Art romànic a la Vall de Llémena – La Fageda d’en Jordà

Descargar sant pere llora - vall de llémena

La Vall de Llémena és un dels indrets naturals més ben conservats de les comarques gironines. Situada entre el Gironès i la Garrotxa, rep el seu nom per la riera que la travessa i que desemboca les seves aigües al riu Ter. Descobrirem aquest desconegut indret amb petits pobles, singulars masies, camps de conreu, boscos i cingles. Nosaltres ens aproximarem a Llorà, un petit nucli on destaca l’església de Sant Pere. Es tracta d’un magnífic edifici romànic amb un campanar amb dos nivells de finestres geminades i un curiós comunidor d’època posterior.

També creuarem el municipi de Sant Aniol de Finestres, situat a la part més septentrional de la vall enmig d’un paisatge abrupte i escarpat als vessants de les muntanyes que el voregen. Tot aquest territori té un origen volcànic.

Al migdia anirem a Olot. Temps lliure per dinar. Recomanem portar el dinar de picnic, ja que així, per qui ho desitgi, podrem dinar al Parc Nou, un espai natural amb fonts i prats, i gaudir dels paisatges de la comarca de La Garrotxa.

A la tarda ens desplaçarem al centre del Parc Natural de la Zona Volcànica, per visitar un dels seus indrets més populars i atractius. Ens acostarem a la Fageda d’en Jordà, un dels boscos més bonics i coneguts gràcies al poema de Joan Maragall. És un bosc de faigs excepcional per la baixa altitud en què creix i pel substrat de laves rugoses dels antics volcans. Hi farem una breu passejada tot gaudint del seu verd intens en aquesta època de la primavera.

sant aniol de finestres - vall llémena
fageda d'en jorda - garrotxa