La Vil·la Romana dels Munts – Tarragona

Bajar
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
La Vil·la Romana dels Munts – Tarragona
Excursió no programada

Sortida a les 8 h en autocar del Centre, Muntaner-Diagonal, amb les parades habituals. 


Avui viatjarem al passat, fins a una època que ha definit la nostra manera de viure, de crear ciutats o d’organitzar-nos: l’època romana.

Per començar anirem a la Vil·la romana dels Munts, una de les vil·les aristocràtiques més ben conservades del que era la Hispània romana. Ubicada al municipi d’Altafulla, molt a prop de la platja i a uns 10 km de Tarragona, se sap que es tractava d’una casa destinada a l’oci i al lleure de les elits de Tàrraco.

Després anirem a Tarragona, on dinarem i passejarem pel seu centre mentre parlem sobre el patrimoni romà que conserva i, així, poder imaginar com seria la capital del gran territori de la provincia de Hispania Tarraconensis. Al capvespre retorn a Barcelona.


Notes: Al migdia, temps lliure a Tarragona per dinar i passejar. Cal pagar l’entrada i visita als Munts uns 10 € aprox. Aquest pagament el dia de la visita.


 

*COVID 19 – AVIS IMPORTANT: En les sortides i activitats que realitzem després del confinament establim unes mesures de seguretat seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, i les normatives vigents fins a nou avís.

Normes generals:

– Els guies utilitzaran mascareta, i els medis adients possibles en cada cas, com altaveus, micròfons, radioguies, … etc per facilitar l’escolta de les explicacions i les mesures de distanciament adequades.

– En el cas de les sortides en autocar, es reduirà el nombre de participants per adequar-se a la normativa que hi hagi en cada moment en relació a l’ocupació dels autocars i medis de transport.

– Els autocars estaran sempre desinfectats abans de les excursions i disposaran de gel hidroalcohòlic homologat per l’ús dels clients.

– En les excursions i sortides es deixarà temps lliure per esmorzar i dinar, prioritzant els menjars de pícnic. Es recomana dur aigua a totes les sortides, així com l’esmorzar i el dinar de casa, per evitar les aglomeracions en bars i restaurants. Si es vol menjar en un restaurant, es recomana reservar prèviament.

– En les visites culturals, passejades i sortides urbanes aquestes seran especialment per espais oberts i en grups reduïts. La durada dels recorreguts disminuirà a fi de poder oferir més comoditat en la seva realització.

També hi haurà unes mesures d’obligat compliment pels assistents (els guies no acceptaran en la sortida el participant que les incompleixi):

– Ús de mascareta durant tota la durada de l’activitat.
– Mantenir 1,5 metres de distància mínim entre els participants.
– Es recomana l’ús de gel hidroalcohòlic desinfectant homologat.
– Seguir en tot moment les indicacions dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.

La durada i protocol d’actuació d’aquestes mesures de seguretat pel COVID19 estaran subjectes als canvis i actualitzacions que es poguessin aplicar en futures revisions de la normativa oficial aprovada per les autoritats sanitàries competents.