El Castell de Peralada – L’Alt Empordà

Descargar castell peralada - empordà

Avui anirem a Peralada, un dels pobles més atractius i interessants de l’Alt Empordà, que conserva un nucli medieval, centrat per la Plaça Gran porxada. Anirem a visitar els museus del seu Castell, instal·lats en el convent del Carme. Els vescomtes de Peralada cediren unes terres properes al seu Castell a uns frares carmelites perquè hi fessin el seu convent.

Més tard quan va ser exclaustrat, els comtes el van recuperar. En aquell moment també varen reconstruir el vell castell en un Palau a la moda francesa.

L’any 1923, el castell es posa a la venda i compra tot el conjunt Miquel Mateu i Pla, un important industrial de Barcelona. Ell hi instal·larà les seves col·leccions, que són les que es poden visitar al Museu.

Durant la visita veurem l’església gòtica amb una magnífica coberta de fusta, el claustre, i una impressionant biblioteca que conté uns dos-cents incunables i més de mil exemplars del Don Quixote. També veurem el museu del vi ubicat en una part de l’antic celler dels frares carmelites i una de les col·leccions de vidre més importants del món.

Després ens arribarem fins al Port de Llançà, conegut pels seus restaurants de peix i marisc. Hi destaca la roca del Castellar, amb un mirador panoràmic obert al Mar Mediterrani.

port llançà - puig castellar
museu vidre castell museu peralada