La Vall d’Aran – Els Estanys de Baciver

Bajar
Resum de l'Excursió
Excursiones de Senderismo | Programa Mensual2 días
Excursió no programada
Sobre l'Excursió
La Vall d’Aran – Els Estanys de Baciver
Excursió no programada

Els Pirineus de la Vall d’Aran. Excursió amb raquetes de neu al Pla de Beret, la Vall de Riu Malo i els Estanys de Baciver. Senderisme a la Ribagorça aragonesa. Tolba i la Torre de Falç, el guardià medieval del Congost de Siscar.

Viatge de senderisme i muntanya a la Vall d’Aran i la Ribagorça Aragonesa

Un interessant viatge a les terres de la Ribagorça d’Osca i la Vall d’Aran. Des de la vila de Tolba, caminarem pels senders de la Ribagorça aragonesa que menen a l’estratègica torre medieval de Falç, relacionada amb les lluites contra sarraïns. Un indret amb esplèndides vistes sobre els Pirineus i el congost de Siscar i els Pirineus. Al Pla de Beret realitzarem una atractiva ruta de raquetes de neu per la Vall de Riu Malo fins als Estanys de Baciver. Una bella excursió hivernal per la Vall d’Aran, envoltats de valls, cims i muntanyes nevades. Ens allotjarem en un cèntric i confortable hotel de 4**** de la ciutat de Vielha.

 • Dissabte 24 febrer 2018

EL CASTELL DE FALÇ, EL GUARDIÀ MEDIEVAL DEL CONGOST DE SISCAR

 • Sortida a les 8,00 h en autocar del Centre, amb les parades habituals. Després de fer una parada per esmorzar, remuntaren en autocar la vall del riu Noguera Ribagorçana. Un riu que s’obre pas a través de les muntanyes i valls pirinenques i prepirinenques de Catalunya i Aragó, formosos paratges que atresoren un ric patrimoni format per construccions i pobles medievals.
  Anirem a Tolba, petita vila aragonesa on iniciarem un interessant recorregut a peu (*) fins a Falç, nucli medieval situat estratègicament al cim d’un turó amb vistes sobre els Pirineus i l’espectacular Congost de Siscar. Un poble desaparegut i del què únicament en queden les ruïnes de l’església romànica (s.XI) i una de les torres del seu castell medieval, relacionat amb el cèlebre i mític Arnau Mir de Tost, possiblement un dels cavallers catalans més importants de l’Edat Mitjana per les seves batalles i conquestes en les llavors terres sarraïnes.
  A la tarda continuarem en el nostre autocar fins a la Vall d’Aran, concretament a un hotel (4****) de la població de Vielha, on soparem i ens allotjarem.

 • Diumenge 25 febrer 2018

LA VALL D’ARAN – ESTANYS DE BACIVER – PLA DE BERET

 • Després d’esmorzar a l’hotel, recorrerem en autocar les carreteres que remunten el riu Garona tot passant per les poblacions d’ Arties, Salardú i Tredòs fins arribar al Pla de Beret. El Pla de Beret és una ampla collada a 1.860 m d’altitud, emplaçament de l’estació d’esquí de Baquèira-Beret i bressol de la Garona, riu que desemboca a l’Oceà Atlàntic rere passar per les poblacions franceses de Tolosa de Llenguadoc i Bordeus.
  L’indret adient per iniciar un recorregut amb raquetes de neu (**)(***). Acompanyats per guies titulats realitzarem dos itineraris a mida que ens menaran als estanys de Baciver tot remuntant la vall de riu Malo. Una ruta d’enorme bellesa paisatgística, on destaquen les valls pregones i les altes muntanyes araneses i pallareses, nevades en aquesta època de l’any. Un veritable refugi per als escassos gall fer i l’ós bru pirinenc.
  A la tarda tornarem en autocar a Barcelona, on arribarem a les 22 h aprox.

Precio del Viaje

234 €

Preu total: 234 € en habitació doble compartida – Suplement individual: +40 €

Forma de pagament: Primer pagament:  69 € al fer la reserva, com a bestreta o paga i senyal. La resta del pagament com a màxim fins al dia de la reunió.


EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les excursions en autocar.
 • Acompanyament i explicacions dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Estada a l’Hotel Tryp Vielha – Baqueira (4****) situat a la ciutat de Vielha.
 • Estada en habitacions dobles amb bany / dutxa. Vegeu l’hotel a https://www.melia.com
 • Règim de mitja pensió (sopar dissabte + allotjament del dissabte + esmorzar del diumenge).
 • Assegurança mèdica i d’assistència en viatge.
 • Taxes i impostos locals.
 • Nota: en aquest viatge NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no caldrà pagar-ne cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

EL PREU NO INCLOU:

 • L’import de l’activitat de Raquetes de Neu (32 € aprox.***).
 • L’esmorzar del dissabte (lliure en ruta).
 • El dinar del dissabte (pícnic a la muntanya, cal dur-lo enllestit de casa).
 • El dinar del diumenge (pícnic a la muntanya / els responsables del grup indicaran, durant el viatge, on i quan es podran fer-ne les compres necessàries).
 • El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria per lliure en ruta).
 • Les begudes i extres a l’hotel.
 • Nota: el preu no inclou els imports de les possibles visites o activitats no contemplades en la programació del viatge,… museus, espectacles, monuments, utilització de transports públics, etc …  i que es poguessin realitzar de forma improvisada o voluntària. Totes aquestes activitats serien sempre opcionals i es pagarien al mateix lloc de visita, ja que la seva realització podria dependre de les condicions meteorològiques del dia o d’altres circumstàncies imprevisibles.

Información práctica

(*) DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA A PEU:

Excursió de senderisme a la Torre de Falç (Ribagorça aragonesa) (migdia dissabte):

 • Longitud total (anada i tornada incloses): 11km. Desnivell acumulat: +495m (pujada) / -495m (baixada).Durada total (sense comptar parades i depenent ritme grup – anada i tornada incloses): 3h, aprox. Tipus camí: pista rural asfaltada i de terra, senders i corriols amb trams amb trams pedregosos, probablement humits i/o amb presència de neu/fang. Nivell duresa: moderat. Nivell dificultat: moderat. Caminada Adaptable.
 • Observació: en cas que les condicions del terreny i/o meteorològiques no permetessin la realització de l’itinerari previst, els guies podrien modificar-lo, o substituir-lo per un altre, per tal d’adaptar-lo al nivell del grup i preservar-ne la seguretat.
 • Equip i material: cal portar-hi aigua, pica-pica energètic, anorac/tallavent, guants, passamuntanyes, buff (o quelcom similar per abrigar orelles i coll), protecció solar per a la pell i llavis, ulleres de sol i degut a les característiques dels camins i sobretot davant la possibilitat que el algun tram del camí pugui haver-hi neu i/o fang, s’aconsella portar-hi paraneus/polaines i bastons de tresc (aconsellables / puntes amb protector de goma i roseta estreta i ampla). Imprescindible l’ús de botes de muntanya.

(**) DADES TÈCNIQUES DE LA RUTA AMB RAQUETES DE NEU:

Excursió Raquetes de Neu al Pla de Beret, Vall de Riu Malo i Estanys de Baciver (Vall Aran) (matí i migdia diumenge):

 • Es tracta d’una activitat adreçada a persones acostumades a caminar per la muntanya. S’establiran 2 grups segons l’experiència dels participants. Un dels recorreguts estarà recomanat per a les persones amb una mínima experiència en la pràctica de raquetes de neu.
 • Dades tècniques: entre 6 Km i 10 km de long total; entre +/- 350 m  i +/- 600 m de desnivell acumulat; de 2,5 h a 4 h de durada total. Tots els recorreguts seran Adaptables
 • Les dades tècniques dels itineraris són totalment orientatives. Com que fins al mateix dia de l’activitat no se sabrà amb certesa quina serà la cota i l’estat de la neu, ni el grau del risc d’allaus, ni les condicions meteorològiques regnants, serà llavors quan els responsable de l’activitat decidiran si els recorreguts programats hauran de ser modificats, substituïts per uns altres o, fins i tot, quedar totalment anul·lats, tot plegat amb l’únic objectiu de buscar sempre les millors condicions per desenvolupar l’activitat i evitar-ne riscos innecessaris.
 • Preu: l’import de l’activitat de Raquetes de Neu (32 € aprox.***) es recollirà durant el viatge, i inclou els monitors titulats i l’ assegurança d’accident especial, i per cortesia el lloguer de raquetes i bastons, si s’escau. Les persones que portin les seves raquetes i/o bastons hauran d’abonar la mateixa quantitat. Per dur a terme l’activitat de raquetes caldrà un mínim de 15 persones, i dependrà de les condicions meteorològiques i de l’estat de la neu.
 • Equip i material: és obligatori l’ús de botes de muntanya de canya mitja o alta que cobreixin els turmells completament, per tal d’evitar torçades, evitar que hi entri la neu i poder lligar i fixar correctament les corretges de les raquetes al peu. Estarà totalment prohibit realitzar l’activitat amb calçat no esportiu, ni amb calçat esportiu de canya baixa (que no cobreix el turmell, o bé el cobreix parcialment) En cas de portar-hi els propis bastons, no oblidar afegir-li una roseta ampla especial per a neu, perquè els bastons no s’hi enfonsin durant l’activitat.
 • A més, cal portar-hi aigua, pica-pica energètic, anorac, guants, passamuntanyes o semblant (que cobreixi també les orelles i el coll), pantalons per a la neu (cal evitar texans i el cotó en general), protecció solar alta (pell i llavis) i ulleres sol. S’aconsella l’ús de paraneus/polaines (serveixen per evitar que la neu entri en la bota quan es camina amb raquetes). Ah, i no oblidis la càmera fotogràfica ni els prismàtics… el paisatge és meravellós!

AVISOS i CONSELLS PRÀCTICS:

Programació del viatge:

 • Com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals i zones de muntanya, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.

Activitats al medi natural:

 • La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en seria l’únic responsable de les conseqüències i perjudicis que li pogués originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen. El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni el full Caminades: Suggeriments i Advertiments, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Calçat:

 • Cal portar-hi el calçat de muntanya indicat en el detall tècnic de cadascuna de les activitats contemplades en el viatge. Ha de ser un calçat específic per progressar amb comoditat i seguretat pel medi natural en ambients freds i/o humits i/o nevats (canya alta, teixit impermeable/transpirable i sola antiabrasiva / antilliscant). També caldrà un calçat de carrer adient per passejar per la població on ens allotjarem, normalment amb un clima fred i presència de neu en aquesta època de l’any.

Equip / indumentària:

 • Cal portar-hi la indumentària de muntanya indicada en el detall tècnic de cadascuna de les activitats contemplades en el viatge. Ha de ser una indumentària específica per progressar amb comoditat i seguretat pel medi natural en ambients freds i/o humits i/o nevats. La part superior del cos ha de seguir la regla de les tres capes: la primera o interior formada per una samarreta transpirable per eliminar la suor de la pell; la segona o central amb funció tèrmica formada per un folre polar o similar: la tercera o exterior amb funció protectora conta el fred, el vent, la pluja i la neu, i composta per un anorac/tallavent o similar, que sigui impermeable i alhora transpirable.
 • Per a les extremitats inferior es recomana l’ús de mitjons llargs, càlids i transpirables, així com pantalons adients per a l’ hivern, compostos d’un teixit càlid, transpirable i impermeable, que es podria complementar amb una capa interior càlida i transpirable formada per unes malles o similar. Les polaines o paraneus no són obligatoris, però eviten que entri la neu a l’interior de la bota durant la progressió per un medi nevat.
 • Els guants són obligatoris. Han de ser càlids, transpirables i impermeables. Es recomana dur-hi uns guants de recanvi dins de la motxilla.
 • Les ulleres de sol han de ser homologades, amb el corresponents filtres de protecció per a radiació ultraviolada i infraroja en cotes altes. Es recomana dur-hi unes ulleres de recanvi dins de la motxilla.
 • També caldrà una roba de carrer adient per passejar per la població on ens allotjarem, normalment amb un clima fred i presència de neu en aquesta època de l’any.

(***) Activitats de pagament:

 • Aquests imports es recolliran durant el transcurs del viatge, ja que la seva realització dependrà de les condicions meteorològiques. A més, com que per dur-les a terme caldrà un mínim d’assistents, i per imperatius en fer la corresponent reserva, l’organització dóna per suposat que a l’apuntar-te en aquest viatge també faràs aquestes visites/activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en apuntar-t’hi. Les persones que sense el degut i previ avís decideixin durant el viatge no fer aquestes visites/activitats, n’haurien d’assumir les despeses corresponents.

Pícnics:

 • Per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de diversos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho. A tal efecte, i durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries.
 • En cas que unes condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant.
 • En qualsevol cas, l’import sempre aniria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.

Idioma:

 • Els idiomes que utilitzarien els possibles guies locals serien el castellà o català.
 • L’idioma que faran servir els Professors i Guies del Centre Europeu serà el català.
 • De manera puntual i sense cap tipus de prejudici, s’en faran els aclariments que calguin en qualsevol dels idiomes esmentats.

Documentació:

A tots els viatges i sortides cal portar sempre el DNI i/o el Passaport no caducats. També recomanem portar la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubte al respecte.


Assegurances:

El preu del viatge inclou una assegurança bàsica que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança NO inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. Preu per persona: 15 €.

reuniones preparatorias

Dijous 15 febrer, a les 19,00 h al Centre Europeu. Recomanem l’assistència.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.