El Valle del Herault – El Languedoc

Descargar

Sant Guilhem del Desert, l’encís medieval de les Gorges de l’Erau. La Grotta Demoiselles, la cova de les fades. Magalona, la Catedral de les Sorres, una joia del romànic entre els aiguamolls mediterranis. L’espectacular Pic de Sant Loup, un dels millors miradors naturals del Llenguadoc.

Presentación del viaje

Un atractiu viatge de natura i cultural pel departament occità de l’Erau (L’Herault – França). Pujarem a peu al Pic de St Loup, un dels millors miradors naturals del Llenguadoc, amb àmplies vistes sobre les muntanyes de les Cévennes, la vall del Roina, la Camarga i el Golf de Lleó. Caminarem fins a la Catedral de Magalona, també anomenada la Catedral de les Sorres per la seva inversemblant situació, al bell mig d’una petita península sorrenca envoltada de platges, aiguamolls i llacunes litorals de la costa mediterrània del Golf de Lleó.

Visitarem també les Grottes des Demoiselles, l’anomenada cova de les fades, amb singulars formacions calcàries, que ens ajudarà a entendre la curiosa fenomenologia càrstica i ens endinsarà en el coneixement dels temps geològics de la zona. A les espectaculars Gorges de l’Erau recorrerem a peu els camins de la Vall de Gellone, una vall salvatge formada per verticals cingles coberts de pinedes i rouredes, i passejarem pels carrerons del poble medieval de Saint-Guilhem-le-Désert, considerada una de les viles més encisadores de França. I ens allotjarem en un hotel de 3*** de Montpeller. Una ciutat històrica i alhora moderna que durant el desembre organitza Les Hivernales, un típic i animat mercat de Nadal, on els comerciants i artesans locals ofereixen productes regionals.

 • Divendres 8 desembre 2017
 • Paisatges del Llenguadoc

El Pic de Saint Loup - Montpeller

 • Sortida en autocar a les 7,00 h del matí del Centre, amb les parades habituals. Després de realitzar vàries parades per esmorzar i descansar, ens dirigirem cap al sud de França. Rere passar per les poblacions franceses de Perpinyà, Narbona i Besiers, arribarem al nord del departament francès de l’Erau, concretament a la regió natural de les Garrigues, on recorrerem a peu (*) els camins de la muntanya del Pic de St Loup. Un itinerari a través de vegetació mediterrània i amb àmplies vistes sobre la plana de l’Erau, les muntanyes de les Cévennes, la vall del Roina, la Camarga i el Golf de Lleó.

  A la tarda arribarem en autocar fins a Montpeller, on es troba el que serà el nostre hotel durant la nostra estada en terres occitanes. Capital de l’Erau, la Monspessulanus del s.XII va esdevenir una possessió de la Corona d’Aragó i bressol de Jaume I el Conqueridor. Una ciutat cultural, universitària, històrica i moderna que durant el desembre organitza Les Hivernales, un típic i animat mercat de Nadal, format per parades distribuïdes per places i carrer, on els comerciants i artesans locals ofereixen articles nadalencs i productes regionals.

 • Dissabte 9 desembre 2017

Les Gorges de l'Erau - St Guilhem le Désert - La Grotte des Demoiselles

 • Un cop haurem esmorzar a l’hotel, ens traslladarem al poble medieval de Saint-Guilhem-le-Désert, situat a la Vall de Gellone, una vall salvatge i aïllada de les Gorges de l’Erau, amb un espectacular paisatge format per verticals cingles coberts de pinedes i rouredes. Considerat com un dels "50 pobles més bonics de França”, la tradició explica que un cop Guilhem d’Aquitània, que acompanyava a l'emperador Carlemany en les seves lluites i expedicions, va abandonar la guerra i la violència medieval, es va dedicar a Déu i va fundar l’any 804 l’abadia benedictina de Gel•lona, on va dipositar un tros de fusta de la veritable Creu de Crist, trobada a Terra Santa.

  És per això que a partir del s.X el poble va esdevenir una parada privilegiada per als pelegrins de la ruta francesa del Camí de Sant Jaume cap a Santiago de Compostel.la. La població, solitària i austera entre muntanyes, segueix conservant el seu màgic encís medieval, amb esplèndides cases antigues, tallers artesanals, petits carrers i placetes, i racons molt pintorescos. Passejarem pels seus carrerons i, qui ho desitgi, podrà fer una caminada (*), amb la qual tindrem unes interessants vistes sobre la població, la vall de Gellone i l’impressionant Paratge de l’ Infern.

  A la tarda ens desplaçarem en el nostre autocar fins al cor de l’Alta Vall de l’Erau, on visitarem les Grottes des Demoiselles, l’anomenada cova de les fades. Un interessant i alhora atractiu recorregut a peu pel seu interior (**)(***) a través de grans i belles formacions calcàries, ens ajudarà a entendre la curiosa fenomenologia càrstica i ens endinsarà en el coneixement dels temps geològics de la zona. Al capvespre tornarem en autocar al nostre hotel de Montpeller.

 • Diumenge 10 desembre 2017

El Golf de Lleó - La Catedral de Magalona - Tornada a Barcelona

 • Després d’esmorzar a l’hotel anirem en autocar al sud-est de Montpeller, concretament a la població costanera i turística de Palavàs, on durem a terme ruta a peu (*) que ens menarà als vestigis de la Catedral de Magalona. Originàriament d’estil romànic, també va ser anomenada la Catedral de les Sorres per la seva inversemblant situació, al bell mig d’una petita península sorrenca que s’endinsa en una de les llacunes litorals de la costa mediterrània del Golf de Lleó.

  Una fàcil caminada propera al canal hidràulic Roina-Seta, que transporta les aigües del riu Roina al canal del Migdia, i amb la qual contemplarem els diversos ecosistemes naturals de les platges, llacunes i aiguamolls generats per la formació del cordó sorrenc litoral que uneix les poblacions de Palavàs i Frontinhan. A la tarda tornarem en el nostre autocar a Barcelona, on arribarem a les 22 h aprox.

Precio del Viaje

480 €

EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les excursions en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’Hotel Mercure Centre 3***, de la ciutat de Montpeller, en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Règim de Allotjament i Esmorzar.
 • Assegurança de viatge.
 • Taxes locals i imposts.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

 

EL PREU NO INCLOU:

 • Les entrades/visites a l’abadia de St Guilhem Désert (6 € aprox***), a la Grotta des Demoiselles (15 € aprox***) ni a la Catedral de Magalona (5 € aprox***).
 • L’esmorzar del divendres en ruta.
 • El dinar del divendres, tipus picnic a la muntanya (caldrà portar-lo enllestit de casa).
 • El dinars del dissabte i diumenge, tipus pícnic a la muntanya (durant el desenvolupament del viatge els responsables del grup indicaran on i quan realitzar-ne les compres necessàries).
 • Els sopars del divendres ni dissabte, lliures a la població de Montpeller.
 • El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria per lliure en ruta). Les begudes ni extres a l’hotel.

Información Práctica

Programació del viatge: Com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals i zones de muntanya, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable, un estat de la mar inapropiat per navegar-hi, o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.

(*) Rutes a peu: durant el viatge es realitzaran els recorreguts a peu següents:

 • Pic St Loup (divendres): 7km long total; +350m(pujada)/-350m(baixada) desn acumulat; asfalt, carrer, sender i corriol pedregós i probablement humit; dificultat moderada; duresa moderada; adaptable.
 • Vall Gel·lone (dissabte): 4km long total; +220m(pujada)/-220m(baixada) desn acumulat; carrer, camí empedrat, sender i corriol pedregós i probablement humit; dificultat moderada; duresa moderada; adaptable.
 • Catedral Magalona (diumenge): 12km long total; desnivell acumulat inapreciable; carrer, asfalt, pista terra, camí sorrenc i platja amb tram probablement fangosos; dificultat fàcil; duresa moderada; adaptable

La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en serien els únics responsables de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen.

El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Calçat: Cal portar un calçat específic de muntanya, preferiblement botes de muntanya amb canya mitja/alta, amb sola adient per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que recorrerem, i també pels camins i carrerons graonats i/o costeruts i/o empedrats de les poblacions i monuments que visitarem, probablement humits en aquesta estació de l’any.

Indumentària / equip / material: Per tal de passejar còmodament per les poblacions, els monuments i els paratges naturals que visitarem, cal portar-hi aigua, ganyips, roba d’abric i impermeable (anorac i/o tallavent, folre polar i guants), protecció solar (gorra, ulleres sol i crema foto-protectora pell i llavis), bastons de tresc (aconsellables / puntes amb protector de goma per a superfícies asfaltades o cimentades / roseta estreta per a trams pedregosos i ampla per a trams amb presència de sorra o fang), càmera fotogràfica i prismàtics.

(**) Visita coves / grutes: els camins utilitzat per fer aquest tipus de visites són fàcils i habilitats per al turisme. Tanmateix com que hi haurà trams amb esglaons i el terra estarà probablement humit, s’aconsella portar-hi un calçat adient (esportiu o de muntanya, amb sola antilliscant) A més, com que les temperatures voltaran els 10ºC, s’aconsella dur-hi roba d’abric i/o impermeable. Així hom podrà caminar-hi còmodament i sense riscos innecessaris.

(***) Activitats de pagament: Aquests imports no estan inclosos en el preu del viatge, i per tant es recolliran durant el transcurs del viatge, ja que la seva realització dependrà de les condicions meteorològiques. A més, com que per dur-les a terme caldrà un mínim d’assistents, i per imperatius en fer la corresponent reserva, l’organització dóna per suposat que a l’apuntar-te en aquest viatge també faràs aquestes visites/activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en apuntar-t’hi. Les persones que sense el degut i previ avís decideixin durant el viatge no fer aquestes visites/activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.

Pícnics: per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de diversos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho. A tal efecte, i durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries. En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant. En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

Idioma: els idiomes que utilitzarien els possibles guies locals serien el castellà o francès (en aquest últim cas se’n faria la traducció simultània en català). Mentre que el que faran servir els Professors i Guies del Centre Europeu serà el català. De manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments que calguin en qualsevol dels idiomes esmentats.

 

Reuniones preparatorias

Dimarts 28 de novembre a les 18 h i 19 h al Centre Europeu. Son 2 reunions iguals. Podeu venir en el vostre horari preferit.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.