Les Gorges de la Fou … les més estretes del món !

Descargar gorges de la fou - vallespir - catalunya nord

Una excursió que recomanem especialment pel seu gran atractiu. A França, i a molt poca distància de la frontera, a la bonica comarca del Vallespir, visitarem les Gorges de la Fou, considerades les gorges més estretes del món. És, sens dubte, una de les excursions més espectaculars i sorprenents de la Catalunya Nord, i que sempre entusiasma a tothom.

Farem un atractiu recorregut entre les escarpades parets rocoses de les gorges, per damunt d’una passarel·la i seguint el curs de l’aigua que baixa del Canigó. Anirem veient diverses cascades, petites coves, entre els cingles i penya-segats. El recorregut està adaptat al turisme i és d’anada i tornada pel mateix lloc, per tant cadascú podrà fer el tram que desitgi segons les seves ganes de caminar.

Al migdia anirem a la bonica població d’Amélie-les-Bains (Els Banys d’Arles), coneguda pels seus balnearis d’aigües termals, i per estar situada a la riba del riu Tec, principal curs d’aigua al Vallespir.

I a la tarda ens desplaçarem a l’acollidora vila de Céret, capital de comarca i coneguda per ser terra de cireres, i d’altres arbres fruiters. Durant molt temps va ser un lloc de trobada de pintors i artistes com el Manolo Hugué o el mateix Pablo Picasso.

gorges de la fou - vallespir - catalunya nord