La Cartoixa d’Escaladei – El Priorat

Bajar escaladei - scala dei - cartoixa
Resum de l'Excursió
Excursiones Culturales / 1 día
Excursió no programada
Sobre l'Excursió
La Cartoixa d’Escaladei – El Priorat
Excursió no programada

Una interessant sortida per les comarques de Tarragona, en aquesta ocasió pels voltants de la  Serra del Montsant i  la Comarca  del  Priorat. El Priorat és ple de paratges pintorescos i feréstecs, de racons d’insospitada bellesa, i s’hi conserven encara molts indrets verges que esperen ser descoberts. El vi és el símbol que uneix la comarca. Els vins del Priorat són únics al món per les característiques especials del terreny i dels ceps.

I a peus de la Serra del Montsant, en un paratge inhòspit, visitarem les ruïnes de la Cartoixa d’Escaladei (Scala-Dei), considerat un dels monestirs medievals i d’època moderna més importants de Catalunya. Tot i estar en runes, les estructures que es conserven  encara impressionen a tothom. El monestir va ser fundat el 1163 per Alfons I d’Aragó i va tenir una gran importància. Actualment queden les restes de les façanes, els portals, i algunes parts reconstruïdes parcialment com els claustres o una cel·la d’un dels monjos.

Tot seguit per la ruta de La Vilella Baixa i Gratallops, arribarem a Falset, capital de la comarca, on deixarem temps lliure per dinar. Falset és una població carregada d’Història, que té el seu origen en el castell del segle XII (el castell dels comtes de Prades) i que, entre altres coses, va ser el bressol de dues reines catalanes.

escaladei - scala dei - priorat
falset - priorat