Xerrada Presentació Temporada 2018/19 – Excursions de Natura i Senderisme

Descargar

T’agrada la natura i voldries començar a participar en sortides de senderisme? Vols aprofondir coneixements sobre material, alimentació, hidratació, etc…? Et convidem a participar en la Xerrada de Presentació de les Activitats i Excursions de Senderisme i Natura del Centre Europeu!

Presentarem les activitats previstes per la nova temporada, passarem audiovisuals, així com t’explicarem tot el que has de saber per a començar a caminar i escollir aquelles sortides més addients als teus interessos!

Vine, t’esperem! Serà un bon moment per a trobar-nos tots plegats, conèixer nous amics, i gaudir d’una xerrada didàctica, i divulgativa sobre les Excursions del Centre. A més entre tots els participants sortejarem, 4 excursions per la nova temporada. No t’ho pots perdre! Vine i acompanya’ns!

Important: Activitat gratuïta. Cal Inscripció Prèvia, per participar-hi. Inscriu-t-hi pitjant el botó taronja “Apuntar-me”. Recomanem l’assistència a tots els interessats i en especial a les persones noves.


Programa  Xerrada- Excursions de Senderisme i Natura. Presentació Temporada 2018/19

 • Hora: 18h30
 • Durada aprox: fins les 20 -/ 20h30
 • Lloc: Auditori Espai Calàbria 66, carrer de Calàbria 66 (entre Sepúlveda i Floridablanca)
 • Metro: L1- Rocafort. Busos Propers: H12, H16, V9, 13, 55, 91.

PRESENTACIÓ

Com ja saps, en el Centre Europeu organitzem un gran nombre de sortides i viatges que contemplen la realització de recorreguts a peu per espais naturals. Caminades amb objectius totalment didàctics i culturals, tot evitant finalitats estrictament competitives i esportives.

Tot continuant amb la nostra filosofia de donar a conèixer aquesta activitat tant saludable, en aquesta xerrada intentarem resoldre els teus dubtes sobre les Excursions de Senderisme i Natura i t’ advertirem de les indicacions que hauràs de tenir en compte a l’hora de llegir el programa d’una excursió per tal que puguis triar-ne la que més s’adapti a la teva experiència en caminades en el medi natural, als teus interessos esportius i/o culturals i, sobretot, al teu estat de salut /condició física.

 • Com puc saber quina és la ruta que s’adapta millor a la meva condició física i a la meva experiència en excursions de muntanya?
 • Què és el desnivell acumulat?
 • Què significa que una ruta sigui o no adaptable?
 • Quina és la diferència entre els nivells de duresa, dificultat i exigència?
 • Quin és el millor calçat per caminar?
 • Quina és alimentació i la beguda més aconsellables per a una activitat física i esportiva en el medi natural?
 • Quina és la indumentària més adient per caminar en el medi natural, i quins teixits n’hauria d’evitar?
 • Quina és la indumentària més adequada  contra el fred i la pluja durant una excursió de muntanya?
 • Què és un tallavent?
 • El clàssic impermeable, el cangur, la capelina… són del tot vàlids per a la pluja?
 • Cal portar-hi bastons, … de quin tipus?

Per tal de donar resposta a totes aquestes i altres preguntes que sovint et planteges, t’ aconsellem que assisteixis a la xerrada que hem programat per al proper mes de setembre.

Nota: Una sessió d’una hora i mitja de durada aproximada, pensada per donar-te una sèrie de recomanacions imprescindibles per tal que gaudeixis de la natura, mentre hi camines de forma segura.

Una xerrada que es pretén interactiva, per tal que marxis amb els teus dubtes resolts.

A més, tant sols per assistir-hi tindràs l’oportunitat d’una de les 4 sortides de Senderisme i Natura d’un dia de durada que se sortejaran entre totes les persones assistents!


Presentació a càrrec del Coordinador de Senderisme del Centre Europeu, Biòleg i Guia de Muntanya, Prof. José Antonio Muñoz.