Andorra – La vall verge de Madriu

Descargar

Viatge Cultural amb recorreguts de Natura per l’Alt Urgell i Andorra: La Vall de Madriu, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Sant Joan de l’Erm, els boscos del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La llegendària Vall de Castellbó, refugi de càtars i del Sant Greal.

Presentación del viaje

Un viatge de natura que us recomanem especialment, per la bellesa dels paisatges del Pirineu de l’Alt Urgell i Andorra en aquestes dates de primavera. Uns indrets poc coneguts i que val la pena conèixer. Penetrarem en el densos boscos de coníferes que entapissen el paratge alturgellenc de Sant Joan de l’Erm, situat a la capçalera de la Vall de Castellbó. Un racó del Parc Natural de l’Alt Pirineu  carregat de història i de llegendes, algunes de les quals relacionades amb la presència dels càtars i… el Sant Greal! A Andorra recorrerem a peu la Vall de Madriu, una de les últimes valls verges dels Pirineus i declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, per preservar durant segles els usos tradicionals i sostenibles de les seves riqueses naturals. Una caminada a través de l’esplendor primaveral de boscos i prats que folren les faldes de les encara nevades muntanyes, i sempre acompanyats pel so de les aigües del riu Madriu. I ens allotjarem en un cèntric hotel de 4**** d’Andorra la Vella, en règim de mitja pensió.

 • Dissabte 26 maig 2018
 • L'Alt Urgell

Els Pirineus de l'Alt Urgell. Els boscos de Sant Joan de l'Erm. Els càtars de Castellbó.

 • Sortida en autocar a les 7,00 h del matí del Centre, amb les parades habituals. Després de parar per esmorzar, remuntarem en autocar la Conca del Segre tot passant per Ponts, Coll de Nargó, Organyà i Adrall fins arribar al refugi de la Basseta, enclavat al bell mig del paratge muntanyós de Sant Joan de l’Erm. Realitzarem un recorregut a peu (*) a través dels boscos que entapissen aquesta part urgellenca del Parc Natural de l’Alt Pirineu, situada en les capçaleres dels barrancs que desaigüen al riu Segre a través de la vall de Castellbó.

  Una interessant ruta per un indret carregat de història i llegendes, algunes relacionades amb la presència de càtars o albigesos que, considerats com a heretges, es van refugiar en aquestes muntanyes tot fugint de la croada albigesa constituïda pel Papa i el Rei de França a començaments del s.XIII a Occitània per tal de perseguir-los i exterminar-los. O la que diu que el vell i derruït santuari de Sant Joan de l’Erm va allotjar el Sant Greal, portat des de Besiers (Occitània) pel vescomte Arnau de Castellbó, les restes del qual van ser cremades per la Inquisició 40 anys després de la seva mort degut a la seva relació amb el catarisme. A la tarda continuarem en el nostre autocar fins a Andorra la Vella, capital d’Andorra i on es troba l’hotel on soparem i ens allotjarem.

 • Diumenge 27 maig 2018
 • Principat d'Andorra

La Vall de Madriu, l'última vall verge d'Andorra

 • Després d’esmorzar a l’hotel, el nostre autocar ens traslladarà fins a la Parròquia de Escaldes - Engordany, on iniciarem una sensacional caminada (*) per la vall de Madriu, l’única verge d’Andorra, que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en la categoria de paisatge cultural per la preservació dels usos tradicionals i sostenibles de les seves riqueses naturals, com ara cabanes i bordes de pastors, cultius en terrassa, prats de pastura, senders empedrats i, fins i tot, vestigis de la ja extinta indústria del ferro.

  Primer per boscos de ribera, i després entre coníferes, el sender va guanyant gradualment alçada per arribar als prats de muntanya. Tot i que encara s’hi conserven evidències del seu passat glacial, anirem sempre paral.lels al torrent que l’ha modelada, el riu Madriu, i que actualment és el causant de la seva actual morfologia de vall fluvial. Un paratge d’enorme bellesa, on trobarem cabanes encisadores i refugis, veritables aixoplucs per als pastors, pescadors, muntanyencs i amants de la natura. A la tarda tornarem en el nostre autocar a Barcelona, on arribarem a les 21 h aprox.

Precio del Viaje

226 €
 • Preu per persona compartint habitació doble
 • Suplement hab. individual: + 35 € (Places limitades).
 • Forma de pagament: 68 € de bestreta o paga i senyal al formalitzar la inscripció.
 • La resta del pagament de l’ import del viatge cal fer-la com a màxim 15 dies abans de la sortida.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les excursions i desplaçaments en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’ Hotel Mercure 4**** ( per veure’n els detalls cliqueu aquí ) situat a Andorra la Vella, en habitacions dobles amb dutxa/bany.
 • Règim de Mitja Pensió (sopar i allotjament dissabte + esmorzar diumenge).
 • Assegurança de viatge. Taxes locals i imposts.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

EL PREU NO INCLOU:

 • L’esmorzar del dissabte (lliure en ruta)
 • El dinar del dissabte (tipus pícnic a la muntanya i que caldrà dur-lo enllestit de casa)
 • El dinar del diumenge, tipus pícnic (durant el desenvolupament del viatge els responsables del grup indicaran on i quan realitzar-ne les compres necessàries).
 • El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria lliure en ruta).
 • Les begudes ni extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.

Información Práctica

Viatge Cultural amb Recorreguts de Natura pels Pirineus de l’ Alt Urgell i Andorra


Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.


(*) Rutes a peu:

 • St Joan de l’Erm (migdia i tarda dissabte): Long total: 10 km. Desnivell acumulat: +450 m (pujada) / -450 m (baixada). Durada total: 3h 30min aprox. Tipus camí: pista terra, sender i corriol amb trams pedregosos i probablement humits. No adaptable.
 • Vall Madriu (matí i migdia diumenge). Long total: 9 km. Desnivell acumulat: +685 m (pujada) / -685 m (baixada). Durada total: 3h 30min aprox. Tipus camí: sender i corriol pedregosos i humits. Adaptable.
 • La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en serien els únics responsables de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen. El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Calçat:

 • Rutes natura: és obligatori l’ús d’un calçat específic de muntanya, preferiblement botes de muntanya amb canya mitjana/alta, amb una sola adient per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que recorrerem, amb trams pedregosos i/o herbosos i probablement humits.
 • Es recomanable (no obligatori) portar un segons parell de calçat específic de muntanya en aquells viatges que contemplin la realització de més d’una ruta a peu, per si un cas el primer parells queda temporalment/permanentment inutilitzat (mullat, trencat, …)
 • Poblacions: s’aconsella un calçat còmode i/o esportiu amb sola adient per tal de passejar còmodament i amb seguretat per les poblacions i monuments que es podrien visitar, amb trams esglaonats i/o empedrats, i probablement humits,.

Indumentària / equip / material:

 • Rutes natura: roba impermeable i d’abric (tallavent, polar i guants d’estiu), ulleres sol, barret, protecció solar (gorra/barret, ulleres sol i crema foto-protectora pell i llavis), protecció contra insectes i bastons de tresc (no obligatoris / aconsellables amb rosseta estreta).
 • Poblacions:s’aconsella dur-hi quelcom d’abric per les fresques (i a vegades tempestuoses) nits estiuenques als Pirineus, com ara pantalons llargs, una jaqueta i paraigües.
 • Recomanable càmera fotogràfica i prismàtics.

Pícnics:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de dos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho.
 • Durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant.
 • En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

Idioma:

 • El Professors i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català.
 • En cas que en calgués la seva col·laboració, l’idioma que utilitzarien els possibles guies locals seria el català o el castellà.

Documentació: A tots els viatges cal portar-hi el DNI i/o el PASSAPORT no caducats.


Assegurances de viatge:

 • El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. Apart, també recomanem portar a tots els viatges la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.

IMPORTANT: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció amb anterioritat a la data de modificació.

Reuniones preparatorias

Dimarts 22 maig a les 19,00 h. Es recomana l’assistència.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.