Terra de Volcans, de Sant Joan les Fonts a Olot

Bajar la Garrotxa
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Terra de Volcans, de Sant Joan les Fonts a Olot
Excursió no programada

Sortida del Centre, Muntaner-Diagonal (Bar Velòdrom), a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals.


En aquesta excursió cultural gaudirem d’història, patrimoni i natura a parts iguals, en un moment de la tardor de gran bellesa als paisatges de La Garrotxa.

Pel matí sortirem de Barcelona per dirigir-nos a Sant Joan les Fonts. Aquest municipi es troba dins la comarca de la Garrotxa, sens dubte, un dels territoris més impressionants de Catalunya. Per una banda, al nord del riu Fluvià trobem paisatges abruptes i acinglerats; es tracta de l’Alta Garrotxa. Per l’altra banda, al sud, un paisatge més suau format per… colades de lava! Més de 40 volcans conformen aquest territori.

Sant Joan les Fonts es troba just a la frontera d’aquestes dues parts, al costat del Fluvià. Així doncs, allà gaudirem d’un preciós paisatge volcànic, ja que podrem observar restes de colades de lava. Sense oblidar el patrimoni històric del poble, destacant un pont medieval del segle XIII creuant el riu.

Després ens dirigirem cap a la capital de la comarca: Olot. Aquí deixarem temps lliure per dinar, passejar… La gastronomia de la Garrotxa és també molt interessant, la terra volcànica dóna uns productes i uns sabors únics, creant la marca «cuina volcànica» amb plats tan coneguts com les patates d’Olot.

A la tarda, pujarem a un dels quatre volcans que rodegen la ciutat, el Montsacopa. Una petita i fàcil excursió per endinsar-nos de ple al cor d’un volcà, i amb grans vistes panoràmiques. Al capvespre retorn a Barcelona pel Tunel de Bracons.


NOTES: Al migdia temps lliure a Olot per dinar. Podeu portar el dinar de picnic o reservar algun restaurant. Cal dur un calçat esportiu per fer l’excursió de la tarda. Aquesta pujada al Volcà Montsacopa no presenta cap dificultat especial. Durant les visites, potser caldrà pagar alguna petita entrada que ja especificarem el dia de l’excursió.


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.

olot