Pobles Medievals del Llenguadoc

Bajar
Resum de l'Excursió
Programa Mensual | Viajes Culturales | Viajes de semana santa3 días
Excursió no programada
Sobre l'Excursió
Pobles Medievals del Llenguadoc
Excursió no programada

Presentem un interessant viatge cultural pels bonics paisatges del Llenguadoc i Occitània. Visitarem el pintoresc poble medieval de Saint-Guilhem-le-Désert, qualificat dins del rànquing dels “50 pobles més bonics” de França, situat a la Vall de la Gellone, dins del Camí de Santiago Francès. Coneixerem també el Ducat d’Uzés i la seva atractiva població medieval, amb antics carrers i racons curiosos. També destaca l’espectacular aqüeducte romà del Pont de Gard, qualificat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

 • DIVENDRES 30 DE MARÇ 2018
 • Paisatges del Llenguadoc

BESIERS - LES 9 RESCLOSES DE FONSERANNES

 • Sortida en autocar del Centre Europeu, puntualment a les 7,00 h del matí, amb les parades habituals. Per l'autopista ens dirigirem cap a les terres del Llenguadoc. Al migdia ens aturarem per dinar a Besiers, que sedueix la mirada amb la seva catedral de Saint-Nazaire de Besiers. Aquest monument romànic, el qual visitarem, fou símbol del poder dels Bisbes de la diòcesi de Besiers entre els anys 760 i 1789 i domina la panoràmica de la ciutat, sobre el riu Orb i el Pont Vell.

  En aquesta ciutat, va néixer Pierre-Paul Riquet, el creador del Canal du Midi, via navegable francesa que mitjançant el riu Garona connecta l'oceà Atlàntic amb el mar mediterrani, fet que va reportar grans beneficis comercials i econòmics a tota la regió.

  Als afores de Besiers, trobem les conegudes “9 Rescloses de Fonserannes”. Aquest segment del mític Canal du Midi permet als vaixells salvar una distància de 21,5 metres de desnivell, en una distància de 300 metres en horitzontal. A més, no cal esperar gaire per veure funcionar aquesta magnífica obra de l'enginyeria fluvial, perquè l'encreuament de Fonserannes és un dels més populars del canal. Al vespre, arribarem a Montpeller, la gran capital del Llenguadoc. Després de deixar les maletes a les habitacions, farem una passejada pel centre de la ciutat. Temps lliure per sopar.

 • DISSABTE 31 DE MARÇ 2018

UZÉS - EL PONT DE GARD

 • Després d'esmorzar a l'hotel, anirem en autocar a Uzés el primer ducat de França, una joia per tots els amants de l'arquitectura i que disposa d' un ric patrimoni cultural. Podrem recórrer tranquil·lament els seus encantadors carrerons, places i monuments, com per exemple la extraordinària torre romànica de Fenestrelle, vestigi de l'antiga catedral, que posseeix l'únic campanar rodó de tota França. També, és obligatòria la visita a "La place aux Herbes", coneguda per les seves boniques cases amb arcades, ben animades pels seus cafès i restaurants. Temps lliure per dinar.

  A la tarda, visitarem el famós Pont du Gard, un aqüeducte de tres nivells construït per l'imperi Romà fa prop de 2000 anys que es troba en un paratge espectacular i de gran bellesa. Formava part del aqüeducte que connectava Uzés amb Nimes, ciutat a la qual va proveir d'aigua durant segles, serpentejant més de 50 km a través de valls i muntanyes. Això va permetre a Nimes, una de les ciutats més important de la Gàl·lia, promoure grans projectes urbanístics tot creant fonts, termes i claveguerams, que la van dotar d' un gran prestigi dins d' Europa. Al vespre, retorn a Montpeller i temps lliure per sopar.

 • DIUMENGE 1 ABRIL 2018

COVES DEMOISELLES - SAINT-GUILHEM - BCN

 • Després d'esmorzar a l'hotel i deixar les maletes a l'autocar, visitarem les famoses Coves Demoiselles. Aquestes foren descobertes el 1889 pel famós espeleòleg Edouard-Alfred Martel a la població de Saint-Bauzille-de Putois, a la Vall de l'Hérault. Un curiós funicular subterrani ens conduirà fins l'entrada de la cova. Després de travessar part de la cova, descobrirem la coneguda“ Catedral”, una sala de 120 metres de longitud i 50 metres dalt, on podrem veure estalagmites, estalactites, columnes ... Una veritable biblioteca dels temps geològics.

  Al migdia, ens dirigirem a Saint-Guilhem-le-Desért, poble medieval, i una de les etapes del Camí de Santiago. Ens seduirà pel seu entorn salvatge ben conservat, els bonics carrers, un dels ponts medievals més antics de França (s.XI), una encisadora plaça adornada amb un plataner i la singular Abadia de Gellone (Patrimoni mundial UNESCO), fundada per Guillem I de Tolosa, Duc d'Aquitania I cosí de Carlemany. Visita a la població i a la tarda retorn a Barcelona, amb arribada aproximada a les 21h00

Precio del Viaje

346 €

Preu total del viatge: 346 €  –  Suplement hab. individual: + 75 €  (Places limitades).

Forma de pagament: 136 € de bestreta o paga i senyal de reserva al formalitzar la inscripció. La resta com a màxim fins al dia de la reunió.


EL PREU INCLOU: 

Viatge i tots els desplaçaments i excursions en el nostre autocar. Acompanyament  i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.

Allotjament a l’ Hotel Mercure Centre Montpellier Comèdie (4****)  – Vegeu l’hotel a www.mercure.com. 

Estada a l’hotel en habitacions dobles amb bany / dutxa. Règim AD a l’hotel. Inclou allotjament i esmorzar bufet. No inclou la resta de menjars que seran lliures. Els llocs i poblacions que visitem són molt turístics, on hi trobarem nombrosos restaurants, cafeteries, etc de tot tipus. L’hotel es situat al mateix centre de Montpeller.

Assegurança mèdica de viatge. Impostos i taxes locals.

reuniones preparatorias

REUNIONS PREPARATÒRIES: Dimecres 21 març – A les 18 ó 19 hores (Són 2 reunions iguals, podeu venir en el vostre horari preferit).

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.