Volver Reservar

Art gòtic al MNAC – 15/03/20

SORTIDA AJORNADA - Oportunament comunicarem la nova data

Art gòtic al MNAC – 15/03/20

Art gòtic al MNAC – 15/03/20

SORTIDA AJORNADA - Oportunament comunicarem la nova data
Visitas de Arte e Historia
Arte
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resumen de la Excursión

Visitas de Arte e Historia

Matinal

Visitas de Arte e Historia | Activitat Club Cultural.

Art gòtic al MNAC – 15/03/20

SORTIDA AJORNADA - Oportunament comunicarem la nova data

Activitat NO programada.

Diumenge 15 de març 2020 – matí 10 h.

PUNT DE TROBADA: Davant de l’hotel Plaza a Plaça Espanya. Els metros més propers són L1-L3-L8 i línies FGC estació Espanya.

Després de l’anterior visita a la col·lecció de Romànic al Museu Nacional d’Art de Catalunya ara és el moment de gaudir de l’excepcional secció d’art gòtic.

En aquesta col·lecció hi veurem una representació de l’art que es va desenvolupar a Catalunya i territoris relacionats en l’època de la baixa edat mitjana, o sigui des de finals del segle XIII fins al segle XV.

Va ser un dels moments més importants a nivell econòmic i polític de la Corona d’Aragó i de la seva expansió pel Mediterrani. Aquest moment brillant de la història es va traduir en una producció artística realment destacada i de gran qualitat.

L’estil gòtic que es desenvolupà en aquell moment en els tallers i artistes locals va estar molt influenciat pels corrents europeus. Es reinterpretaran i desenvoluparan diversos estils que veurem en el museu, com l’estil del gòtic lineal o francogòtic o del que es va produir sota la influència italiana, anomenat gòtic cortesà o internacional  o també el d’influència flamenca.

Fruit d’aquest moment artístic rellevant apareixeran grans artistes i tallers amb noms tant destacats com el de Pere Serra, Jaume Cascalls, Lluis Dalmau, Bernat Martorell, Jaume Huguet o Bartolomé Bermejo.

En la nostra visita podrem veure sobretot els magnífics retaules pintats sobre taules amb la tècnica del tremp d’ou, però també escultura en pedra, fusta i vori, i exemples d’orfebreria i altres objectes.

 

NOTES: Cal pagar l’entrada al museu (pagament insitu). Podeu utilitzar els descomptes particulars en cada cas. Porteu la documentació acreditativa.