Les Gorges del Tarn – Pobles Medievals de L’Aveyron

Bajar
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Les Gorges del Tarn – Pobles Medievals de L’Aveyron
Excursió no programada

Viatge Cultural – Pont de la Segona Pasqua – 19-20-21 maig 2018

El Tarn i la Jonte, les grans Gorges de l’Aveyron – La cova de l’Aven Armand, un viatge al centre de la Terra – Sainte-Enimie, un del pobles més bonics de França – La vila emmurallada de la Couvertoirade i les fortificacions medievals dels Cavallers del Temple – El viaducte de Millau, el més espectacular d’Europa.

Un atractiu i interessant viatge cultural al Departament de l’Aveyron, situat al Massís Central de França. Anirem a l’encisadora vila emmurallada de la Couvertoirade, fortificació medieval dels Cavallers del Temple. Contemplarem la frondositat primaveral dels immensos boscos que entapissen les profundes Gorges del Tarn i de la Jonte. Passejarem per Santa Enimia, petita població riberenca del Tarn, i considerada una de les viles més boniques de França. Muntats en un petit tren turístic, recorrerem còmodament el singular paratge de Montpellier-le-Vieux, la “Ciutat Encantada” de França. Viatjarem al centre de la Terra tot visitant l’ espectacular gruta de l’ Aven Armand, catalogada com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. I ens allotjarem en un hotel de la població de Millau, famosa per la seva antiga industria de guants de pell i pel seu pont, considerat el més alt d’Europa !  Un viatge que us recomanem per que veurem alguns del pobles qualificats dins del ranking del “50 pobles més bonics de França“.

 • Dissabte 19 maig 2018
 • El Massís Central Francès

La vila medieval de la Couvertoirade. El Pont de Millau.

 • Sortirem en autocar de Barcelona a les 7:00 h des del Centre Europeu, amb parada als punts habituals. Després de fer diverses parades per esmorzar i dinar, ens dirigirem al Departament de l‘Aveyron, situat al Massís Central de França, concretamente a l’altiplà anomenat La Causse de Larzac, per anar a la petita i encisadora població emmurallada de la Couvertoirade (*). Deambularem pels seus carrerons i recorrerem el camí de ronda de la seva muralla. Una suggestiva visita que ens transportarà a l’Edat Mitjana, quan aquest llogarret era dominat pels cavallers de l’ Orde del Temple primer i posteriorment pels de l’ Ordre de l’Hospital. Contemplarem també el Pont de Millau, espectacular viaducte bastit l’any 2.004 sobre el riu Tarn i dissenyat per l’arquitecte anglès Norman Foster, les dimensions del qual l’han convertit en el més alt d’Europa i un dels més alts del món !
  I ens allotjarem i soparem en un hotel de la ciutat de Millau. La seva situació geogràfica entre els altiplans de les Causses, on predominen els ramats de ovelles i xais, ha motivat que des del s.XII es consideri com el principal centre de producció de guants de pell del món.

 • Diumenge 20 maig 2018

Les Gorges del Tarn. L'Aven Armand. Sainte Enimie.

 • Un cop realitzat l'esmorzar a l’hotel, seguirem en autocar les carreteres panoràmiques que s’endinsen en els paratges naturals que conformen les profundes Gorges del Tarn i de la Jonte, espectaculars parets calcàries entapissades per immensos boscos, on els pins, els roures i els faigs són les espècies predominants. Passejarem per la històrica i llegendària Sainte Enimie, petita població medieval riberenca del Tarn, considerada una de les més boniques de França. Després visitarem l’ Aven Armand (*), una de les grutes més belles de França. Descoberta l’any 1897 per Louis Armand, podrem observar com l’aigua, ha aconseguit modelar capriciosament la roca calcària. Una veritable joia natural amb infinitat d’estalactites i estalagmites, el que l’ha atorgat ser inclosa des de l’any 2011 dintre del Patrimoni Mundial per la UNESCO. Al capvespre soparem i ens allotjarem a l’hotel de Millau.

 • Dilluns 21 maig 2018

La "Ciutat Encantada" de l'Aveyron

 • Després d’esmorzar l'hotel, ens dirigirem en autocar a Montpellier-le-Vieux (*). Aquest paratge no és una ciutat, sinó el sorprenent resultat de l’erosió causada per l’aigua de la pluja sobre les roques calcàries de l’altiplà del Causse Noir. Un petit tren turístic ens portarà a través del laberint format per aquest caos rocós, on trobarem belles i singulars formacions rocalloses. Una visita sorprenent i espectacular. A la tarda tornarem a Barcelona, on arribarem a les 21 h, aprox.

Precio del Viaje

480 €

Preu total del viatge: 480 € – Estada en habitació doble.

Suplement individual: + 70 € (Places limitades).

Forma de pagament: Bestreta de reserva: 135 € – La resta del pagament fins com a màxim la data de la reunió.


EL PREU INCLOU:

 • Viatge des de Barcelona i tots els trasllats i excursions locals en autocar.
 • Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Estada a l’Hotel Cevenol de Millau 3***
 • Estada en habitacions dobles amb dutxa / bany.
 • Règim de mitja pensió a l’hotel (sopars i allotjaments del dissabte i diumenge + esmorzars del diumenge i dilluns).
 • Assegurança de viatge. Taxes locals i impostos.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge

EL PREU NO INCLOU:

 • Les entrades/visites a la Covertoirade (7 € aprox*) ni l’entrada conjunta a l’Aven Armand/Montpellier le Vieux (17,50 € aprox*).
 • L’esmorzar del dissabte en ruta.
 • El dinar del dissabte, tipus pícnic (caldrà portar-lo enllestit de casa).
 • Els dinars del diumenge i dilluns (lliures a les poblacions de Sainte Enimie i Millau, respectivament).
 • El sopar del dilluns, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria per lliure en ruta).
 • Les begudes i extres a l’hotel.

Información práctica

 


-(*) Activitats opcionals de pagament:

 • Els corresponents imports de les possibles visites a museus, castells, monuments, coves, etc …. es recolliran durant el transcurs del viatge. La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització. Aquestes activitats són opcionals. Però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que en apuntar-te a aquest viatge també participaràs en aquestes activitats.
 • El preu del viatge no inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni aquelles entrades / visites / menjars no contemplats / es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Pícnics:

 • Aquest es un viatge cultural, però per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de diversos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho. A tal efecte, i durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant.

Calçat: En tots els viatges és recomanable l’ús d’un calçat esportiu amb sola adherent no desgastada per passejar amb comoditat i seguretat pels espais naturals i/o grutes/cavitats i/o monuments que visitarem, i pels camins i/o carrerons més o menys costeruts i/o empedrats de les poblacions per les que passejarem.


Indumentària:

 • Es recomana portar paraigua, roba d’abric i impermeable per passejar còmodament per les poblacions i/o els espais naturals que visitarem.
 • Per portar hi una mica d’aigua, la roba sobrant, la documentació, la càmera de fotos,….. durant les visites i passejades, el més pràctic és una bossa còmode tipus motxilla.

Idioma:

 • Els Professors i Guies del Centre Europeu s’expressaran en català.
 • Els idiomes que utilitzarien els possibles guies locals serien el castellà o francès (en aquest últim cas se’n faria la traducció simultània en català).
 • De manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments que calguin en qualsevol dels idiomes esmentats.

Documentació: A tots els viatges cal portar-hi el DNI i/o el passaport no caducats.


Assegurances de viatge: el preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel•lació prèvia del viatge, independentment del motiu de la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel•lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel•lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. Preu per persona: 15 €. Apart, també recomanem portar-hi la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte.


Nota: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció amb anterioritat a la data de modificació.

reuniones preparatorias

Dijous 10 maig, a les 19,00 h al Centre Europeu. Recomanem l’assistència.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.