El Monasterio de Piedra, l’oasi d’Aragó

Bajar
Resum de l'Excursió
Excursiones de Senderismo | Programa Mensual | Viajes Culturales2 días
Excursió no programada
Sobre l'Excursió
El Monasterio de Piedra, l’oasi d’Aragó
Excursió no programada

El Parc Natural del Monasterio de Piedra, l’oasi d’Aragó

La Reserva Natural dels Galatxos… els Meandres del riu Ebre

Viatge Cultural amb fàcils recorreguts i passejades de Natura

Un atractiu viatge cultural al “Parque Natural del Monasterio de Piedra” amb fàcils recorreguts de natura. Veurem també altres zones i reserves naturals de la província de Saragossa. Així realitzarem una fàcil ruta a peu a través dels ecosistemes naturals de la Reserva Natural dels Galatxos de l’Ebre, un singular i alhora formós paisatge proper a Saragossa, on el riu Ebre ha anat creant i destruint meandres, les restes dels quals són els anomenats galatxos. En el recinte del parc natural del Monestir de Piedra, coneixerem el seu magnífic monestir cistercenc del s.XII i caminarem pel paratge natural que el riu Piedra ha anat modelant sobre la roca calcària,  un autèntic oasis d’aigua i vegetació on destaca la famosa cascada “cola de caballo”. I ens allotjarem en un cèntric hotel de 4**** de Saragossa, la històrica i bella capital aragonesa, banyada pel riu Ebre.

 • Dissabte 28 abril 2018
 • Paisatges de l'Aragó

El Parc Natural del Monestir de Piedra

 • Sortida en autocar a les 7,00 h del matí del Centre, amb les parades habituals. Després de fer vàries parades per esmorzar i descansar, recorrerem les carreteres lleidatanes i aragoneses que ens menaran al Parc Natural del Monestir de Piedra (**).
  Coneixerem el seu magnífic monestir, fundat el s.XII per monjos cistercencs provinents del Reial Monestir de Santa Maria de Poblet. I realitzarem una sensacional passejada (*) a través del paratge natural que el riu Piedra ha anat modelant sobre la roca calcària durant mil·lennis fins aconseguir llacs naturals, profundes grutes i espectaculars saltants d’aigua, com ara la famosa “Cascada de la Cola de Caballo”. Un autèntic oasis d’aigua i vegetació, hàbitat de la truita de riu i el cranc de riu ibèric.
  Al vespre ens dirigirem al nostre hotel, situat a la ciutat de Saragossa.

 • Diumenge 29 abril 2018

La Reserva Natural dels Galatxos. Els meandres de l'Ebre

 • Després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem en el nostre autocar al tram mitjà del riu Ebre ubicat aigües avall de la ciutat de Saragossa, on es troba la “Reserva Natural de los Sotos y Galachos de la Alfranca de Pastriz, de la Cartuja y del Burgo del Ebro” (**). Un espai natural protegit creat amb la finalitat de conservar la dinàmica del riu, els seus ecosistemes naturals així com també les espècies de vegetals i animals que hi habiten, en especial les comunitats d’aus.
  Realitzarem una fàcil caminada (*) per conèixer part d’aquest singular paisatge, l’escàs pendent del qual ha provocat que, durant els últims milers d’anys, les aigües de l’Ebre hagin dipositat i alhora arrossegat sediments amb relativa facilitat, tot convertint la zona en un paratge en continu procés de transformació, on la sinuositat i la divagació del riu i la històrica presència humana han anat creant i destruint meandres, les restes dels quals són els anomenats galatxos.
  A la tarda tornarem en el nostre autocar a Barcelona, on arribarem a les 21 h aprox.

Precio del Viaje

208 €

Preu total del viatge: 208 € – Estada en habitació doble.

Suplement individual: + 35 € (Places limitades).

Forma de pagament: Bestreta de reserva: 69 € – La resta del pagament fins com a màxim la data de la reunió.


EL PREU INCLOU:

 • Viatge i totes les excursions en autocar.
 • Acompanyament dels Professors i Guies del Centre Europeu.
 • Allotjament a l’ Hotel Goya 4**** situat a la ciutat de Saragossa, en habitacions dobles amb dutxa/bany. Per veure l’hotel cliqueu aquí: Hotel Goya Zaragoza
 • Règim AD d’allotjament i esmorzar. Assegurança de viatge.
 • Taxes locals i imposts.
 • Nota: En aquests viatges culturals NO hi ha cap excursió facultativa programada. Totes les despeses de transport corresponents als desplaçaments programats que es duguin a terme amb el nostre autocar, estan incloses en el preu total del viatge i, en conseqüència, no cal pagar cap import addicional durant el desenvolupament del viatge.

EL PREU NO INCLOU:

 • Entrada al parc natural Monestir de Piedra (uns 14 € ** aprox).
 • Visita guiada a la reserva natural Galatxos de l’Alfranca ( 4 € ** aprox).
 • L’esmorzar del dissabte (lliure en ruta).
 • El dinar del dissabte, tipus pícnic (caldrà portar-lo enllestit de casa).
 • El sopar del dissabte, lliure a la ciutat de Saragossa.
 • El dinar del diumenge, tipus pícnic (durant el desenvolupament del viatge els responsables del grup indicaran on i quan realitzar-ne les compres necessàries).
 • El sopar del diumenge, en el supòsit que hi hagi cap incidència imprevista que retardi la tornada a Barcelona (es realitzaria lliure en ruta).
 • Les begudes ni extres a l’hotel.
 • Els imports corresponents als mitjans de transport públic / privat local ni les entrades / visites no contemplats en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar de manera improvisada i / o voluntària.

Información práctica

Viatge cultural amb fàcils recorreguts i passejades de Natura

-Programació del viatge: com que el viatge es desenvoluparà majoritàriament en paratges naturals, hi hauria la possibilitat que durant la seva evolució poguessin esdevenir modificacions en la seva execució ocasionades per causes imprevisibles, com podria ser una situació meteorològica desfavorable o altres circumstàncies alienes a l’organització.  Modificacions que es realitzarien en benefici de la seguretat de tots els participants.


-(*) Rutes a peu:

 • Parc Natural Riu Piedra (tarda dissabte). Long. total: 7 km. Desnivell acumulat: +170 m (pujada) / -170 m (baixada). Tipus camí: camí turístic habilitat, amb trams esglaonats i/o humits. Adaptable.
 • Reserva Natural Galatxos Alfranca (matí diumenge). Long. total: 12 km ; +75 m (pujada) / -75 m (baixada). Tipus camí: asfalt, camí habilitat i sender amb trams probablement humits. Parcialment adaptable.
 • Nota: La Direcció del Centre Europeu considera que els/les participants de les excursions/viatges que incloguin la realització d’activitats físiques i esportives en el medi natural, han llegit prèviament els seus respectius programes detallats, accepten totes les indicacions existents en el full de Caminades: Suggeriments i Advertiments i, per tant, en serien els únics responsables de les conseqüències i perjudicis que li poguessin originar fer cas omís de les obligatorietats, consells i indicacions que s’hi exposen. El no llegir i/o els desconeixement de l’existència dels programes detallats ni del full “Caminades: Suggeriments i Advertiments”, no eximeix el participant de les seves responsabilitats.

Calçat: cal portar un calçat específic de muntanya, preferiblement botes de muntanya amb canya mitja/alta, amb sola adient per caminar amb comoditat i seguretat pels espais naturals que recorrerem, probablement humits en aquesta estació de l’any.


Indumentària / equip / material: Per tal de passejar còmodament per les poblacions, els monuments i els paratges naturals que visitarem, cal portar-hi aigua, ganyips, roba d’abric i impermeable, protecció solar (gorra, ulleres sol i crema foto-protectora pell i llavis), bastons de tresc (aconsellables / puntes amb protector de goma per a superfícies asfaltades o cimentades), càmera fotogràfica i prismàtics.


Pícnics: per optimitzar la dinàmica del viatge, es contempla la realització de diversos àpats tipus pícnic a la natura i / o en llocs habilitats per fer-ho. A tal efecte, i durant el viatge, els responsables del mateix indicaran on i quan adquirir-ne les provisions necessàries. En el cas que condicions meteorològiques desfavorables, o altres imprevistos, poguessin desaconsellar la realització d’un pícnic, aquest se substituiria per menjar per lliure en alguna àrea de servei o en alguna població amb locals de restauració, o bé improvisar un dinar de grup en un bar / restaurant. En qualsevol cas, l’ import sempre seria a càrrec del client i es recolliria durant el desenvolupament del viatge.


-(**) Activitats de pagament:

 • Els corresponents imports es recolliran durant el transcurs del viatge.
 • La realització d’aquestes activitats dependrà de les condicions meteorològiques i / o altres circumstàncies imprevisibles i alienes a la nostra organització.
 • Aquestes activitats són opcionals, però per imperatius a l’hora de gestionar les reserves, i com per dur-les a terme serà necessari un mínim d’assistents, l’organització dóna per fet que l’apuntar-te a aquest viatge també participaràs en aquestes activitats. En cas contrari ens ho hauries de comunicar en el moment d’ apuntar-te.
 • Les persones que sense el degut i previ avís decidissin durant el viatge no realitzar cap de les activitats, haurien d’assumir-ne les despeses corresponents.
 • Com és habitual, el preu tampoc inclou els imports dels mitjans de transport públic / privat local ni aquelles entrades / visites / menjars no contemplats / es en la programació del viatge i que es poguessin utilitzar o realitzar lliurement i de manera improvisada i / o voluntària.

Idioma:

 • Els Professors i Guies del Centre Europeu s’adreçaran al grup en català (de manera puntual i sense cap tipus de prejudici, se’n faran els aclariments en castellà que calguin).
 • En cas que en calgués la seva col·laboració, l’idioma que utilitzarien els possibles guies locals seria el castellà (en aquest últim cas se’n faria la traducció simultània en català).

Documentació:

 • A tots els viatges cal portar-hi el DNI i/o el PASSAPORT no caducats.

Assegurances de viatge:

 • El preu del viatge inclou una assegurança que cobreix l’assistència mèdica i altres possibles incidències que es produeixin DURANT el viatge i per tant no cal tenir cap preocupació al respecte. Aquesta assegurança no inclou la cancel·lació prèvia del viatge, qualsevol que sigui la causa. Les persones que ho desitgin poden contractar una assegurança de cancel·lació a les nostres oficines. L’assegurança de cancel·lació cobreix una malaltia greu imprevista (no preexistent), accident personal, hospitalització o defunció familiar, produïts ABANS del viatge, d’acord amb les condicions de la pòlissa. Aquesta assegurança cal contractar-la en el moment de fer el primer pagament de la reserva i no posteriorment. Preu per persona: 15 €.
 • Apart, també recomanem portar a tots els viatges la Targeta Sanitària Europea, que emet la Seguretat Social i que es pot demanar a l’INSS, personalment o per Internet. Consulteu-nos si teniu qualsevol dubt

Important: qualsevol modificació imprevista, que afectés a la programació del viatge abans del seu inici, s’actualitzaria automàticament a la nostra web, i únicament es notificaria de manera directa a les persones que hagin formalitzat la seva inscripció amb anterioritat a la data de modificació.

 

reuniones preparatorias

Dijous 19 abril, a les 19,00 h al Centre Europeu. Recomanem l’assistència.

Autocar y horarios

1ª parada: Muntaner 213 (entre Av. Diagonal y Londres, acera Bar Velódromo) y al lado del C. Europeo.

Hora de Salida indicada en el programa

2ª parada: València 266 (Parada bus entre Pº Gràcia y Rbla. Catalunya (Metro L3-L4 y Renfe Passeig Gràcia)).

5 minutos después, aprox.

3ªparada: València 460 (Parada bus entre Marina y Lepant, cerca Metro L2-L5 Sagrada Familia).

10 minutos después, aprox.

4a y última parada: Av.Meridiana 388 (Parada bus frente a la “colchonería” de la esquina del Paseo Fabra y Puig, cerca Metro L1 y Renfe Sant Andreu Arenal. ATENCIÓN: No es en la estación de autobuses.

20 minutos después, aprox.