arc de Triomf (a tocar de la sortida de metro d’Arc de Triomf, L1)


Descripció de la sortida:

A finals del s.XIX Barcelona s’ha obert al món gràcies a l’Exposició Universal del 1888, que transforma l’entorn del Parc de la Ciutadella i la façana marítima de la ciutat. Durant els temps posteriors, ja a tombant de segle, els canvis no s’aturen i Barcelona creix fins acabar absorbint els antics municipis del pla. Són anys de reivindicacions catalanistes -que es concreten en la Mancomunitat de Catalunya  (1914)- i de greus convulsions socials, com ara la Setmana Tràgica (1909), la Vaga de la Canadenca (1919) o el pistolerisme. A banda, apareixen els primers vehicles de motor, s’electrifica la ciutat i s’obren nous carrers com la Via Laietana. L’any 1929 Barcelona celebra l’Exposició Internacional, que torna a posar la ciutat a l’aparador i comporta la transformació d’espais com la Plaça Catalunya. De tot plegat en parlarem en la sortida que tanca el cicle dels Dimarts Històrics.


Presentació de l’activitat:

Els “Dimarts Històrics” són una nova activitat del Centre Europeu plantejada en el format de Cicle Cultural per aprofundir en el passat de Barcelona tot passejant pels seus carrers. Més enllà dels grans vestigis i obres artístiques, l’objectiu d’aquestes sortides és conèixer els episodis més importants d’una ciutat amb més de 2000 anys d’història. Així, rescatarem de l’oblit aquells fets i personatges que ens precediren situant-los en els seus escenaris, llocs que sota la fressa quotidiana en conserven la memòria.

De tot plegat en parlarem al llarg d’aquestes sortides dels “Dimarts històrics” tot caminant pels carrerons i placetes de la Barcelona antiga i aturant-nos davant d’alguns dels indrets i edificis més rellevants per entendre la Barcelona moderna i els fets que s’hi succeïren.

Una bona manera de conèixer la nostra història allà mateix on la van viure els seus protagonistes. Us convidem a acompanyar-nos en aquest viatge pel temps i gaudir de la fabulosa història de Barcelona !!


AVIS IMPORTANT: Servei de radioguies i auriculars

Per fer més còmode la sortida i seguint els ordenaments i consells municipals que afecten les visites turístiques en grup, utilitzarem receptors de lloguer. L’ús de radioguies incrementa la seguretat durant les sortides ja que permet mantenir les distàncies, alhora que millora l’escolta de les explicacions dels Professors i Guies.

Aquests aparells els portaran els guies el mateix dia de la visita i el seu cost per persona és de 2 € (pagament el dia de la visita amb import exacte). D’altra banda, a partir d’ara i per tal de reduir l’ús d’auriculars d’un sol ús, aquests es cobraran a un cost suplementari de 1 €. T’animem a que portis els teus propis auriculars i així contribuïm a la disminució de residus i plàstics d’un sol ús.

Moltes gràcies per la teva comprensió i suport!


*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.