El Telecabina de Les Angles – Llac de Matamala – Montlluís

Descargar

Aquesta és una excursió cultural en autocar al Pirineu Francès, accessible per a tothom. Ens dirigirem a la Cerdanya Francesa, per gaudir de les meravelloses panoràmiques que ofereix aquesta regió de muntanya. Després de sortir de Barcelona en autocar, farem una breu parada a Osseja, petit poble situat a 1.250 metres d’altitud, que compta amb una bonica església romànica, que va començar a ser construïda al segle X.

Després, ens dirigirem al Capcir, per pujar al Telecabina de les Angles, que ens deixarà a 2.100 metres d’altitud. Aquí podrem contemplar el Canigó i totes les muntanyes de la zona dels Pirineus Orientals. Farem una relaxant passejada per la muntanya i veurem els grans boscos i les vistes panoràmiques des del Pla de Mir. Al migdia, deixarem temps lliure per dinar de pícnic. En aquesta zona, hi trobem també l’embassament de Matamala, un gran llac artificial.

A la tarda, visitarem el històric poble de Montlluís. La vila de Montlluís s’alça a 1600 metres d’altitud, en ple cor dels Pirineus Catalans de França, en la cruïlla de Conflent, el Capcir i Cerdanya. Fundada al segle XVII per ordre del rei Luis XIV per protegir aquest territori, després del tractat dels Pirineus de 1659, és la ciutat fortificada més alta de França. Construïda per Vauban entre 1679 i 1681, aquesta antiga plaça forta també pot enorgullir-se de figurar en el patrimoni mundial de la UNESCO sota la denominació de fortificacions de Vauban. Al capvespre, retorn a Barcelona.