Sant Jaume de Frontanyà – Les Fonts del Llobregat

Bajar sant jaume de frontanya
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Sant Jaume de Frontanyà – Les Fonts del Llobregat
Excursió no programada

Dijous 1 novembre 2018

Excursió cultural. Sortida del Centre a les 8,00 h en autocar, amb les parades habituals. Al migdia, temps lliure a Castellar de N’Hug per dinar.


Descripció: Per la ruta del Pantà de La Baells, Vilada i la Serra de Picancel, ens dirigirem cap al petit poble d’estiueig de Borredà, amb racons, antigues cases i carrers pintorescs. Després pujarem fins a arribar a Sant Jaume de Frontanyà, un dels pobles més petits i amagats de Catalunya, però amb una de les principals joies de l’art romànic català.

El magnífic temple de Sant Jaume, del segle XI, consta de tres absis semicirculars i un majestuós cimbori de 12 cares. És una de les construccions més perfectes i proporcionades de tota l’arquitectura medieval un dels millors exemples de l’art romànic llombard. És l’únic element que ens queda d’una antiga canònica agustiniana. I en aquestes èpoques de tardor, val la pena gaudir del seu paisatge amb el rerefons de les muntanyes dels Rasos de Tubau i dels boscos de la Serra de Catllaràs.

Tot seguit per la ruta de La Pobla de Lillet arribarem al petit poble de Castellar de N’Hug qualificat com un dels més bonics de Catalunya pel tipisme i la bona conservació de les seves cases tradicionals. Val la pena passejar pels carrers empedrats i veure la plaça major, l’església de Sta. Maria, els miradors, etc. A més, al Parc Natural de les Fonts del Llobregat veurem les cascades i surgències que brollen entre les roques, i que donen lloc al naixement del riu Llobregat. Un riu que comença en aquests paisatges de l’Alt Berguedà i que inicia un llarg recorregut de 170 km fins a arribar a desembocar al Mediterrani.

Una excursió que us recomanem especialment per la bellesa del seus paisatges i boscos a la tardor.

Nota: Recomanem dur un calçat esportiu.

fonts llobregat
sant jaume frontanya