Les Fonts del Cardener – Sant Llorenç de Morunys

Bajar
Resum de l'Excursió
Excursiones Culturales | Programa Mensual1 día
Excursió no programada
Sobre l'Excursió
Les Fonts del Cardener – Sant Llorenç de Morunys
Excursió no programada

Avui coneixerem els magnífics paisatges primaverals de la comarca del Solsonès, amb les muntanyes del Pirineu de fons, els grans boscos i els embassaments com el de la Llosa de Cavall, un dels més bonics del país. Veurem concretament el massís del Port del Comte que està situat a cavall de les comarques del Solsonès i l’Alt Urgell i fa de divisòria d’aigües entre les conques del Cardener i el Segre. I precisament anirem a trobar l’indret del naixement del riu Cardener, al peu dels cingles de la Serra del Port del Comte.

Visitarem també Sant Llorenç de Morunys, descrit com un dels pobles més atractius de Catalunya. Destaquen els seus carrers antics, les restes de portals i muralles i l’església romànica del segle XI que guarda un impressionant altar barroc. La vila és coneguda també pel nom popular de Sant Llorenç dels Piteus, per la indústria que hi havia hagut del drap piteu. Encara a la plaça Major podem veure les parts superiors de les cases, anomenades perxes, i que era el lloc on s’assecaven els draps en l’època que Sant Llorenç es dedicava a aquesta activitat.

Notes: Al migdia dinarem de pícnic en un espai natural. Caldrà endur-se el dinar de casa. Farem una fàcil passejada per acostar-nos a l’indret on farem el pícnic. Porteu un calçat adient per caminar. En cas de mal temps o pluja dinaríem a Sant Llorenç de Morunys.