L’Escala – Verges – Sant Martí d’Empúries

Descargar port de l'Escala - Empordà

Avui anirem cap a les terres de l’Empordà, per gaudir dels seus paisatges, dels seus pobles i la seva magnífica costa.

Visitarem un dels pobles típics de la comarca, Verges, que està situat a la riba esquerra del riu Ter. Aquest poble és molt conegut sobretot per la seva processó, una festa declarada Patrimonial d’Interès Nacional, i a on hi destaca la Dansa de la Mort.

Farem un passeig per la part històrica de la vila, antiga possessió dels comtes d’Empúries. Hi destaca la muralla que encerclava tot aquest nucli i que en queden algunes traces, sobretot a la plaça Major, on hi ha una porta d’entrada i dues torres.

Dins l’antic clos murallat trobem l’església, dedicada a Sant Julià, que conserva una part romànica i també hi trobem un mur de l’antic castell que ocupava el lloc on ara hi ha l’Ajuntament. També veurem un tram del rec del Molí que transcorre paral·lelament al carrer del mateix nom correspon a l’antic fossat de les muralles.

Al migdia ens acostarem a l’animada població de l’Escala, destacada pels seus restaurants de peix i marisc. Hi deixarem temps lliure per dinar, estar a la platja, passejar …

I a la tarda farem un passeig pel camí que segueix la costa i que passa ben aprop de les ruïnes d’Empúries. Aquest passeig marítim voreja les platges naturals, que conserven algunes dunes protegides. Arribarem al poble de Sant Martí d’Empúries, situat en un promontori arran del mar.

Sant Martí, és un poble de postal, d’aquells que sembla no hagi passat el temps. La pintoresca “Caseta Forestal” de 1910 és un esplèndid balcó sobre el mar Mediterrani.

Verges - muralla
sant marti d'empuries