Els Jardins de Costa i Llobera – 20/02

Bajar Visita als Jardins de Costa i Llobera Centre Europeu
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Els Jardins de Costa i Llobera – 20/02
Excursió no programada

Punt de Trobada: 9,30 h – Origen Bus TMB 55 a la Plaça Urquinaona (entre Pau Claris i Roger de Llúria) per anar fins a la Plaça Dante (Miramar – Montjuïc).


Presentació: A finals dels anys 80 el New York Times va publicar un article en el què situava aquests jardins entre els millors del món. Més enllà d’aquesta opinió es pot afirmar que objectivament aquí es troba una de les millors col·leccions de plantes crasses que existeixen, amb interessants espècies exòtiques.   Només per aquesta raó la visita ja paga la pena. També cal tenir en compte les excel·lents vistes sobre el port i la possibilitat de contemplar una de les zones menys freqüentades de Montjuïc.

Un passeig per aquests jardins equival a fer un llarg viatge a diversos indrets del planeta, per zones tropicals,  desèrtiques i de muntanya, amb una varietat vegetal inèdita a la resta de la ciutat de Barcelona i a tot Catalunya. Part de la riquesa botànica d’Austràlia, Sud-àfrica, el Marroc, Xile, Equador, Brasil, Paraguai i Mèxic, entre molts altres països, hi és representada.

Inaugurem aquesta nova tipologia de sortides, de la mà de la Professora Mireia Teixidó, tècnica en Jardineria i Paisatgisme, on descobrirem els secrets dels parcs i jardins de Catalunya. La seva diversitat botànica i faunística serà la protagonista d’aquestes visites, juntament amb la història, les anècdotes, i els elements artístics que enriqueixen el nostre patrimoni verd. Aprendrem a identificar les plantes, els arbres, les flors i la seva època de floració. A més, aquestes visites seran realitzades d’una forma pausada i relaxada, pel que esperem que aquestes sortides representin per a tots els participants un moment de pau, benestar, i harmonia amb la natura.

Visita als Jardins de Costa i Llobera Centre Europeu
Visita als Jardins de Costa i Llobera Centre Europeu