La Vall de la Muga, terra medieval – El Port de Llançà

Bajar excursio cultural a Sant Llorenç de la Muga
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
La Vall de la Muga, terra medieval – El Port de Llançà
Excursió no programada

Pobles medievals de l’Alt Empordà – Sant Llorenç de la Muga – Peralada – El Port de Llançà

Dissabte 13 de juliol 2019 – Sortida 8,00 h

El riu Muga neix just a la frontera francesa del Vallespir amb l’Alt Empordà, una abrupta zona forestal que conserva nombroses ermites i suggestius paisatges de muntanya, coneguda com les Salines-Bassegoda. La Conca del Riu Muga és un territori que alberga preciosos pobles medievals, que conserven tot l’encant i les tradicions dels pobles rurals empordanesos. Al llarg de la vall veurem paisatges molt pintorescs i petites poblacions de gran interès cultural.

Destaca la bonica vila medieval de Sant Llorenç de la Muga, amb les seves torres de vigília i el seu nucli de pedra emmurallat, amb racons i carrers medievals, molt ben restaurats. L’origen històric del poble es remunta a l’etapa final de l’Imperi Romà. El recinte fortificat es bastí entre els s. XIV i XV. A l’època moderna apareixen manufactures tradicionals com les fargues i el tèxtil, i ja des de finals del s. XIX, comença l’arribada d’estiuejants atrets per les belleses naturals, l’ambient tranquil i les aigües sulfuroses. Tot això configurarà l’actual caràcter turístic i de segona residència del poble.

Després d’aquesta visita, al migdia anirem cap a la costa mediterrània i arribarem al Port de Llançà, un indret molt atractiu i amb grans panoràmiques marítimes de la Costa Brava de l’Alt Empordà.

I a la tarda ens aturarem a Peralada, una altra vila medieval amb bonics racons i carrers pintorescs, famosa per les seves caves i vins, el camp de golf i el Casino. El seu símbol es el Castell amb dues torres, que es troba situat en un entorn de magnífics jardins.

NOTES: Al migdia, temps lliure al Port de Llançà per dinar, passejar, estar a la platja … Podeu dur el dinar de pícnic o utilitzar els seus restaurants.

castell peralada - empordà
excursio cultural a Sant Llorenç de la Muga
excursió cultural a Llançà
excursió cultural a peralada