Sant Jaume de Frontanyà – Les Fonts del Llobregat

Descargar sant jaume de frontanya

Per la ruta del Pantà de La Baells, Vilada i la Serra de Picancel, ens dirigirem cap al petit poble d’estiueig de Borredà, amb racons, antigues cases i carrers pintorescs. Després pujarem fins a arribar a Sant Jaume de Frontanyà, un dels pobles més petits i amagats de Catalunya, però amb una de les principals joies de l’art romànic català.

El magnífic temple de Sant Jaume, del segle XI, consta de tres absis semicirculars i un majestuós cimbori de 12 cares. És una de les construccions més perfectes i proporcionades de tota l’arquitectura medieval un dels millors exemples de l’art romànic llombard. És l’únic element que ens queda d’una antiga canònica agustiniana. I en aquestes èpoques de tardor, val la pena gaudir del seu paisatge amb el rerefons de les muntanyes dels Rasos de Tubau i dels boscos de la Serra de Catllaràs.

Tot seguit per la ruta de La Pobla de Lillet arribarem al petit poble de Castellar de N’Hug qualificat com un dels més bonics de Catalunya pel tipisme i la bona conservació de les seves cases tradicionals. Val la pena passejar pels carrers empedrats i veure la plaça major, l’església de Sta. Maria, els miradors, etc. A més, al Parc Natural de les Fonts del Llobregat veurem les cascades i surgències que brollen entre les roques, i que donen lloc al naixement del riu Llobregat. Un riu que comença en aquests paisatges de l’Alt Berguedà i que inicia un llarg recorregut de 170 km fins a arribar a desembocar al Mediterrani.

Una excursió que us recomanem especialment per la bellesa del seus paisatges i boscos a la tardor.

fonts llobregat
sant jaume frontanya