Volver Reservar

Descobrim el Barri de Santa Caterina -4/02-10h

Passejada cultural per Ciutat Vella

Descobrim el Barri de Santa Caterina -4/02-10h

Descobrim el Barri de Santa Caterina -4/02-10h

Passejada cultural per Ciutat Vella
Visitas de Arte e Historia
Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resumen de la Excursión

Visitas de Arte e Historia

Matinal

Visitas de Arte e Historia | Activitat Club Cultural.

Descobrim el Barri de Santa Caterina -4/02-10h

Passejada cultural per Ciutat Vella

Activitat NO programada.

Punt de Trobada: Sortida Metro Jaume I (L4) davant Hotel Suizo

Passejada cultural


Descripció: Avui passejarem per carrers estrets i entrelligats que ens parlen de la història medieval de Barcelona. El barri de Santa Caterina forma part del que es coneix com a casc antic, juntament amb el barri de la Ribera, amb Santa Maria del Mar com a emblema, i el barri de Sant Pere amb l’església de Sant Pere de les Puel·les, nucli històric del barri.


El seu origen el trobem al segle XIII amb la construcció del Monestir de Santa Caterina, un convent gòtic de l’ordre dels dominics predicadors al voltant del qual es va formar el barri. Malauradament no conservem l’edifici a causa d’un incendi l’any 1848. Al seu solar es va aixecar el primer mercat cobert a un recinte tancat: el Mercat de Santa Caterina. Es tracta d’una edificació neoclàssica, tot i que el sostre mostra un estil molt diferent. És el resultat de la reforma feta l’any 2005 per Enric Miralles, el qual va projectar una teulada de mosaic ceràmic.


La zona es va anar desenvolupant urbanísticament i demogràfica fins que, al segle XIX, es va convertir en un barri massa atapeït i ple de fàbriques. Això va comportar una devallada de la qualitat de vida i una sèrie de mesures durant els anys seixanta per tal de millorar els habitatges i les condicions del veïnat.


Vine a descobrir això i molt més en una agradable passejada per una de les zones amb més encant de Barcelona. T’hi esperem!


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.