Jardins i Torres de Cardedeu

Bajar
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Jardins i Torres de Cardedeu
Excursió no programada

Sortida, 8,00 h en autocar del Centre amb les parades habituals. Sortida matinal. Arribada a BCN cap a les 14 h.


Descripció: Entre finals del s.XIX i principis del s.XX la petita vila de Cardedeu va esdevenir un destí privilegiat d’estiueig per a la burgesia barcelonina, que desitjava allunyar-se uns dies del fum i el brogit de la Barcelona fabril. El desenvolupament de les carreteres i, especialment, del ferrocarril, afavoriran l’estiueig al Vallès Oriental, on comencen a edificar-se les primeres «torres» i xalets, com ara la Torre Montserrat o la Casa Viader.

Cardedeu atreia per la seva pròpia bellesa i tranquil·litat així com també per la proximitat al Montseny. Així, els estiuejants, satisfets amb el lloc, van deixar la seva empremta personal en les torres que es construïen, lluint llur estatus social i gust artístic. En el context de tombant de segle, els arquitectes que hi treballaren, imbuïts de l’estètica modernista, pogueren desenvolupar aquest llenguatge artístic tan celebrat a Catalunya. A més, el moviment de la ciutat-jardí anglesa, que triomfava arreu en aquell moment, també es veié reflectit en la planificació de les «torres», que s’embellien amb deliciosos jardins privats.

Visitarem la població i veurem algunes de les torres, finques, paisatges i jardins més interessants i atractius de la vila.


 

*COVID-19 – ATENCIÓ: A causa del Covid-19, establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, fins a nou avís. Les sortides seran en grups reduïts i els guies utilitzaran mascareta, altaveus o radioguies i mesures de distanciament adequades. També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents:

  • Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
  • Mantenir 1,5-2 metres de distància mínim entre els participants.
  • Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic.