El espectacular desfiladero de Mont-rebei

Descargar El espectacular desfiladero de Mont-rebei

Dissabte 18 i Diumenge 19 de novembre. Viatge de Senderisme i Muntanya.

L’Estret del Mu, la bellesa del Segre – El Massís del Montsec – L’Aiguabarreig de Camarasa – Alòs de Balaguer

Presentación del viaje

Un atractiu viatge de senderisme i muntanya per les serralades prepirinenques del nord de la comarca lleidatana de la Noguera.  Tot passant a través de l’espectacular estret del Mu, caminarem pel marge dret del riu Segre fins a  l’ aiguabarreig de Camarasa, on el Segre recull les aigües del Noguera Pallaresa.

Al massís del Montsec arribarem fins a l’ermita de la Pertusa, localitzada de manera inversemblant sobre un agut esperó rocallós, amb panoràmiques impressionants sobre el riu Noguera Ribagorçana. Ens endinsarem en el Congost de Mont-rebei, un dels paratges naturals més bells i espectaculars de tota Catalunya. Ens allotjarem en un hotel de 3*** del Pallars Jussà emplaçat vora l’embassament de Terradets, amb fantàstiques vistes sobre el vessant nord del Montsec i el congost de Terradets.

 • Dissabte 7 d'octubre
 • Paisatges del Pre-Pirineu

Alòs de Balaguer i el Congost de Mur

 • Sortida en autocar a les 7,00 h del Centre, amb les parades habituals. Després de fer una parada per esmorzar, ens dirigirem en autocar a la comarca de la Noguera, concretament a la petita i muntanyenca Alòs de Balaguer. Un cop a la població, ens enfilarem fins al turó on es troben les restes del seu castell, on gaudirem d’extenses i boniques panoràmiques sobre aquest tram de la vall del Segre. Seguidament prendrem el camí del marge dret del riu Segre (*). Un itinerari que ens menarà a través d’un espectacular relleu originat per l’acció erosiva del riu que ha anat modelant entre les serres Carbonera i Penarreba durant milers d’anys. Un marc natural desconegut i alhora d’enorme bellesa en què destaca el congost anomenat l’ estret del Mur, o localment dit “lo Mu”.

  A més, un curt tram de passarel·les metàl·liques en facilitarà el accés a l’espai d’especial interès natural de l’aiguabarreig del Segre o de Camarasa, on el Segre recull les aigües del seu afluent Noguera Pallaresa procedents de la presa de l’ embassament de Camarasa. Al vespre soparem i ens allotjarem en un hotel situat vora l’ embassament de Terradets (Pallars Jussà).

 • Diumenge 8 d'octubre

El Congost de Mont-rebei - Ermita de la Pertusa

 • Després d’esmorzar a l’hotel, anirem en autocar a Corçà, situat al massís del Montsec i proper a Àger (Noguera). A Corçà iniciarem una bella caminada de mitja muntanya (*) que ens menarà a un dels paratges naturals més atractius de Catalunya, el Congost de Mont-rebei.

  Sempre pel marge esquerre del riu Noguera Ribagorçana, passarem per l’anomenat Portell del Montsec, amb unes fantàstiques vistes sobre tot el congost i el Pantà de Canelles, i ens aproparem al collet de la Pertusa on, qui ho desitgi, podrà arribar fins a l’esperó rocallós on es troba l’ ermita de la Mare de Déu de la Pertusa, amb una panoràmica impressionant sobre el Noguera Ribagorçana, responsable directe de la formació d’aquest espectacular relleu.

  I un cop arribats al mateix congost, qui ho desitgi podrà endinsar-s’hi pel fàcil i gens llarg sender que, excavat a la roca, s’obre pas a través de les impressionants parets verticals d’aquesta emblemàtica gorja. A la tarda, i després de finalitzar la caminada tornarem a Barcelona, on arribarem a les 21 h, aprox.

El espectacular desfiladero de Mont-rebei

(*) DADES TÈCNIQUES RUTES A PEU:

-Caminada Congost Mur (dissabte). Itinerari: Alòs Balaguer (280 m) – Castell (393 m) –  Estret Mu (280 m) – Camí dels Miradors Penalta (450 m) – Aiguabarreig Segre (270 m) – Carretera Camarasa (260 m) Desn acum: +543 m (pujada) / -563 m (baixada); Long total: 13 km; Durada total (sense comptar parades i depenent ritme grup): 3h; Tipus camí: asfalt, senders / corriols pedregosos i humits, un pont penjant (semblant al de Rupit ) i un curt tram de passarel·les metàl·liques. Nivell duresa: moderat. Nivell dificultat: moderat. Caminada no adaptable.

-Caminada Miradors Congost Mont-rebei (diumenge). Itinerari: Corçà (683 m) – Extrem sud C. Mont-rebei (514 m) – Tornada. Desn acum: +575 m (pujada) / -575 m (baixada); Long total: 15 km (anada i tornada incloses); Durada total (sense comptar parades i depenent ritme grup – anada i tornada incloses): 4 h; Tipus camí: asfalt, pista terra, i sender pedregós i humit. Nivell duresa: moderat. Nivell dificultat: moderat. Caminada Adaptable.

-Caminada Sender excavat en roca del Congost Mont-rebei (diumenge / OPCIONAL). Itinerari: Extrem sud C. Mont-rebei (514 m) – Extrem nord C. Mont-rebei (511 m) – Tornada. Desn acum: +55 m (pujada) / -55 m (baixada); Longtotal: 3 km (anada i tornada incloses); Durada total (sense comptar descansos i depenent ritme grup – anada i tornada incloses): 1h 15min; Tipus camí: sender. Nivell duresa: moderat. Nivell dificultat: moderat. Caminada Adaptable. Nota: Tot i que el camí d’aquest tram no ofereix cap dificultat remarcable, no és recomanable per a aquelles persones que pateixin vertigen. Per realitzar aquest tram cal realitzar prèviament el recorregut dels miradors del Congost de Mont-rebei.

 

Precio del Viaje

218 €

Preu en habitació doble compartida – Suplement habitació individual: + 35 € (Places limitades)

Paga i senyal per la reserva: 70 € – La resta com a màxim fins al dia de la reunió.

EL PREU INCLOU:

 • Viatge des de Barcelona i tots els trasllats i excursions en autocar.
 • Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’ Hotel Terradets 3*** ( http://www.hotelterradets.com ), situat a la riba oest del Pantà de Terradets (Pallars Jussà).
 • Estada en habitacions dobles amb dutxa / bany i règim de mitja pensió a l’hotel (sopar i allotjament dissabte + esmorzar diumenge).
 • Assegurança d’assistència mèdica en Viatge. Taxes locals i impostos.

NOTA: En aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

EL PREU NO INCLOU:

 • L’esmorzar del dissabte en ruta.
 • El dinar del dissabte (tipus pícnic a la muntanya – cal portar-lo enllestit de casa).
 • El dinar del diumenge (pícnic a la muntanya – durant el viatge, els responsables del grup indicaran on i quan se’n podran fer les compres necessàries, tot i que degut a la gairebé mancança d’establiments comercials durant les rutes i visites que es realitzaran el dissabte, també seria convenient portar-lo enllestit de casa). El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria per lliure en ruta).
 • Begudes ni extres a l’hotel.
 • Com és habitual, el preu no inclou els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.

 

Información Práctica

-Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament per paratges naturals i zones de muntanya, podria existir la possibilitat que durant la seva evolució es puguin produir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable, o altres circumstàncies alienes a l’organització. Aquests canvis es durien a terme amb l’únic objectiu de buscar la comoditat i, especialment, la seguretat de tots els participants. D’altra banda, tampoc es garanteix que els espais naturals que es visiten es trobin en l’estat esperat per l’època, ja que dependrà dels valors dels diferents paràmetres atmosfèrics imperants durant els mesos o setmanes previs i dels existents durant la visita. Tots ells impossibles de predir en el moment de la programació del viatge.
Caminades: la Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en seria l’únic responsable de les conseqüències i perjudicis que li pogués originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen. El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

-Equip / material: per dur a terme les rutes a peu, cal portar-hi aigua, pica-pica energètic, indumentària d’abric i impermeable (folre polar, tallavents, anorac, guants, …), ulleres sol, barret, protecció solar (pell / llavis), bastons de tresc (aconsellables / roseta estreta i puntes amb protector de goma) i botes de muntanya.

-Calçat: és obligat l’ús d’un calçat específic de muntanya amb sola adherent no desgastada per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que visitarem. Degut a la irregularitat dels camins que es recorreran en aquest viatge, s’aconsella la utilització de botes de muntanya de canya mitja o alta per tal de protegir els turmells de possibles torçades.

Pícnics: per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de diversos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho. A tal efecte, i durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries. En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant. En qualsevol cas, l’import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

Reuniones preparatorias

Dijous 9 de novembre, a les 19h00 al Centre Europeu

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.