Volver Reservar
PDF
Excursió cultural a Montblanc

Montblanc medieval – La llegenda de Sant Jordi – 22/04/23 – 8h

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

Montblanc medieval – La llegenda de Sant Jordi – 22/04/23 – 8h

Montblanc medieval – La llegenda de Sant Jordi – 22/04/23 – 8h

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí
Excursions Culturals
Paisatges Art Història
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • Esta actividad está en curso o ya se ha realizado. Consulta las próximas actividades disponibles en el programa AQUÍ.

Resum del viatge

Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals

1 dia

Excursió cultural a Montblanc
Programa Activitats Culturals | Excursions Culturals | Activitat Club Cultural.

Montblanc medieval – La llegenda de Sant Jordi – 22/04/23 – 8h

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí

Esta actividad está en curso o ya se ha realizado. Consulta las próximas actividades disponibles en el programa AQUÍ.
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Anirem a la vila de Montblanc i farem una interessant ruta medieval pel seu barri antic, al voltant de la llegenda de Sant Jordi, amb l’entorn dels atractius paisatges de la Conca de Barberà.

 

montblanc - vista general

Ruta medieval a Montblanc – La llegenda de Sant Jordi

Anirem a Montblanc a les terres de la Conca de Barberà, població medieval que val la pena visitar. Ressalta el recinte emmurallat de 1.500 metres, format per 34 torres, de les que avui únicament en queden 17. La muralla és del segle XIV i la seva construcció va ser ordenada per Pere III el Cerimoniós, amb motiu de la guerra contra Pere el Cruel de Castella. L’element més destacable de la muralla és el Baluard de Santa Anna, situat al punt més elevat d’aquesta. En aquesta ruta parlarem de Sant Jordi, ja que, segons la llegenda, la lluita entre Sant Jordi i el Drac va tenir lloc just davant d’aquestes muralles.

 

A més del recinte emmurallat, cal destacar també l’església de Santa Maria la Major, també coneguda com la Catedral de la Muntanya, una impressionant església gòtica que es va començar a construir l’any 1352. La seva façana es va reconstruir al segle XVII amb estil barroc. Altres edificis importants dins de l’arquitectura de Montblanc són l’església de Sant Francesc (segles XIII – XIV), l’església de Sant Miquel del segle XIII, i l’antic hospital de Santa Magdalena (segles XV – XVI). Destaquen també l’antic Barri Jueu o Call i les cases senyorials dels estrets carrers del nucli antic.

 

Després de visitar Montblanc i la fira anirem a l’Espluga de Francolí a visitar un museu que val realment la pena. Es tracta del Museu de la Vida Rural. Després d’haver vist diverses parades artesanes a la Fira de Montblanc serà un bon complement descobrir quines feines hi havia abans, de les quals moltes han desaparegut. Aquest museu fundat per la Fundació Carulla, conté un extens fons de peces en exposició permanent relacionades amb la societat, la cultura, l’agricultura, l’art i els oficis.

 

NOTES: Entrades al museu 8 € aprox. Pagament als guies el dia de la sortida.

 

Al migdia temps lliure a Montblanc per dinar, passejar,… Al ser un dia de Fira recomanem reservar un dels seus restaurants, portar el pícnic de casa o comprar insitu a les parades de la Fira.

 

Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança d’Accidents i Assistència Sanitària Bàsica.

El preu NO inclou
 • Esmorzar: Farem una parada per esmorzar en ruta.
 • Entrades al museu 8 € aprox. Pagament als guies el dia de la sortida.
 • Al migdia temps lliure a Montblanc per dinar, passejar,… Al ser un dia de Fira recomanem reservar un dels seus restaurants, portar el pícnic de casa o comprar insitu a les parades de la Fira. 
Condicions Generals

Las condiciones son las reglamentariamente vigentes según la normativa de viajes combinados de la Generalidad de Cataluña. La inscripción, ya sea personal, por Internet, por teléfono o por otros medios, implica la plena aceptación de todos y cada uno de los apartados de esta información y de los programas detallados y normativas de cada viaje o salida.

Condiciones de Cancelación y Cambios:

A las personas que hayan pagado una salida, excursión o actividad de 1 día y la cancelen hasta 72 horas antes de la misma por circunstancias de fuerza mayor, se les guardará el importe durante 1 año para realizar otra salida o excursión similar. El importe del pago NO es reembolsable.

Las cancelaciones producidas dentro de las 72 h anteriores o bien la no presentación a la hora de salida no dan derecho a ninguna devolución o reembolso, cualquiera que sea el motivo. Todos los cambios y cancelaciones tendrán que hacerse siempre por escrito en día laborable a info@centroeuropeo.com.

Puede consultar en este enlace todas las Condiciones Generales de Reserva.

Mètode de Pagament

Para poder garantizar la plaza, una vez confirmada la reserva, es necesario realizar después el pago correspondiente de la excursión o salida o el anticipo de un viaje. No se pueden guardar plazas de excursiones y viajes, si no se ha realizado el pago correspondiente.

 • En las Excursiones de 1 día en autocar, una vez efectuada la inscripción y confirmada, se procederá, a continuación, a pagar la totalidad del importe de la excursión en un plazo máximo de 4 días. Este importe siempre deberá estar pagado antes de la salida.
 • En los Viajes de 2 o más días de duración, que incluyen hoteles, es necesario realizar un anticipo o pago a cuenta de la reserva (que se indica en cada programa) también en el plazo máximo de 4 días después de la inscripción. El resto del pago se realizará, como máximo, hasta 30 días antes de la salida, o en la fecha límite indicada en cada programa. Las plazas reservadas y no pagadas en los indicados plazos podrían ser anuladas.
Assegurança de Viatge

Seguro de Accidentes y Asistencia Sanitaria Básica durante las Actividades y Excursiones de un día.

En todas nuestras actividades y excursiones de un día de duración, hemos incluido en el precio un seguro que cubre la asistencia sanitaria básica a causa de accidentes, rescate, y otras posibles incidencias producidas durante el día de excursión. Este seguro no cubre el transporte de regreso a casa una vez recibido el alta. Los traslados suelen ser asumidos por mutuas privadas, seguros personales, o en su defecto deben ser costeados por los participantes. Recomendamos que consultes a tu mutua privada para estos casos.

Te informamos también que nuestro equipo de guías está formado para ofrecer acompañamiento y sigue nuestro protocolo de actuación en caso de incidencia (Aviso inmediato al 112), una vez el participante ha sido atendido por los servicios de asistencia, el Guía , valorando el caso, devolverá con el grupo para continuar la actividad.

Para informaciones sobre los Seguros de Viaje (+2 días), haz clic aquí

En les sortides, excursions i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat:

  • -Seguir en tot moment les indicacions i normatives dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.
  • -Per respecte a tots els participants, es demana la màxima puntualitat en els punts de sortida i parades durant les visites.
  • -A totes les sortides cal dur un calçat esportiu i antilliscant per evitar caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits.

Sortida en autocar des de Muntaner-Diagonal amb les parades habituals.

 

 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom).
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i última parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la “matalasseria” de la cantonada del passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1  Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.