Talamanca i Mura, pobles medievals

Descargar mura teulades

Situats molt a prop de Barcelona, però desconeguts per la majoria de la gent, trobem Talamanca i Mura, dos petits poblets que han guardat el seu aspecte medieval. Des de Terrassa ens enfilarem cap al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, i passarem pel Coll d’Estenalles als peus del cim del Montcau, per anar baixant cap a la vall a on veurem uns paratges d’una gran bellesa natural.

Visitarem Mura, un dels pobles més bonics de Catalunya, amb carrers empedrats, racons pintorescs i cases típiques. Destaca l’església romànica de Sant Martí. Val la pena passejar pels seus entorns naturals, al voltant de la riera, i contemplar el paisatge tranquil i de tardor

Després visitarem la suggestiva vila de Talamanca, situada dalt la Serra del Rossinyol. El poble conserva alguns carrers empedrats amb cases típiques al voltant de la seva església de Santa Maria. Destaca el seu castell, que està molt lligat a la Guerra de Successió de 1714, amb la coneguda Batalla de Talamanca. Recordarem aquest fet històric tot contemplant els paisatges del voltant de la població.

Una atractiva excursió per alguns dels paratges més desconeguts de les Valls del Montcau.

Mura
valls montcau