Volver Reservar

Les Torretes de Martorell – Serra de l’Ataix

Senderisme cultural pel Baix Llobregat

Les Torretes de Martorell – Serra de l’Ataix

Les Torretes de Martorell – Serra de l’Ataix

Senderisme cultural pel Baix Llobregat
Excursiones de Senderismo
Senderismo Cultural
Activitat Club Cultural. No ets soci?
  • Activitat NO programada.

Resumen de la Excursión

Excursiones de Senderismo

Matinal

Excursiones de Senderismo | Activitat Club Cultural.

Les Torretes de Martorell – Serra de l’Ataix

Senderisme cultural pel Baix Llobregat

Activitat NO programada.

Sortida 8,00 h del Centre en autocar amb les parades habituals.

Senderisme. Excursió matinal.


Descripció:

Avui anirem a la propera comarca del Baix Llobregat, concretament a la vila de Martorell, confluència dels rius Anoia i Llobregat, i un important punt de pas històric entre la costa barcelonina i l’interior de Catalunya. Caminarem entre les pinedes i antics camps de conreu que cobreixen la Serra de l’Ataix. Coneixerem el seu passat miner, tot passant per les restes d’una antiga mina de plom. I ens acostarem als vestigis d’antigues torres defensives, les anomenades torretes, algunes d’elles bastides durant l’època romana, quan la Via Augusta passava pel mateix punt on actualment es troba el Pont del Diable de Martorell.


Notes:

No presentar-s’hi en dejú (cal venir-hi ja esmorzats). No cal portar el dinar (s’aconsella dur-hi quelcom per fer un petit mos de mig matí. Es preveu que l’arribada a Barcelona sigui a les 14 h, aprox. Ruta no adaptable i d’exigència moderada.


Itinerari:

Martorell (58 m) – Torreta Gramenella (221 m) – Torreta Clos (207 m) – Castell Rosanes (272 m) – Mina Plom (236 m) – St Genís Rocafort (201 m) –  Martorell.

Dades tècniques:

Longitud total: 8 km.

Desnivells acumulats: +480 m (pujada) /-480 m (baixada).

Durada total (sense comptar aturades i depenent  ritme  grup): 3h, aprox.

Tipus camí: carrer, asfalt, pista terra, sender i corriol, amb trams molt pedregosos i probablement humits.

Nivell duresa: moderat.

Nivell dificultat: moderat.

Adaptabilitat: no.


Equip/material:

Roba impermeable/abric. Ulleres sol, barret, protecció solar (pell/llavis).

Bastons de tresc (aconsellables / roseta estreta). Botes de muntanya.

Àpats:   No presentar-s’hi en dejú (cal venir-hi ja esmorzats).  No cal portar-hi el dinar (s’aconsella dur-hi quelcom per fer un petit mos de mig matí.           Durant la caminada caldrà aigua i pica-pica energètic.


Avís:  La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en seria l’únic responsable de les conseqüències i perjudicis que li pogués originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen. El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.