Sevilla, ciutat d’art i història – En tren AVE

Bajar
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Sevilla, ciutat d’art i història – En tren AVE
Excursió no programada

Presentem un atractiu viatge al sud de la Península Ibèrica, a una de les ciutats amb més Patrimoni cultural del nostre país, Sevilla, l’antiga Hispalis de l’època romana. Dedicarem els 3 dies a descobrir els racons més interessants i emblemàtics de la ciutat, acompanyats pels Guies i Professors del Centre Europeu i per un Guia local.

Sevilla pot ser considerada, sense cap dubte, el centre artístic, cultural, econòmic i social del sud de la península. És la quarta ciutat d’Espanya quant al nombre d’habitants, comptant amb 704.414 persones en el terme municipal. Enclavada a la vora del riu Guadalquivir, Sevilla és una ciutat carregada de racons i monuments històrics i enriquida pel llegat dels diferents pobles que l’han habitat durant quasi tres mil anys. Entre ells, els visigots, els romans, els musulmans i els cristians, que ens han deixat una empremta admirable en el patrimoni cultural, monumental i artístic de la ciutat.

Els foscos orígens han donat lloc a les llegendes que atribueixen a Hèrcules la fundació de Sevilla. Les rodalies de Sevilla (Alcalá del Rio) van ser l’escenari de la batalla que va enfrontar a romans i cartaginesos (206 A. de C.) i el lloc de la fundació de la primera colònia romana, Itàlica.  Julius César (45 A. de C.) va ser qui va convertir  als sevillans en ciutadans romans de ple dret, denominant a la ciutat Julia Romula Hispalis.

Els personatges de l’escut de la ciutat, San Leandro i San Isidoro que a un costat i a l’altre acompanyen al rei conqueridor evoquen l’etapa visigoda, aombrada per l’esplendor de la Sevilla Islàmica que succeiria immediatament després (712).

Serà en l’etapa almohade ( s. XII) quan la Isbiliya aconsegueixi la seva màxima esplendor. És construïda la Mesquita Major, el minaret de la qual, constitueix el símbol de la ciutat i que començarà a anomenar-se la Giralda.

Finalment, la ciutat passa a la Corona de Castella per obra del Rei Fernando III que la conquereix en 1248. La ciutat veu reconvertides les seves mesquites en llocs de culte cristià i la mateixa sort va córrer la Gran Mesquita. Però segle i mig després l’estat ruïnós de la mateixa fa prendre al Cabildo Eclesiàstic la decisió de enderrocar-la i construir en aquell mateix lloc la Catedral, símbol actual i indiscutible de la Sevilla Cristiana. Serà al segle XVI quan Sevilla després del Descobriment d’Amèrica es converteixi en el Port de les Índies que monopolitzi el comerç amb el Nou Continent.

El Segle XX començarà amb la il·lusió de la preparació d’una Exposició Universal que anirà ajornant-se per diversos motius, celebrant-se la mostra finalment el 1929. La gran Exposició Iberoamericana va deixar la Plaça d’Espanya, la Plaça d’Amèrica i els pavellons dels països participants en diferents estils que evoquen les seves cultures autòctones precolombines.

La ciutat destaca per tenir un dels majors centres històrics d’Europa i molts dels seus monuments els trobem dintre dels límits de l’antiga muralla. Veurem la Catedral, la Giralda, i el Real Alcázar que van ser declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, així, com la Torre del Oro o la Plaza de España, els barris de Triana, Macarena, Santa Cruz i  Sant Bartolomé … etc

Si a tot això li afegim les seves tavernes típiques, la gastronomia, les seves festes i la gràcia i hospitalitat de les gents, ens resulta un conjunt ple de color, llum, música, alegria, tradició i modernitat, difícil d’igualar.

En resum, un interessant viatge cultural d’art i història a Sevilla, en plena primavera, una de les més agradables èpoques de l’any per visitar la ciutat.


Horaris – Viatge en Tren AVE

Anada: Dissabte 19 maig – Trobada 8,00 h – Estació Barcelona Sants.

Sortida Tren 8,30 h – Arribada a Sevilla 14,00 h.

Retorn: Dilluns 21 maig – Sortida Sevilla 14,50 h – Arribada Barcelona 20 h aprox.


Precio del Viaje

486 €

EL PREU INCLOU:

Viatge en tren AVE de Barcelona a Sevilla i retorn.

Estada a l’Hotel Catalonia Sevilla – Santa Justa (4****) en habitacions amb bany/dutxa.

Règim AD – Allotjament i esmorzar bufet.

Visites guiades amb els Professors del Centre i Guies Locals per la ciutat.

Assegurança de viatge. Taxes locals.

EL PREU NO INCLOU

Els dinars i sopars, lliures a la ciutat a on hi ha una amplia oferta de restaurants, bars i serveis.

Les possibles entrades opcionals a museus, monuments, espectacles, transports públics, barques, … etc .

reuniones preparatorias

Dimarts 8 maig a les 18 hores i 19 hores al Centre Europeu.

Són 2 reunions iguals, podeu venir en el vostre horari preferit. Recomanem l’assistència.