Volver Reservar
PDF
Art a Cervera i Bellpuig

Història del Renaixement i Barroc a Cervera i Bellpuig -27/05/23 -8h

El mausoleu de Ramon Folc de Cardona - La Universitat borbònica de Cervera

Història del Renaixement i Barroc a Cervera i Bellpuig -27/05/23 -8h

Història del Renaixement i Barroc a Cervera i Bellpuig -27/05/23 -8h

El mausoleu de Ramon Folc de Cardona - La Universitat borbònica de Cervera
Excursions CulturalsVisites Art i Història
Història Arqueo
Activitat Club Cultural. No ets soci?
 • image description Dates del viatge

  sábado, 27 mayo 2023

 • image description Durada

  1 dia

 • image description Hora de sortida

  08:00

 • image description Transport

  Autocar

 • image description Preu socis

  32€

 • image description No socis

  +12€

 • image description Ocupació

  Inscripcions obertes

 • image description Lloc de trobada

  Sortida en autocar de Diagonal-Muntaner amb les parades habituals

 • image description Què trobarem

  Una fascinant sortida a la descoberta d'alguns dels exemples de l'art renaixentista i barroc més destacables de Catalunya, a les terres de Cervera i Bellpuig.

Resum del viatge

Excursions Culturals | Visites Art i Història

1 dia

Art a Cervera i Bellpuig
Excursions Culturals | Visites Art i Història | Activitat Club Cultural.

Història del Renaixement i Barroc a Cervera i Bellpuig -27/05/23 -8h

El mausoleu de Ramon Folc de Cardona - La Universitat borbònica de Cervera

Una fascinant sortida a la descoberta d'alguns dels exemples de l'art renaixentista i barroc més destacables de Catalunya, a les terres de Cervera i Bellpuig.

Lloc de trobada:

Sortida en autocar de Diagonal-Muntaner amb les parades habituals

 • Dia de sortida

  sábado, 27 mayo 2023
 • Hora de sortida

  08:00
 • Transport

  Autocar
 • Preu socis

  32€
Destacats de l'Activitat
Itinerari
Preu i condicions
Info pràctica
Horaris i Punt de Trobada
Dades tècniques
Altres dates

Una interessant sortida històrica i d’Art Renaixentista i Barroc en què…

 • 1) Descobrirem el convent de Sant Bartomeu i el mausoleu renaixentista de Bellpuig.
 • 2) Explicarem l’arribada del Renaixement a Catalunya i el seu reflex en l’art.
 • 3) Visitarem la famosa Universitat Borbònica de Cervera (1717-1835).

Art a Cervera

Novetat al Programa: “Arqueosortides”

Des del Centre Europeu de Barcelona hem dissenyat un nou cicle de sortides temàtiques destinat especialment a conèixer la història de Catalunya. Així, al llarg del programa d’arqueosortides que proposem seguirem un fil cronològic que ens durà del remot temps dels primers pobladors d’aquestes contrades fins a l’actualitat. Descobrirem coves prehistòriques, poblats ibers, ciutats romanes, castells medievals i tota mena d’indrets, llocs i vestigis que ens expliquin els diversos episodis del nostre passat. Un viatge en el temps -i la geografia- que ens encantarà fer amb vosaltres!


Arqueosortida 7: Renaixement i història moderna a Bellpuig i Cervera

Sortirem de Barcelona per dirigir-nos a l’Urgell, on visitarem Bellpuig. En època medieval fou una baronia que al s.XIV passà a mans del noble llinatge dels Cardona-Anglesola. El més destacat d’aquesta nissaga fou Ramon Folc III de Cardona-Anglesola i Requesens, que va arribar a ser virrei de Sicília i Nàpols i capità general de l’exèrcit de la Santa Lliga. A Bellpuig, on havia nascut, fundà el convent de Sant Bartomeu, que visitarem, on es feu enterrar en un sumptuós mausoleu, un dels rars tresors del Renaixement que tenim a Catalunya. Després de visitar-lo, anirem a dinar a Tàrrega.

 

A la tarda ens dirigirem a Cervera, bonica vila on se celebraren les corts que donaren lloc a la institucionalització de la Generalitat de Catalunya (1359). Durant la Guerra de Successió (1705-1714) Cervera es mantingué lleial a Felip V de Borbó, fet pel qual fou distingida com a nova seu de la universitat borbònica (1717-1835), l’única després de l’abolició de la resta d’universitats catalanes. A Cervera visitarem l’edifici universitari, notable exponent del barroc civil a Catalunya. Al vespre, després d’una interessant jornada d’art, cultura i història moderna, tornarem a Barcelona.


Preu de les visites a Bellpuig i Cervera: 6 € aprox. (es recollirà al lloc)

Art a Bellpuig
Detalls del preu
El preu inclou
 • Organització, Explicacions i Guiatge pels Professors del Centre Europeu.
 • Transport en Autocar.
 • Assegurança bàsica d’accidents i assistència mèdica en viatge.

El preu NO inclou
 • Preu de les visites a Bellpuig i Cervera: 6€ aprox. (es recollirà al lloc)
 • Dinar lliure a Tàrrega
Condicions Generals

Las condiciones son las reglamentariamente vigentes según la normativa de viajes combinados de la Generalidad de Cataluña. La inscripción, ya sea personal, por Internet, por teléfono o por otros medios, implica la plena aceptación de todos y cada uno de los apartados de esta información y de los programas detallados y normativas de cada viaje o salida. que puede consultar en este enlace todas las Condiciones Generales de Reserva.

Mètode de Pagament

Para poder garantizar la plaza, una vez confirmada la reserva, es necesario realizar después el pago correspondiente de la excursión o salida o el anticipo de un viaje. No se pueden guardar plazas de excursiones y viajes, si no se ha realizado el pago correspondiente.

 • En las Excursiones de 1 día en autocar, una vez efectuada la inscripción y confirmada, se procederá, a continuación, a pagar la totalidad del importe de la excursión en un plazo máximo de 4 días. Este importe siempre deberá estar pagado antes de la salida.
 • En los Viajes de 2 o más días de duración, que incluyen hoteles, es necesario realizar un anticipo o pago a cuenta de la reserva (que se indica en cada programa) también en el plazo máximo de 4 días después de la inscripción. El resto del pago se realizará, como máximo, hasta 30 días antes de la salida, o en la fecha límite indicada en cada programa. Las plazas reservadas y no pagadas en los indicados plazos podrían ser anuladas.
Assegurança de Viatge

Seguro de Accidentes y Asistencia Sanitaria Básica durante las Actividades y Excursiones de un día.

En todas nuestras actividades y excursiones de un día de duración, hemos incluido en el precio un seguro que cubre la asistencia sanitaria básica a causa de accidentes, rescate, y otras posibles incidencias producidas durante el día de excursión. Este seguro no cubre el transporte de regreso a casa una vez recibido el alta. Los traslados suelen ser asumidos por mutuas privadas, seguros personales, o en su defecto deben ser costeados por los participantes. Recomendamos que consultes a tu mutua privada para estos casos.

Te informamos también que nuestro equipo de guías está formado para ofrecer acompañamiento y sigue nuestro protocolo de actuación en caso de incidencia (Aviso inmediato al 112), una vez el participante ha sido atendido por los servicios de asistencia, el Guía , valorando el caso, devolverá con el grupo para continuar la actividad.

Para informaciones sobre los Seguros de Viaje (+2 días), haz clic aquí

En les sortides, excursions i activitats que realitzem establim unes mesures de seguretat:

 • Seguir en tot moment les indicacions i normatives dels Guies i Professors durant el transcurs de l’activitat.
 • Per respecte a tots els participants, es demana la màxima puntualitat en els punts de sortida i parades durant les visites.
 • A totes les sortides cal dur un calçat esportiu i antilliscant per evitar caigudes i relliscades en paviments inestables, irregulars o humits.

Sortida en autocar des del Centre Europeu (Diagonal – Muntaner) amb les parades habituals.


 • Hora de sortida indicada: 1a parada: Muntaner 213 (entre Diagonal i Londres, vorera del Bar Velòdrom) i al costat del Centre Europeu
 • 5 minuts després, aprox.: 2a parada: València 266 (Parada de bus situada entre Passeig de Gràcia i Rambla de Catalunya, a prop del Metro L3-L4 i Renfe Passeig de Gràcia);
 • 10 minuts després, aprox.: 3a parada: València 460 (Zona Sagrada Família, a la parada del bus situada entre Marina i Lepant, a prop Metro L2-L5 Sagrada Família);
 • 20 minuts després, aprox.: 4a i darrera parada: Av.Meridiana 388. A la parada del bus situada davant de la matalasseria de la cantonada del Passeig de Fabra i Puig i molt a prop del Metro L1 Fabra i Puig i Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓ: No és a l’estació d’autobusos.