Agramunt – Montfalcó murallat

Bajar montfalco murallat
Resum de l'Excursió
Sobre l'Excursió
Agramunt – Montfalcó murallat
Excursió no programada

Una atractiva sortida que ens permetrà conèixer uns pobles i paratges molt poc coneguts. Per anar omplint el rebost de productes del Nadal visitarem la dolça Fira d’Agramunt, tradicional trobada dels productors de torró i de xocolata a la pedra, amb degustació i demostracions de l’elaboració d’aquest genuí producte pels carrers de la vila. L’inici de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra es remunta a l’any 1988.  La bona acollida que va tenir va animar als organitzadors a obrir la participació en altres sectors. De llavors ençà la fira ha evolucionat  i actualment és un punt de referència dins el calendari firal de les Terres de Lleida.

Agramunt conserva a més un interessant centre històric, amb carrers porxats, places, alguns palaus i sobretot hi ressalta la seva monumental església de Santa Maria, amb tres naus i la seva destacada portalada, una filigrana d’escultura del s. XIII, inscrita en la denominada Escola de Lleida.

Per les terres de la Segarra anirem a visitar un dels pobles més curiosos, desconeguts i sorprenents de la Catalunya central, Montfalcó Murallat. Bastit damunt d’un turó que domina les valls del Sió, és un perfecte exemple de vila closa medieval. Envoltada d’una muralla de 8 metres sense obertures, s’hi adossen una dotzena aproximada de cases que s’obren al carrer principal, el “Carrer Rodó”. Aquest petit poble, quasi deshabitat, sorprèn per la seva ubicació, tot ocupant la part més alta d’un turó.

turro agramunt
portalada romanica agramunt